Τετάρτη, 29 Μαΐ, 2024
Ένα κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean βρίσκεται αγκυροβολημένο στο νησί Κοζουμέλ, στα ανοικτά των ακτών της πολιτείας Κιντάνα Ρούο του Μεξικού, στις 16 Ιουνίου 2021. (Elizabeth Ruiz/AFP via Getty Images)

’95 τοις εκατό’ πλήρως εμβολιασμένο το κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean αναφέρει κρούσμα COVID-19

Το πλοίο Odyssey of the Seas της Royal Caribbean δεν θα ελλιμενιστεί στα νησιωτικά έθνη της Αρούμπα και του Κουρασάο αυτή την εβδομάδα, μετά από ένα κρούσμα COVID-19 επί του πλοίου, στο οποίο εμπλέκονται περίπου 55 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Όλοι οι επιβάτες ηλικίας 12 ετών και άνω και τα μέλη του πληρώματος πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικό ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο, σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας κρουαζιέρας.

“Η απόφαση ελήφθη από κοινού με τα νησιά από περίσσεια προσοχής λόγω της τρέχουσας τάσης των κρουσμάτων COVID-19 στις κοινότητες των προορισμών, καθώς και των θετικών δοκιμών του πληρώματος και των επισκεπτών στο πλοίο”, ανέφερε η Royal Caribbean σε δήλωσή της την Πέμπτη στα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το κρουαζιερόπλοιο επρόκειτο να κάνει στάσεις στην Αρούμπα και το Κουρασάο. Τώρα, το πλοίο θα παραμείνει στη θάλασσα μέχρι την κανονική προγραμματισμένη επιστροφή του στις 26 Δεκεμβρίου.

Τουλάχιστον “55 μέλη του πληρώματος και επισκέπτες, που αντιπροσωπεύουν το 1,1 τοις εκατό της κοινότητας επί του πλοίου”, βρέθηκαν θετικοί, πρόσθεσε η Royal Caribbean στην ανακοίνωσή της. “Η κρουαζιέρα απέπλευσε με το 95 τοις εκατό της κοινότητας του πλοίου πλήρως εμβολιασμένο”.

“Η αγωγή κάθε επισκέπτη πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίου, εκτός εάν ο επισκέπτης έλαβε το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Royal Caribbean. “Αυτή η οδηγία είναι σύμφωνα με το CDC των ΗΠΑ και δεν θα γίνουν εξαιρέσεις, ακόμη και αν η χώρα διαμονής του επισκέπτη έχει εγκρίνει το θεραπευτικό σχήμα μιας δόσης για εμβόλιο δύο δόσεων”.

Στο πλοίο επιβαίνουν περίπου 5.000 επιβάτες και πλήρωμα, δήλωσε η Royal Caribbean. Όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί στο COVID-19, τη νόσο που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας), παρουσιάζουν ήπια ή ασυμπτωματικά συμπτώματα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το πλοίο της Royal Caribbean αναχώρησε το Σάββατο από το λιμάνι Everglades της Φλόριντα για ένα ταξίδι οκτώ νυχτών στην Καραϊβική. Θα επιστρέψει στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα.

“Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την υγεία τους. Οι στενές επαφές εντοπίστηκαν επίσης και τέθηκαν σε καραντίνα για να παρακολουθούνται για 24 ώρες πριν από τις εξετάσεις”, προστίθεται στην ανακοίνωση της Royal Caribbean.

Δεν είναι σαφές αν η παραλλαγή Όμικρον προκάλεσε το ξέσπασμα. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εκτίμησαν ότι από την περασμένη εβδομάδα, η Όμικρον αποτελεί το 73% όλων των κρουσμάτων COVID-19, ενώ πρόσφατες μελέτες έχουν σηματοδοτήσει ότι το νέο στέλεχος προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα και έχει οδηγήσει σε πολύ λιγότερες νοσηλείες.

Εκπρόσωπος του CDC δήλωσε στο Fox Business την Πέμπτη ότι ο οργανισμός είναι ενήμερος για την επιδημία, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν νοσηλείες, εκκενώσεις, θάνατοι ή χρήση αναπνευστήρα στο πλοίο.

Εκτός από το Odyssey of the Seas, περίπου 50 επιβάτες στο Symphony of the Seas της Royal Caribbean προσβλήθηκαν από την COVID-19 νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσε η εταιρεία. Το πλοίο αναχώρησε στις 11 Δεκεμβρίου.

Εβδομάδες πριν από αυτό, νωρίτερα τον Δεκέμβριο, αναφέρθηκαν κρούσματα COVID-19 σε πλοίο της Norwegian Cruise Lines, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Λουζιάνα. Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Breakaway είχε αναχωρήσει από τη Νέα Ορλεάνη στις 28 Νοεμβρίου, κάνοντας στάσεις στο Μεξικό, την Ονδούρα και το Μπελίζ.

Η Norwegian Cruise Lines είχε επιβεβαιώσει τότε ότι απαιτεί από όλους τους επιβαίνοντες να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε