Τρίτη, 28 Μαρ, 2023
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά στην Αίθουσα Διπλωματίας του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον για την Ημέρα των Ευχαριστιών στις 26 Νοεμβρίου 2020. (Erin Schaff / Pool / Getty Images)

3 τρόποι που τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης της Αμερικής μοιάζουν με κομμουνιστικά μέσα

Γράφει η Νταϊάνα Τζενγκ

Σχολιασμός

Την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου και τα μέσα ενημέρωσης τον πίεσαν αδιάκοπα με ερωτήσεις σχετικά με το αν θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, στην πραγματικότητα του έλεγαν επανειλημμένα να παραιτηθεί από τις προσπάθειές του. Η σκηνή μου θύμισε την Πολιτιστική Επανάσταση στην Κίνα και τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης επιτέθηκαν στον Λιού Σαοτσί.

Ο Λιού, ο «πρόεδρος» του κινεζικού καθεστώτος μεταξύ 1959 και 1968, δεχόταν επίθεση από τα μέσα ενημέρωσης μέρα και νύχτα αφότου ο κομμουνιστής ανώτατος επικεφαλής αποφάσισε να τον ξεφορτωθεί. Μέσα σε λίγες μέρες, έχασε την θέση του. Κακοποιημένος, πέθανε μόνος του, χωρίς καν να ενημερωθεί ούτε η οικογένειά του. Στο κρεματόριο, ήταν ένα ανώνυμο σώμα – οι εργάτες δεν ήξεραν ότι ήταν πρώην ανώτερος αξιωματούχος. Παρελάσεις που γιόρταζαν την πτώση του πραγματοποιήθηκαν σε εθνικό επίπεδο.

Όταν μεγάλωνα στην Κίνα, τα κομμουνιστικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ήταν η μόνη φωνή στην οποία εκτεθόμασταν. Μας είπαν ότι μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα μπορεί να φροντίσει τους ανθρώπους. Μόνο ο σοσιαλισμός είναι ο σωστός δρόμος για την ανθρώπινη ζωή και ο μόνος τρόπος για να μας προσφέρει μια ευτυχισμένη ζωή. Καθώς γινόμουν μεγαλύτερη, αφότου μετανάστευσα στην Αμερική και έζησα μια διαφορετική ζωή, διάβαζα περισσότερο, και ταξίδευα περισσότερο, άρχισα να καταλαβαίνω ότι τα κομμουνιστικά μέσα ενημέρωσης είναι σαν δηλητήριο. Δηλητηριάζουν το μυαλό και αρρωσταίνουν την κοινωνία.

Τα κομμουνιστικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν σκοπό να ενημερώνουν. Είναι μια μηχανή που οι κομμουνιστές δημιούργησαν για να ψεύδονται. Είναι φτιαγμένα για να κρύβουν την αλήθεια και να χρησιμοποιούν ψέματα για τον έλεγχο των ανθρώπων. Δεν έχουν στόχο να λένε μικρά ψέματα. Είναι μια μηχανή ψεύδους που οδηγεί συστηματικά ολόκληρη την κοινωνία να πιστεύει στα ψέματά της.

Η επιθετική προώθηση μιας θεωρίας, μιας αφήγησης, μιας ιδεολογίας που είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση, ενάντια στην ανθρώπινη παράδοση, και ενάντια στην πολιτιστική μας κληρονομιά, μπορεί να κάνει πλύση εγκεφάλου σε ολόκληρη την χώρα, σε τέτοια έκταση που δεν θα υπάρχει κανένα πρότυπο σωστού και λάθους. Στην πραγματικότητα θέτει το αντίθετο πρότυπο: το κακό είναι σωστό και το καλό είναι λάθος.

Τα κομμουνιστικά μέσα δεν καλλιεργούν την αμοιβαία κατανόηση, την συναίνεση. Σπέρνουν διαίρεση και δημιουργούν μίσος. Οι κομμουνιστές καταστρέφουν την ανθρώπινη κοινωνία κάνοντας τους ανθρώπους να υποστηρίζουν αντικρουόμενες ομάδες, δημιουργώντας μίσος, και λέγοντας στους ανθρώπους να πολεμήσουν.

Λόγω της κομμουνιστικής προπαγάνδας, οι αγρότες σκότωσαν τους γαιοκτήμονες, οι εργάτες σκότωσαν τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, σε κάθε μικρή ομάδα, οι άνθρωποι σκότωναν επίσης ο ένας τον άλλον. Γι’ αυτό στην Σοβιετική Ένωση, οι Ρώσοι σκότωσαν Ρώσους και στην κομμουνιστική Κίνα, οι Κινέζοι σκότωσαν Κινέζους. Υπό τον κομμουνισμό, 80 εκατομμύρια Κινέζοι έχουν σκοτωθεί, περισσότεροι από τον συνολικό αριθμό θανάτων στους δύο παγκοσμίους πολέμους μαζί.

Η κομμουνιστική προπαγάνδα μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί, διότι συγκαλύπτει τις κακές προθέσεις της με πολιτική ορθότητα. Οι κομμουνιστές ισχυρίζονται ότι «εξυπηρετούν τους ανθρώπους», επιτυγχάνοντας «ισότητα» και «βοηθώντας τους φτωχούς».

Ακούγεται σαν ιδεαλισμός, γι’ αυτό ήταν αποτελεσματικό στην προσέλκυση νέων. Πριν ο κομμουνισμός υφαρπάξει την Κίνα, ονόμασε τον εαυτό του «σωτήρα» του λαού. Μόλις πήρε την εξουσία, οι κομμουνιστές επικεφαλής άρχισαν να παλεύουν για εξουσία μεταξύ τους και να απολαμβάνουν την πιο άνετη ζωή. Οι πλούσιοι έγιναν φτωχοί και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούμε να δούμε τα μέσα μας να ενεργούν σαν τα μέσα ενημέρωσης σε κομμουνιστικές χώρες.

Το CNN και η New York Times αυτοπαρουσιάζονται ως έχοντα καλές προθέσεις, λέγοντάς μας ότι έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα με τον ρατσισμό, όπως ακριβώς ισχυρίζονται τα κομμουνιστικά μέσα ενημέρωσης ότι εξυπηρετούν τους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, ωθώντας αυτήν την αφήγηση του ρατσισμού, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καλλιεργούν την διαίρεση και διχόνοια. Δεν είναι τυχαίο που φέτος το καλοκαίρι είδαμε νέους να εξεγείρονται και να διαπράττουν εμπρησμό στις μεγάλες πόλεις μας. Έχουν εκπαιδευτεί να μισούν, όπως και στην Κίνα, οι κομμουνιστές εκπαίδευσαν τους ανθρώπους να μισούν.

Αλλά στην Κίνα το εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε ήταν η ταξική πάλη. Ο «ρατσισμός» στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι για τα καθιερωμένα μας μέσα ενημέρωσης αυτό που ήταν η ταξική πάλη στην Κίνα.

Στα άρθρα σχετικά με την Αμερική που διαδίδουν σε ολόκληρο τον κόσμο, τα καθιερωμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης απεικονίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως κακή χώρα και λένε ότι πρέπει να αισθάνεται ένοχη για τη δύναμη και την ευημερία της. Αυτό είναι παρόμοιο με το πώς τα μέσα ενημέρωσης στις κομμουνιστικές χώρες καλούν τους πλούσιους να ομολογήσουν τις αμαρτίες τους.

Τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης μάς έχουν πει ότι η Αμερική βρίσκεται σε παρακμή, που είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που έλεγε η προπαγάνδα της Σοβιετικής Ένωσης και με αυτό που λένε τα μέσα ενημέρωσης του ΚΚΚ. Αυτά τα κομμουνιστικά μέσα ενημέρωσης δεν σταμάτησαν ποτέ να καλούν την Αμερική, τον ηγέτη του ελεύθερου κόσμου, να παραιτηθεί.

Στις Ευχαριστίες είδαμε τα μέσα ενημέρωσης να πιέζουν τον Τραμπ να παραιτηθεί. Στην πραγματικότητα, τα καθιερωμένα μέσα δεν έχουν αποδεχθεί ποτέ τον Τραμπ ως νόμιμο.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το Media Research Center (MRC), τους μήνες Μάρτιο έως Μάιο 2020, η κάλυψη για τον Τραμπ από τα ABC, CBS και NBC ήταν 94% αρνητική, ενώ η κάλυψη έφτασε σε άνευ προηγουμένου 99,5% αρνητική τον Μάιο. Από τότε που εκλέχτηκε ο Τραμπ, το MRC βρήκε τακτικά ότι η κάλυψη των δημοσιογραφικών δικτύων ήταν 90% ή περισσότερο, αρνητική.

Αυτή η ομοφωνία προοπτικής είναι αυτό που περιμένει κάποιος από τα κομμουνιστικά μέσα. Είναι μια προπαγανδιστική επίθεση.

Όπως με την πολιτική ορθότητα που εφαρμόστηκε από τους κομμουνιστές, πίσω από αυτήν την ομοφωνία είναι μια πεποίθηση ότι ο Τραμπ και οι συντηρητικοί απλώς δεν έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν άποψη.

Εκατοντάδες και χιλιάδες ανθρώπων έχουν πάρει το θάρρος να εκθέσουν την απάτη στις εκλογές του 2020, αλλά τα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν γράψει αυτά που οι άνθρωποι λένε. Αυτός είναι ένας εσκεμμένος έλεγχος – ή λογοκρισία – της φωνής των ανθρώπων.

Οι χωρίς σταματημό επιθέσεις στον Τραμπ, η πολιτική ορθότητα, η απόκρυψη απόψεων – αυτά είναι όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του Τύπου κομμουνιστικού στυλ.

Η Αμερική έχει υπάρξει η χώρα με την μεγαλύτερη ελευθερία και ευημερία στον κόσμο, και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης θεωρούνταν παράδειγμα ελεύθερου Τύπου. Μέσα σε άλλες χώρες ακολουθούν τα αμερικανικά μέσα και τα εμπιστεύονται. Έχουμε ακόμα ανεξάρτητα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης; Αν η Αμερική πέσει, ολόκληρος ο ελεύθερος κόσμος πέφτει. Ποιος θα νικήσει; Η Αμερική ή οι κομμουνιστές;

Η Νταϊάνα Τζενγκ, Ph.D., είναι μόνιμη αρθρογράφος με 20 χρόνια εμπειρίας στην μελέτη της Κίνας. Έχοντας έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιεί ψευδώνυμο για την προστασία της οικογένειάς της στην Κίνα.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την γνώμη της Epoch Times.

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε