Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Ένα smartphone με το λογότυπο της Huawei και του δικτύου 5G εμφανίζεται σε μητρική πλακέτα υπολογιστή σε μια επεξεργασμένη φωτογράφηση, 29 Ιανουαρίου 2020. (Dado Ruvic/Illustration/Reuters)

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα καταργήσει την Huawei από το δίκτυο 5G έως το 2027

Από την Mary Clark.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον απαγόρευσε την Huawei από το να τοποθετήσει περαιτέρω εξοπλισμό στην υποδομή τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου, με προθεσμία το τέλος του 2020, και έθεσε προθεσμία το 2027 για την απομάκρυνση του υπάρχοντος συνόλου εξοπλισμού της  Huawei από το δίκτυο 5G της χώρας, ανακοινώθηκε στο Κοινοβούλιο στις 14 Ιουλίου.

Η ανατροπή πραγματοποιήθηκε εν μέσω φόβων για το ενδεχόμενο κατασκοπείας και σαμποτάζ εκ μέρους του κινεζικού γίγαντα τηλεπικοινωνιών, ο οποίος λέγεται πως συνδέεται με το κινεζικό κράτος.

Η πρόταση της κυβέρνησης για απομάκρυνση της Huawei από το δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου παραδόθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού Όλιβερ Ντόουντεν σε δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων χθες το απόγευμα.

Η δήλωση τόνισε το πώς, μετά την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων στην Huawei τον Μάιο που εμπόδισε την εταιρεία να χρησιμοποιεί τεχνολογία και λογισμικό των ΗΠΑ για την κατασκευή του εξοπλισμού της, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ακολούθησε νέες συμβουλές ασφαλείας για τη διακοπή της χρήσης εξοπλισμού Huawei στο δίκτυο 5G.

Ο Ντόουντεν είπε ότι λόγω των κυρώσεων, η κυβέρνηση «δεν μπορεί πλέον να είναι σίγουρη ότι θα είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια του μελλοντικού εξοπλισμού 5G της Huawei».

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα απαγορευτεί να αγοράσουν εξοπλισμό Huawei στο τέλος του έτους και θα πρέπει να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό Huawei από τα υπάρχοντα συστήματα μέχρι το τέλος του 2027.

Συνιστάται επίσης στους διαχειριστές ευρυζωνικών δικτύων εξ ολοκλήρου οπτικών ινών, να αποφύγουν την αγορά εξοπλισμού Huawei.

Η νομοθεσία θα εκδοθεί σε ένα νομοσχέδιο για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών που θα υποβληθεί στη Βουλή των Κοινοτήτων το φθινόπωρο.

«Μέχρι τις επόμενες εκλογές, θα έχουμε θέσει ως νόμο έναν μη αναστρέψιμο δρόμο για την πλήρη αφαίρεση του εξοπλισμού Huawei από τα δίκτυα 5G μας», δήλωσε ο Ντόουντεν σε ομιλία προς το Κοινοβούλιο.

Σε μια δήλωση, ο Εντ Μπριούστερ, εκπρόσωπος της Huawei UK, είπε: «Αυτή η απογοητευτική απόφαση είναι κακή είδηση για οποιονδήποτε στο Ηνωμένο Βασίλειο με κινητό τηλέφωνο. Απειλεί να μεταφέρει τη Βρετανία στην ψηφιακή αργή λωρίδα, να ανεβάσει τους λογαριασμούς και να διευρύνει το ψηφιακό χάσμα».

Προέτρεψε το Ηνωμένο Βασίλειο να επανεξετάσει, λέγοντας ότι το ζήτημα είχε πολιτικοποιηθεί και ότι «οι νέοι περιορισμοί των ΗΠΑ δεν θα επηρέαζαν την ανθεκτικότητα ή την ασφάλεια των προϊόντων που προμηθεύουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο Τζόνσον, ο οποίος προήδρευσε μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας χθες το πρωί, είχε δεχθεί εκκλήσεις από μια ομάδα 60 ατόμων από τους δικούς του βουλευτές, για την απομάκρυνση της αμφιλεγόμενης εταιρείας από την υποδομή 5G.

Έχει επίσης υποστεί αυξανόμενη πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες να διακόψει τους δεσμούς με την Huawei.

Αναφορές ότι ο πρόεδρος της Huawei στο Ηνωμένο Βασίλειο, Τζον Μπράουν, πρώην επικεφαλής της BP, παραιτείται μήνες πριν από τη λήξη της σύμβασής του, προηγήθηκαν της κυβερνητικής ανακοίνωσης μόνο μερικές ώρες.

Η σημαντική ανακοίνωση έρχεται ενώ ο ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου Σερ Μαρκ Σέντγουιλ πρόκειται να συναντηθεί με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Ρόμπερτ Ο’Μπράιεν, στο Παρίσι για συνομιλίες για την Huawei.

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

 

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε