Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024
Η Layla Jane μιλάει στη συγκέντρωση για την Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απομετάβαση στο Καπιτώλιο της Πολιτείας. Σακραμέντο, 10 Μαρτίου 2023. ( ευγενική παραχώρηση της Pamela Garfield-Jaeger)

18χρονη μηνύει νοσοκομείο για την αφαίρεση του στήθους της σε ηλικία 13 ετών

Ένα νοσοκομείο και γιατροί στην Καλιφόρνια αντιμετωπίζουν μια νέα αγωγή, επειδή αφαίρεσαν το στήθος ενός 13χρονου κοριτσιού, όταν εκείνη ισχυρίστηκε ότι ήταν αγόρι.

Οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε «ιδεολογική και με γνώμονα το κέρδος ιατρική κακοποίηση» όταν της συνταγογράφησαν αναστολείς της εφηβείας και ορμόνες, προχωρώντας αργότερα σε διπλή μαστεκτομή, ανέφερε σε δήλωσή του ο Τσάρλς Λιμάντρι, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την ενάγουσα Λέιλα Τζέιν.

Η Τζέιν, σήμερα 18 ετών, επηρεάστηκε από ανθρώπους στο διαδίκτυο όταν ήταν μόλις 11 ετών και είπε στους γονείς της ότι ήταν αγόρι, με αποτέλεσμα να ζητήσουν ιατρική καθοδήγηση.

Ενώ τρεις γιατροί είπαν ότι η Τζέιν ήταν πολύ μικρή για ορμόνες αλλαγής φύλου, τελικά παραπέμφθηκε σε διάφορους άλλους γιατρούς που της συνταγογράφησαν αναστολείς της εφηβείας και ορμόνες. Μέσα σε έξι μήνες, αφαίρεσαν το στήθος της.

Οι ορμόνες και οι αναστολείς της εφηβείας χορηγήθηκαν με βάση μία και μόνη συνεδρία διάρκειας 75 λεπτών με τη Σουζάν Γουώτσον, ψυχολόγο, σύμφωνα με την αγωγή. Η Δρ Γουίνι Τονγκ, πλαστική χειρουργός, κατέληξε στο συμπέρασμα μετά από μια συνεδρία διάρκειας 30 λεπτών ότι η Τζέιν θα μπορούσε να αφαιρέσει το στήθος της.

«Οι εναγόμενοι δεν αμφισβήτησαν ούτε αναζήτησαν ούτε προσπάθησαν να κατανοήσουν τα ψυχολογικά γεγονότα που οδήγησαν τη Λέιλα στη λανθασμένη πεποίθηση ότι ήταν διεμφυλική ούτε αξιολόγησαν, εκτίμησαν ή αντιμετώπισαν την πολύπλευρη παρουσίαση των συνυπάρχοντων συμπτωμάτων της», αναφέρεται στη μήνυση.

«Αντιθέτως, οι εναγόμενοι υπέθεσαν ότι η Λέιλα, ένα δωδεκάχρονο συναισθηματικά ανήσυχο κορίτσι, ήξερε καλύτερα τι χρειαζόταν για να βελτιώσει την ψυχική της υγεία και της έδωσαν, μεταφορικά μιλώντας, το συνταγολόγιο. Δεν υπάρχει άλλος τομέας της ιατρικής όπου οι γιατροί θα αφαιρέσουν χειρουργικά ένα απολύτως υγιές μέρος του σώματος και θα προκαλέσουν σκόπιμα μια νοσηρή κατάσταση της υποφυσιακής δυσλειτουργίας του αδένα με βάση απλώς τις επιθυμίες του νεαρού έφηβου ασθενούς».

Η Ντορήν Σάμελσον, ψυχολόγος που δεν κατονομάζεται ως κατηγορούμενη, αντίθετα, είπε στην Τζέιν και στους γονείς της ότι δεν μπορούσε να λάβει αναστολείς της εφηβείας ή ορμόνες αλλαγής φύλου, λόγω παραγόντων όπως η ηλικία της.

Η Τζέιν, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Κέιλα Λόβνταλ [Kayla Lovdahl], έχει έκτοτε “απομεταβεί», δηλαδή επαναπροσδιορίζεται ως κορίτσι.

Αυτή τη στιγμή κάνει ψυχοθεραπεία για θέματα ψυχικής υγείας, όπως η διαταραχή κοινωνικού άγχους. Τέτοιου είδους θεραπεία θα έπρεπε να είχε προσφερθεί τότε αντί των δραστικών μέτρων που έλαβαν οι κατηγορούμενοι, αναφέρει η αγωγή, σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με διάφορες μελέτες, οι νέοι που βιώνουν δυσφορία φύλου συχνά καταλήγουν να νιώθουν άνετα με το γενέθλιο φύλο τους.

Άλλες εργασίες έχουν διαπιστώσει ότι τα άτομα που υποβλήθηκαν σε χημικές ή χειρουργικές επεμβάσεις για τη «μετάβαση» αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών. Και ορισμένες χώρες έχουν περιορίσει τη χρήση των αναστολέων της εφηβείας σε ορισμένες περιστάσεις, λόγω έλλειψης κλινικών ερευνών για τη χρήση τους σε νέους που θέλουν να αλλάξουν φύλο.

Η έλλειψη θεραπείας και περιγραφής των πιθανών παρενεργειών από τη χειρουργική επέμβαση σημαίνει ότι οι γιατροί δεν παρείχαν στην Τζέιν τη δυνατότητα συνειδητής και ενήμερης συγκατάθεσης, σύμφωνα με την αγωγή. Αντ’ αυτού, οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι η δυσφορία δεν θα υποχωρούσε αν [η Τζέιν] δεν υποβαλλόταν στην επέμβαση.

Κάποια στιγμή, ένας φέρεται να είπε στους γονείς της: «Θα προτιμούσατε να έχετε έναν ζωντανό γιο ή μια νεκρή κόρη;»

Η Λέιλα Τζέιν μετά την εγχείρησή της. ( ευγενική παραχώρηση του Dhillon Law Group)

 

«Κανείς – κανένας από τους γιατρούς μου – δεν προσπάθησε να με κάνει να νιώσω άνετα με το σώμα μου ή να με πείσει να σκεφτώ τα πράγματα διαφορετικά ή να μου κάνει ερωτήσεις- μόνο επιβεβαίωναν», δήλωσε η Τζέιν στην Epoch Times.

Η Τζέιν είπε ότι δεν αισθάνθηκε καλύτερα μετά την εγχείρησή της. Υπέστη νευρική βλάβη και άλλα προβλήματα. Λέει ότι είναι πιο ευτυχισμένη από τότε που έκανε την απομετάβαση.

«Ο νόμος λέει ότι τα παιδιά δεν είναι αρκετά ώριμα για να πάρουν σοβαρές αποφάσεις που μπορεί να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες, όπως το να κάνουν τατουάζ, να οδηγούν με φίλους, να πίνουν αλκοόλ, να καπνίζουν τσιγάρα ή ακόμη και να ψηφίζουν», ανέφερε η Τζέιν σε δήλωσή της. «Γιατί, λοιπόν, είναι αποδεκτό για τα 13χρονα να αποφασίζουν να ακρωτηριάσουν το σώμα τους;»

Κατηγορούμενοι είναι τα νοσοκομεία Kaiser Foundation Hospitals και οι ιατρικοί όμιλοι Permanente, που ανήκουν αμφότερα στη μη κερδοσκοπική Kaiser Permanente, η Γουώτσον και οι γιατροί που εργάζονται ή συνδέονται με την Kaiser Permanente.

Η Kaiser Permanente και η Γουώτσον δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Η αγωγή κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Η Τζέιν ζητά αποζημίωση για τον πόνο και την ταλαιπωρία της, επιπλέον χρήματα για τα ιατρικά έξοδα καθώς και τα έξοδα της αγωγής.

«Η Kaiser (Κάιζερ) συνεχίζει να ασχολείται με την κομπογιαννίτικη πρακτική της υποβολής αθώων παιδιών σε μη αναστρέψιμη θεραπεία μίμησης φύλου, περιλαμβανομένων φαρμακευτικής αγωγής και χειρουργικής επέμβασης, χωρίς ενήμερη συγκατάθεση», ανέφερε σε δήλωσή του ο Χαρμήτ Ντίλον, διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου για την Αμερικανική Ελευθερία, το οποίο εκπροσωπεί επίσης την Τζέιν.

«Οι ιατρικοί πάροχοι που είναι υπεύθυνοι για την περίπτωση της Λέιλα, μαζί με αμέτρητους άλλους, έχουν υποκαταστήσει τα ιατρικά αποδεκτά πρότυπα φροντίδας με την ιδεολογία της αφύπνισης (woke ideology), περιλαμβανομένων της εξαπάτησης και της χειραγώγησης ευάλωτων ασθενών και οικογενειών.

«Δεσμευόμαστε να τους καταστήσουμε υπεύθυνους για τη βλάβη που προκλήθηκε στη Λέιλα, και μαζί σκοπεύουμε να αποτρέψουμε σθεναρά την εργοστασιακή προσέγγιση της Κάιζερ που ακρωτηριάζει μόνιμα έναν άγνωστο αριθμό αμερικανών εφήβων, υποβάλλοντάς τα σε μια ζωή γεμάτη τραύματα, λύπη και ιατρικές συνέπειες.»

Παρόμοια αγωγή κατέθεσε στις αρχές του έτους η Χλόη Κόουλ [Chloe Cole], το στήθος της οποίας αφαιρέθηκε στην ηλικία των 15 ετών.

 

Ο Μπραντ Τζόουνς συνέβαλε σε αυτό το ρεπορτάζ.

Επιμέλεια: Αλία Ζάε

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε