Τρίτη, 28 Μαρ, 2023

5η Παγκόσμια Διαδικτυακή Ημερίδα 10/6/21 – Οι Ελληνίδες στην Επανάσταση του 1821

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 7μμ θα πραγματοποιηθεί η 5η Παγκόσμια Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: Οι Ελληνίδες της Επανάστασης του 1821

Μια σειρά εκπαιδευτικών διαδικτυακών ημερίδων και εργαστηρίων που υλοποιούνται στην Ελλάδα και διαχέονται με τηλεδιάσκεψη σε όλο τον παγκόσμιο Ελληνισμό και Φιλελληνισμό.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν είναι τα ιστορικά γεγονότα αλλά οι αξίες και οι αρχές που τα δημιούργησαν και τα διαμόρφωσαν αλλά και που δημιουργήθηκαν και διαμορφώθηκαν από αυτά.

Αναζητώντας αυτά τα στοιχεία στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 ζούμε την «Αποκάλυψη» της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην «Φανέρωση Αξιών» που ενσωματωμένες στον «Άνθρωπο» τον Ελευθερώνουν από τα δεσμά του «Τρόπου ζωής» για να κατακτήσει το «Περιεχόμενο Ζωής», διαχρονικό αίτημα και κριτήριο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 7μμ θα πραγματοποιηθεί η 5η Παγκόσμια Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: Οι Ελληνίδες της Επανάστασης του 1821

Μια διαδικτυακή ημερίδα για την ανάλυση των βαθύτερων αιτίων της ισότιμης συμμετοχής των Ελληνίδων στην Επανάσταση και στις επιτυχίες της, όχι μόνο από πλευράς στρατηγικής, αλλά και ως αποτέλεσμα των Αρχών, των Αξιών και των εννοιών που προσδιορίζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, που συνθέτουν την οντολογική μας υπόσταση που περιλαμβάνεται στην έννοια «Νεότερη Πολιτιστική Κληρονομιά».

Κεντρική Ομιλήτρια: η Καθηγήτρια Δρ. Μάρη Δεληβοριά

Μάθετε Περισσότερα – Δηλώστε Συμμετοχή (Η εγγραφή βρίσκεται στο κάτω μέρος της αναδυόμενης σελίδας)

Σύνδεσμος Παρακολούθησης

Στην Περίπτωση που δεν έχετε Microsoft Teams και δεν μπορείτε να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή στον υπολογιστή ή στο κινητό σας, ο ανωτέρω σύνδεσμος θα σας οδηγήσει σε μια Πλατφόρμα με Εναλλακτική Λύση (κλικ εδώ) μέσα από την οποία θα συνδεθείτε μέσω Web έστω και εάν έχετε Windows XP ή και Windows 7

Μάθετε Περισσότερα : Το Ετήσιο Πρόγραμμα

Το ‘Κοινωφελές Ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος – Μουσείο Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς’ και το Ίδρυμα Ελληνισμού στην Ελλάδα, με το σπινθηροβόλο έναυσμα της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής με έδρα την California , και το Hellenic Cultural Center των νοτιοδυτικών πολιτειών, συνέθεσαν και πραγματοποιούν ένα κύκλο Εκπαιδευτικών Ημερίδων στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, στις οποίες διδάσκουν από την Ελλάδα, καθηγητές πανεπιστημίου και προσωπικότητες της επιστήμης και του δημόσιου βίου.

Οι Ημερίδες και τα εργαστήριά τους είναι μια κοινωφελής προσφορά και η συμμετοχή προϋποθέτει –Δωρεάν εγγραφή– και χορηγείται από Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Η έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος και του εκπαιδευτικού υλικού πραγματοποιείτε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και διαχέεται ανά την οικουμένη από World Hellenic Diaspora μέσα από τις δυνατότητες ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτει στο Texas.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε