Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Η περιοχή Μπελγκορόντ βρίσκεται κοντά στα ουκρανικά σύνορα και στην περιοχή όπου είναι σε εξέλιξη η εισβολή των μαχητών.

«Αντιτρομοκρατική επιχείρηση» και «εκκαθαρίσεις» στο Μπελγκορόντ της Ρωσίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτης της περιφέρειας Μπελγκορόντ της Ρωσίας, η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία, η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην περιοχή ακόμα συνεχίζονται, καθώς δυνάμεις του στρατού και των υπηρεσιών επιβολής της τάξης προσπαθούν να την «εκκαθαρίσουν».

«Σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή της Γκράιβορον: η εκκαθαριστική επιχείρηση του υπουργείου Άμυνας και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου συνεχίζεται», ανέφερε ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ, μέσω Telegram.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Γκράιβορον», οι οποίοι χρειάστηκε να «εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προσωρινά», ο κ. Γκλάντκοφ διευκρίνισε πως «δεν είναι εφικτή η επιστροφή τους ακόμη».

Ο κυβερνήτης έκανε λόγο για τον θάνατο μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης της περιοχής χθες Δευτέρα. Αναφέρθηκε επιπλέον σε δύο τραυματίες, τους οποίους δεν μπόρεσαν να φθάσουν για να βοηθήσουν οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας.

Η περιοχή έχει τεθεί υπό καθεστώς στρατιωτικού νόμου, το οποίο «συνεπάγεται πλήρη έλεγχο της επικράτειας όπου εισάγεται», όπως εξηγεί ο απόστρατος Υποστράτηγος του FSB, Αναπληρωτής Πρόεδρος του κινήματος «Ισχυρή Ρωσία»,  Αλεξάντερ Μιχαήλ, σε μια συνέντευξη στην Επιτροπή της Μόσχας.

Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα, οι επιθέσεις οφείλονται σε ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς. Ωστόσο, νωρίτερα, η Λεγεώνα «Ελευθερία στην Ρωσία» και το «Σώμα Ρώσων Εθελοντών», και τα δύο εθελοντικά στρατιωτικά τμήματα που απαρτίζονται από Ρώσους πολίτες και πολεμούν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού, είχαν ανακοινώσει ότι διεξάγουν επιχείρηση στην περιοχή Γκραϊβορόν της περιοχής Μπελγκορόντ.

Η υπηρεσία Τύπου της Λεγεώνας «Ελευθερία στην Ρωσία» ανακοίνωσε ότι στην περιοχή Μπελγκορόντ της Ρωσίας «η κατάσταση είναι δύσκολη». «Η Λεγεώνα “Ελευθερία στην Ρωσία” και το “Σώμα Ρώσων Εθελοντών” δημιουργούν αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα με την Ουκρανία, απ’ όπου ο ρωσικός στρατός δεν θα μπορεί να βομβαρδίζει την Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Λεγεώνας.

(πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, olympia.gr)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε