Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του για την Ρεπουμπλικανική προεδρική υποψηφιότητα στον Νότιο Κήπο του Λευκού Οίκου, 27 Αυγούστου 2020, Ουάσινγκτον. Ο Τραμπ έδωσε τον λόγο ενώπιον 1500 καλεσμένων. (Chip Somodevilla/Getty Images)

Τραμπ: Οι εκλογές του 2020 μια επιλογή μεταξύ αμερικανικού ονείρου, σοσιαλιστικού χάους

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Συνέλευσης (RNC) θεώρησε ότι οι Δημοκρατικοί αποτελούν απειλή για την ύπαρξη των Ηνωμένων Πολιτειών, παρουσιάζοντας τις εκλογές του Νοεμβρίου ως μια επιλογή μεταξύ τάξης και χάους.

«Σε καμία στιγμή του παρελθόντος οι ψηφοφόροι δεν είχαν μπροστά τους μια καθαρότερη επιλογή μεταξύ δύο κομμάτων, δύο οραμάτων, δύο φιλοσοφιών ή δύο προγραμμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος αποδεχόμενος την πρόταση του GOP για την διεκδίκηση προεδρίας. «Αυτό είναι το πιο σημαντικό στην ιστορία της χώρας μας», είπε, προσθέτοντας ότι οι Δημοκρατικοί θέλουν να δημιουργήσουν μια «σοσιαλιστική ατζέντα» για να «κατεδαφίσουν» τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Δημοκρατικοί, σύμφωνα με τον λόγο του, κρύβουν μια αριστερή, σοσιαλιστική ατζέντα και υποστηρίζουν τον Μπάιντεν ως έναν μετριοπαθή Δούρειο Ίππο.

Ο Τραμπ επέκρινε δριμύτατα τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν και το κόμμα του, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του «πέρασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια αντιστρέφοντας τη ζημία που επέφερε ο Τζο Μπάιντεν τα τελευταία 47 χρόνια. Στη Συνέλευση των Δημοκρατικών, δεν μπορούσες να ακούσεις ούτε λέξη για την ατζέντα τους. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει επειδή δεν έχουν ατζέντα. Είναι επειδή η ατζέντα τους είναι το πιο ακραίο σύνολο προτάσεων που έχει υποβληθεί ποτέ από έναν υποψήφιο μεγάλου κόμματος».

Τους τελευταίους μήνες, ο Τραμπ εμφανίστηκε ως υποψήφιος «νόμου και τάξης» εν μέσω διαδηλώσεων, ταραχών, εμπρησμού, λεηλασίας και γενικών πολιτικών αναταραχών μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη. Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι υποκύπτει στα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία του Δημοκρατικού Κόμματος εν μέσω εκκλήσεων για αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών.

«Πώς μπορεί να ζητηθεί από το Δημοκρατικό Κόμμα να ηγηθεί της χώρας μας όταν ξοδεύει τόσο πολύ χρόνο να γκρεμίζει την χώρα μας;» ρώτησε ρητορικά ο Τραμπ.

Ο Νότιος Κήπος του Λευκού Οίκου πριν από την ομιλία αποδοχής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για επανεκλογή κατά την τελευταία ημέρα της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Συνέλευσης στην Ουάσινγκτον, στις 27 Αυγούστου 2020. (Brendan Smialowski/AFP μέσω Getty Images )

 

Ο Μπάιντεν, 77 ετών, την Πέμπτη κατηγόρησε τον Τραμπ, 74, ότι χρησιμοποίησε το φάσμα της βίας ως «πολιτική στρατηγική», αντί να στοχεύει στην αντιμετώπισή του. Οι Δημοκρατικοί πρότειναν επίσημα τον Μπάιντεν σε συνέδριο την περασμένη εβδομάδα.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να λέει ότι δεν θα υπάρχει ασφάλεια στην Αμερική του Τζο Μπάιντεν», είπε. «Η απόδειξη τους; Η βία που βλέπετε είναι στην διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ, στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ. Ξέχασαν ποιος είναι πρόεδρος;»

Νωρίτερα το ίδιο βράδυ, ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόννελλ (Ρ-Κεντ.) δεν αναφέρθηκε πολύ στον Τραμπ, αλλά επικεντρώθηκε στους Δημοκρατικούς, λέγοντας ότι το κόμμα τους δεν θέλει να βελτιώσει την ζωή των ανθρώπων που ζουν στην «flyover country» [«αδιάφορο μέρος της χώρας»], προσθέτοντας ότι θέλουν να «πνίξουν την αστυνομία και να αφαιρέσουν τα δικαιώματά μας της Δεύτερης Τροπολογίας». Ο ΜακΚόννελλ, όπως και ο Τραμπ, επανέλαβε ότι η ατζέντα του Μπάιντεν ως προέδρου δεν είναι ξεκάθαρη.

Πριν από τον Τραμπ, οι ομιλητές του RNC προειδοποίησαν ότι ο Μπάιντεν ασπάζεται την αριστερή ατζέντα, στην οποία έγινε αναφορά από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς την Τετάρτη. Νωρίτερα την Πέμπτη το βράδυ, το GOP παρουσίασε τον επικεφαλής της αστυνομικής ένωσης Νέας Υόρκης Πάτρικ Λιντς και τον πρώην δήμαρχο Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι για να προειδοποιήσουν σχετικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί αν Δημοκρατικοί αξιωματούχοι αναλάβουν τον έλεγχο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Όταν εξετάζεις την ατζέντα τους, είναι ξεκάθαρο: Ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν Δούρειο Ίππο για μια ριζοσπαστική αριστερά», είπε ο Πενς. «Η επιλογή σε αυτές τις εκλογές δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρη και ο κίνδυνος δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερος».

Αντιτιθόμενη στον Τραμπ, η συνεργάτιδα του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, δήλωσε ότι ο πρόεδρος δεν δείχνει ικανότητα εν όψει πολλαπλών κρίσεων, δηλώνοντας: «Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κατανοεί την προεδρία». Κατηγόρησε την ηγεσία του προέδρου κυρίως λόγω της αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού του ΚΚΚ στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου περίπου 180.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

«Βάζει τον εαυτό του σε προτεραιότητα», είπε, προσθέτοντας ότι «όλοι μας έχουμε προτεραιότητα … Ο Ντόναλντ Τραμπ απέτυχε στην πιο βασική και σημαντική δουλειά ενός προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών: απέτυχε να προστατεύσει τον αμερικανικό λαό, τόσο απλά».

Ο Τραμπ επιδοκίμασε την αντίδραση της κυβέρνησής του στην πανδημία της COVID-19.

Το Associated Press συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε