Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ Άνγουαρ Γκάργκας κατά την διάρκεια εισαγωγικής συνάντησης για το GCC, αραβικών και ισλαμικών διασκέψεων στην Τζέντα, Σαουδική Αραβία, 29 Μαΐου 2019. (Waleed Ali/Reuters)

Υπουργός των ΗΑΕ καλεί την συμφωνία ΗΑΕ-Ισραήλ «απόφαση εθνικής κυριαρχίας»

ΝΤΟΥΜΠΑΪ — Η συμφωνία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ ήταν μια «απόφαση [εθνικής] κυριαρχίας» που δεν απευθυνόταν στο Ιράν, δήλωσε την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, Άνγουαρ Γκάργκας.

Τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι κάλεσαν τον υπεύθυνο του Ιράν στο Αμπού Ντάμπι και του έδωσαν ένα «έντονα διατυπωμένο υπόμνημα» σε απάντηση σε ομιλία του προέδρου του Ιράν Χασάν Ρουχάνι, την οποία το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «απαράδεκτη».

Μιλώντας το Σάββατο, ο Ρουχάνι είπε ότι τα ΗΑΕ είχαν κάνει «τεράστιο λάθος» στην επίτευξη συμφωνίας για ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ και το χαρακτήρισαν προδοσία.

Η συμφωνία στην οποία μεσολάβησαν οι ΗΠΑ έχει θεωρηθεί ότι εντείνει την αντίθεση στην τοπική δύναμη του Ιράν, την οποία τα κράτη του Κόλπου, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ως την κύρια απειλή στη Μέση Ανατολή που ταλανίζεται από συγκρούσεις.

«Η ειρηνευτική συνθήκη ΗΑΕ-Ισραήλ είναι μια απόφαση [εθνικής] κυριαρχίας που δεν απευθύνεται στο Ιράν. Το λέμε αυτό και το επαναλαμβάνουμε. Δεν αποδεχόμαστε παρεμβάσεις στις αποφάσεις μας», δήλωσε ο Γκάργκας στο Twitter.

Ο γενικός γραμματέας του εξαμελούς Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου καταδίκασε την Κυριακή τις «απειλές» του Ρουχάνι και άλλων Ιρανών αξιωματούχων έναντι των ΗΑΕ λόγω της συμφωνίας.

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε