Παρασκευή, 19 Απρ, 2024

Ιταλία: Συνεχείς αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στη Λαμπεντούζα, ξεπέρασαν τις χίλιες μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έφτασαν στην Λαμπεντούζα 1.175 μετανάστες και πρόσφυγες. Το κέντρο πρώτης υποδοχής του μικρού αυτού νησιού, νότια της Σικελίας, είναι και πάλι υπερπλήρες.

Οι περισσότεροι «απελπισμένοι της θάλασσας» κατάγονται από την Σενεγάλη, το Καμερούν, το Μάλι και την Ακτή Ελεφαντοστού και, όπως δήλωσαν στους άνδρες και στις γυναίκες της ιταλικής Ακτοφυλακής, επιβιβάσθηκαν σε πλοιάρια που σάλπαραν από το Σφαξ της Τυνησίας.

Εξαιτίας της ταραγμένης θάλασσας, στα ανοικτά της Λαμπεντούζα χθες, Τετάρτη, το βράδυ σημειώθηκε ένα ακόμη ναυάγιο: πλεούμενο μήκους οκτώ μέτρων άρχισε να μπάζει νερό και η ιταλική Ακτοφυλακή κινητοποιήθηκε άμεσα: διέσωσε είκοσι μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά μια νεαρή γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από την θάλασσα.

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, παρά την ταραγμένη θάλασσα, τα πλοιάρια των διακινητών αναχωρούν τις ημέρες αυτές από την Τυνησία σχεδόν ακατάπαυστα.

Σήμερα το απόγευμα, παράλληλα, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μελόνι θα συνεδριάσει στο Κούτρο της Καλαβρίας, όπου πριν από δώδεκα ημέρες, σε ναυάγιο που σημειώθηκε κοντά στις ακτές, έχασαν την ζωή τους πάνω από εβδομήντα άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Ιταλίδα πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει νέες αποφάσεις, με αύξηση των ποινών για τους διακινητές, ενίσχυση των νόμιμων ροών μετανάστευσης και των «ανθρωπιστικών διαδρόμων», όπως και μείωση της γραφειοκρατίας, με στόχο τη γρηγορότερη έκδοση άδειας παραμονής για τους μετανάστες που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο ιταλικός νόμος.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε