Δευτέρα, 18 Ιαν, 2021
Κινέζοι ανθρακωρύχοι προετοιμάζονται να κλείσουν το ορυχείο Changyuan, στην επαρχία Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας, στις 10 Δεκεμβρίου 2009. (AFP / AFP μέσω Getty Images)

23 άτομα σκοτώθηκαν από ατύχημα σε ανθρακωρυχείο στη πόλη Τσονγκτσίνγκ της Κίνας

Είκοσι τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους αφότου παγιδεύτηκαν σε ορυχείο στη νοτιοδυτική πόλη Τσονγτσίνγκ της Κίνας, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua το Σάββατο. Αυτό είναι το δεύτερο παρόμοιο ατύχημα που συμβαίνει σε διάστημα λίγο παραπάνω από δύο μηνών.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων, οι νεκροί ήταν μεταξύ των 24 ανθρώπων που παγιδεύτηκαν υπογείως λόγο των υπερβολικών επίπεδων μονοξειδίου του άνθρακα στο ανθρακωρυχείο Diaoshuidong, προσθέτοντας πως ένας επιζών διασώθηκε μετά από 30 ώρες προσπαθειών έρευνας και διάσωσης.

Το ατύχημα της Παρασκευής, που συνέβη στις 5 μ.μ. (0900 ώρα Γκρίνουιτς) ερευνάται, καθώς το ορυχείο ήταν κλειστό για δύο μήνες όσο η εταιρεία απομάκρυνε υπόγειο εξοπλισμό.

Την Κυριακή η Κίνα, διέταξε τις τοπικές αρχές «να πάρουν αποφασιστικά και δραστικά μέτρα για να σταματήσουν τα μεγάλα ατυχήματα στα ανθρακωρυχεία», σύμφωνα με μια δήλωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης.

Αξιωματούχοι από το κρατικό συμβούλιο προέτρεψαν επίσης την κυβέρνηση της Τσονγκτσίνγκ, να ξεκινήσει έναν ολοκληρωμένο έλεγχο σχετικά με την ασφάλεια, σε όλα τα ανθρακωρυχεία, και να εξαλείψει τις ξεπερασμένες τεχνικές παραγωγής με έναν ομαλό και ασφαλή τρόπο, ανέφερε η δήλωση.

Τα ορυχεία της Κίνας είναι από τα πιο θανατηφόρα παγκοσμίως, με 16 θανάτους παγιδευμένων ανθρακωρύχων να έχουν αναφερθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ύστερα από υψηλά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στο ανθρακωρυχείο Songzao στην Τσονγκτσίνγκ.

Το Diaoshuidong, χτισμένο το 1975 και σε λειτουργία από το 1998 ως ιδιωτική επιχείρηση, είναι ένα ορυχείο υψηλού αερίου με ετήσια χωρητικότητα 120.000 τόνων άνθρακα, ανέφερε η Xinhua.

Το 2013, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε ένα περιστατικό δηλητηρίασης από υδρόθειο στο ορυχείο, όπως σημειώνει η εφημερίδα.

Από τους Tom Daly, Andrew Galbraith και Hallie Gu

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

ΣΧΕΤΙΚΑ

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε