Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Ένας τεχνικός εργαστηρίου που εργάζεται σε δείγματα από ανθρώπους που θα εξεταστούν για το νέο κορωνοϊό σε εργαστήριο στην Γουχάν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας, στις 6 Φεβρουαρίου 2020. (STR / AFP μέσω Getty Images)

Σουηδία: Ελαττωματικό κινεζικό τεστ έβγαλε θετικούς στον κορωνοϊό 3.700 ανθρώπους

Περισσότεροι από 3.700 Σουηδοί ενημερώθηκαν λανθασμένα ότι προσβλήθηκαν από τον ιό του ΚΚΚ εξαιτίας ενός ελαττωματικού κιτ εξέτασης για COVID-19 που κατασκευάστηκε στην Κίνα, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας στις 25 Αυγούστου.

Τα κιτ εξέτασης PCR (αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης), που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία BGI Genomics με έδρα την Σενζέν, δεν μπορούσαν να διακρίνουν μεταξύ πολύ χαμηλών επιπέδων του ιού και αρνητικών αποτελεσμάτων, ανέφερε σε δήλωση η υπηρεσία.

«Ο προμηθευτής πρέπει να προσαρμόσει την απόδοση που απαιτείται για τη χρήση αυτού του τεστ», δήλωσε η Κάριν Τεγκμαρκ Βίσελ, επικεφαλής του τμήματος μικροβιολογίας της υπηρεσίας. Τα ευρήματα, είπε, κατέδειξαν και πάλι τη σημασία της διεξαγωγής εξετάσεων ποιοτικού ελέγχου για την ανίχνευση τέτοιων σφαλμάτων.

Τα λανθασμένα αποτελέσματα επηρέασαν εννέα περιοχές της χώρας σε διάστημα 5 μηνών μεταξύ Μαρτίου και μέσα Αυγούστου, κατά τη διάρκεια των οποίων άτομα που είχαν ήπια ή καθόλου συμπτώματα έλαβαν ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Το ίδιο είδος κιτ εξέτασης έχει εξαχθεί σε πολλές χώρες εκτός από τη Σουηδία, ανέφερε η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι έχει ενημερώσει τις αντίστοιχες αρχές στην Ευρώπη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι αξιωματούχοι δεν ανέλυσαν περαιτέρω πόσα τεστ έγιναν χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους κιτ εξέτασης, αλλά δήλωσαν ότι θα αφαιρέσουν τα λανθασμένα θετικά κρούσματα από τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων της χώρας και έχουν αρχίσει να προσεγγίζουν τα άτομα που επηρεάστηκαν, στα οποία θα προσφερθεί δωρεάν εξέταση αντισωμάτων. Τα λανθασμένα αποτελέσματα επηρέασαν οριακά τα στοιχεία λοιμώξεων στη σκανδιναβική χώρα και δεν άλλαξαν τη συνολική αξιολόγησή τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ανέφεραν οι αρχές. Όλα τα στατιστικά στοιχεία μετά τις 15 Αυγούστου παραμένουν ακριβή, σημείωσε η δήλωση.

Η Σουηδία έχει αναφέρει συνολικά 86.891 λοιμώξεις και 5.814 θανάτους.

Δείγματα από ανθρώπους που θα εξεταστούν για το νέο κορωνοϊό στο εργαστήριο “Fire Eye” στην Γουχάν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας, στις 6 Φεβρουαρίου 2020. (STR / AFP μέσω Getty Images)

 

Δύο θυγατρικές του ομίλου BGI, η Xinjiang Silk Road BGI και η Beijing Liuhe BGI, υπέστησαν κυρώσεις από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ στις 20 Ιουλίου για φερόμενη διεξαγωγή γενετικών αναλύσεων που εμπλέκεται σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον των Ουιγούρων στην περιοχή Σιντζιάνγκ της Κίνας. Η μαύρη λίστα περιορίζει την πρόσβαση των εταιρειών σε προϊόντα και τεχνολογίες των ΗΠΑ.

Σε μια δήλωση στις 26 Αυγούστου, η BGI Genomics δήλωσε ότι τα «κιτ εξέτασης είναι σχετικά πιο ευαίσθητα και έχουν λάβει μέχρι σήμερα θετικές κλινικές αξιολογήσεις.»

Η BGI διανέμει κιτ εξέτασης COVID-19 σε περισσότερες από 80 χώρες στον κόσμο, με ικανότητα παραγωγής περίπου 2 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Οι ελαττωματικές ιατρικές προμήθειες από την Κίνα, όπως μάσκες και κιτ εξέτασης, έχουν προκαλέσει στο παρελθόν αντίδραση από χώρες που τις έλαβαν, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας, της Βρετανίας, της Ιρλανδίας, του Καναδά και της Ισπανίας.

Ακολουθήστε την Eva στο Twitter: @EvaSailEast

Σε τι διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε