Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Ο υποψήφιος για τη θέση του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Νταβίντ Ναβάρο δίνει συνέντευξη τύπου στη Γενεύη στις 26 Ιανουαρίου 2017. (Fabrice Coffrini/AFP μέσω Getty Images)

Ο ΠΟΥ προτρέπει να σταματήσουν οι καραντίνες ως κύρια μέθοδος αντιμετώπισης του ιού του ΚΚΚ

Με την προτροπή να σταματήσουν τη χρήση της «καραντίνας» ως κύρια μέθοδο αντιμετώπισης του ιού του ΚΚΚ, γνωστός και ως νέος κορωνοϊός, απευθύνθηκε στους παγκόσμιους ηγέτες ο ειδικός απεσταλμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την COVID-19.

«Εμείς στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν υποστηρίζουμε τις καραντίνες ως πρωταρχικό μέσο αντιμετώπισης αυτού του ιού», δήλωσε ο Νταβίντ Ναβάρο στο The Spectator σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε στις 8 Οκτωβρίου. «Η μόνη φορά που πιστεύουμε ότι η καραντίνα μπορεί να δικαιολογηθεί  είναι για να σας δώσει χρόνο να αναδιοργανωθείτε, να ομαδοποιηθείτε, να εξισορροπήσετε τους πόρους σας, να προστατέψετε τους επαγγελματίες υγείας από την εξάντληση, αλλά σε γενικές γραμμές, δεν θα προτιμούσαμε να το κάνουμε».

Ο Ναβάρο επεσήμανε την παράπλευρη ζημιά που προκαλούν οι καραντίνες παγκοσμίως, ειδικά μεταξύ των φτωχότερων πληθυσμών.

«Απλώς δείτε τι συνέβη στην τουριστική βιομηχανία,  στην Καραϊβική ή στον Ειρηνικό για παράδειγμα, επειδή οι άνθρωποι δεν κάνουν τις διακοπές τους. Κοιτάξτε τι συνέβη στους μικροκαλλιεργητές σε όλο τον κόσμο, επειδή οι αγορές τους έχουν υποχωρήσει. Κοιτάξτε τι συμβαίνει στα επίπεδα φτώχειας. Ενδέχεται να έχουμε διπλασιασμό της παγκόσμιας φτώχειας έως την επόμενη χρονιά. Μπορεί να έχουμε τουλάχιστον διπλασιασμό του παιδικού υποσιτισμού επειδή τα παιδιά δεν παίρνουν γεύματα στο σχολείο και οι γονείς τους, σε φτωχές οικογένειες, δεν είναι σε θέση να το αντέξουν οικονομικά», δήλωσε ο Ναβάρο.

«Πρόκειται για μια τρομερή, τρομερή παγκόσμια καταστροφή», είπε. «Και έτσι πραγματικά απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους παγκόσμιους ηγέτες: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε την καραντίνα ως την κύρια μέθοδο αντιμετώπισης, αναπτύξτε καλύτερα συστήματα για αυτό, συνεργαστείτε και μάθετε ο ένας από τον άλλο, αλλά θυμηθείτε -η καραντίνα έχει μόνο μια συνέπεια που δεν πρέπει ποτέ να υποτιμήσετε, και αυτή είναι ότι κάνει τους φτωχούς ανθρώπους πολύ πιο φτωχούς.

Ο Ναβάρο δεν είναι ο μόνος επιστήμονας που αντιτίθεται στις καραντίνες. Ορισμένοι ιατρικοί ερευνητές, υγειονομικοί επιστήμονες και ιατροί υπέγραψαν την Διακήρυξη του Great Barrington, η οποία αναφέρει ότι «οι τρέχουσες πολιτικές καραντίνας παράγουν καταστροφικές επιπτώσεις στη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη δημόσια υγεία».

Διαβάστε επίσης:

Οι υπογράφοντες περιλαμβάνουν τους: «Δρ. Μάρτιν Κούλντροφ (Martin Kulldorff), καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, βιοστατιστικός και επιδημιολόγος με εξειδίκευση στην ανίχνευση και παρακολούθηση επιδημιών μολυσματικών ασθενειών και αξιολογήσεων ασφάλειας εμβολίων. Ο Δρ. Σουνέτρα Γκούπτα (Sunetra Gupta), καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, επιδημιολόγος με εμπειρία στην ανοσολογία, ανάπτυξη εμβολίων και μαθηματική μοντελοποίηση μολυσματικών ασθενειών. Και ο Δρ Τζέι Μπατατσάρια (Jay Bhattacharya), καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, γιατρός, επιδημιολόγος, οικονομολόγος υγείας και ειδικός στη δημόσια υγεία που εστιάζει στις μολυσματικές ασθένειες και τους ευάλωτους πληθυσμούς».

Η δήλωση αναφέρει, «Η πιο συμπονετική προσέγγιση που εξισορροπεί τους κινδύνους και τα οφέλη για την επίτευξη της ασυλίας της αγέλης είναι να επιτρέψει σε όσους διατρέχουν τον ελάχιστο κίνδυνο θανάτου να ζήσουν τη ζωή τους κανονικά για να δημιουργήσουν ανοσία στον ιό μέσω φυσικής λοίμωξης, ενώ ταυτόχρονα προστατεύονται καλύτερα εκείνοι που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο».

Με λίγες εξαιρέσεις, οι παγκόσμιοι ηγέτες ακολούθησαν το παράδειγμα του Kινεζικού κομμουνιστικό καθεστώς όταν ανταποκρίνονταν στο ξέσπασμα του ιού, επιβάλλοντας άνευ προηγουμένου καραντίνες. Η Σουηδία, η οποία δεν επέβαλε καραντίνα, παρουσίασε χαμηλότερο ποσοστό θανάτων από ορισμένες περιοχές και χώρες που θέτουν περιορισμούς.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέθεσε τις αποφάσεις για τα μέτρα εγκλεισμών στους κυβερνήτες των μεμονωμένων πολιτειών. Στο τέλος, όλες εκτός από μια μικρή μερίδα πολιτειών θέσπισαν κάποιου είδους περιοριστικά μέτρα.

Ακολουθήστε τον Ivan στο Twitter: @ivanpentchoukov

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε