Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Τα κεντρικά γραφεία των Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών στην Ατλάντα, στις 23 Απριλίου 2020. (Tami Chappell/AFP via Getty Images)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εκατοντάδες υπάλληλοι του CDC δεν έχουν λάβει το εμβόλιο COVID-19

Σχεδόν 400 υπάλληλοι στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ δεν έχουν λάβει το εμβόλιο COVID-19, σύμφωνα με στοιχεία που αποκτήθηκαν αποκλειστικά από την The Epoch Times.

Τριακόσιοι ογδόντα δύο εργαζόμενοι στο CDC είναι ανεμβολίαστοι, δήλωσε στην The Epoch Times ο Ρότζερ Άντοχ, αξιωματούχος της Υπηρεσίας για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOIA).

Άλλοι εννέα υπάλληλοι έχουν κάνει μόλις μία δόση από τα εμβόλια της Pfizer ή της Moderna, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να θεωρηθούν πλήρως εμβολιασμένοι σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC.

Μαζί, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 3,2% του εργατικού δυναμικού του CDC.

Ο Άντοχ παρέπεμψε αρχικά σε ένα δελτίο Τύπου της κυβέρνησης που περιείχε στοιχεία που ίσχυαν από τον Δεκέμβριο του 2021 και αρνήθηκε να απαντήσει πλήρως στο αίτημα FOIA της Epoch Times, το οποίο ζητούσε πιο λεπτομερή στοιχεία που ίσχυαν από τις 15 Μαρτίου 2022.

«Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτά είναι τα πιο πρόσφατα και πιο πλήρη διαθέσιμα στοιχεία και ορισμένα στοιχεία που ζητήσατε δεν είναι διαθέσιμα», δήλωσε αρχικά ο Άντοχ.

Κληθείς να διευκρινίσει, ένας άλλος υπάλληλος του CDC επανέλαβε τη δήλωση του Άντοχ.

Αφού η εφημερίδα The Epoch Times κατέθεσε προσφυγή στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS), τη μητρική υπηρεσία του CDC, το γραφείο άλλαξε τη στάση του χωρίς να εξηγήσει το γιατί.

«Μετά από μια πρόσθετη έρευνα, σας παρέχουμε τις ακόλουθες πληροφορίες», δήλωσε ο Άντοχ στη νέα απάντηση.

«Η απάντηση που έλαβα στην έκκλησή σας από το CDC μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν ήθελαν να αποκρύψουν καμία πληροφορία εξαρχής», δήλωσε στην Epoch Times ο Τζόναθαν Νέλσον, αναλυτής FOIA του HHS, σε ηλεκτρονικό μήνυμα. «Με βάση αυτό, η (προσωπική) πεποίθησή μου είναι ότι επρόκειτο απλώς για μια τυχαία παράλειψη εκ μέρους τους», είπε ο Νίλσον.

Εκτός από την αποκάλυψη ότι 391 υπάλληλοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, το CDC δήλωσε ότι 12.399 είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι έλαβαν δύο δόσεις από τα εμβόλια Moderna της Pfizer ή το εμβόλιο της Johnson & Johnson με μία δόση.

Επιπλέον, 5.810 εργαζόμενοι έχουν μοιραστεί ότι έχουν λάβει την αναμνηστική δόση, αν και ο οργανισμός τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν αν έχουν κάνει αναμνηστική δόση.

Το CDC γνωστοποίησε επίσης ότι ο οργανισμός δεν έχει ικανοποιήσει κανένα αίτημα για εξαίρεση από την εντολή του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τον εμβολιασμό των ομοσπονδιακών υπαλλήλων, η οποία είναι έτοιμη να τεθεί σε ισχύ στις 31 Μαΐου μετά από πολύμηνη αναστολή λόγω δικαστικής απόφασης.

Το γραφείο Τύπου του CDC δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους που δεν έχουν απαλλαγή και γιατί δεν έχει δοθεί καμία απαλλαγή.

Τα στοιχεία είναι επίκαιρα από τις 12 Απριλίου.

Τρεις άλλες υγειονομικές υπηρεσίες εντός του HHS που εμπλέκονται βαθιά στην προώθηση του εμβολιασμού COVID-19, οι οποίες επίσης αρνήθηκαν να παράσχουν στοιχεία πέραν του Δεκεμβρίου 2021, δεν έχουν ακόμη παράσχει τα στοιχεία που ζητήθηκαν. Πρόκειται για τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, τα Κέντρα Υπηρεσιών Medicare και Medicaid και τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε