Σάββατο, 03 Δεκ, 2022
Εκλογικοί υπάλληλοι μετρούν ψηφοδέλτια στη Φιλαδέλφεια, 4 Νοεμβρίου 2020. (Spencer Platt / Getty Images)

Αποκλειστικό: Πάνω από 432.000 ψήφοι αφαιρέθηκαν από τον Τραμπ στην Πενσυλβάνια, λένε επιστήμονες δεδομένων

Σύμφωνα με τα εκλογικά στοιχεία της Πενσυλβάνια, περισσότερες από 432.000 ψήφοι αφαιρέθηκαν από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά τις εκλογές του Νοεμβρίου, λένε επιστήμονες δεδομένων.

Σύμφωνα με μια ανάλυση της Ομάδας Ακεραιότητας Δεδομένων (Data Integrity Group), που αποκτήθηκε αποκλειστικά από την Epoch Times, οι ψήφοι για τον Τραμπ – τόσο από την Ημέρα των Εκλογών όσο και από ταχυδρομικά ψηφοδέλτια – αφαιρέθηκαν από τα σύνολα τουλάχιστον 15 κομητειών.

Τα εκλογικά δεδομένα χρονοσειρών δείχνουν ότι οι ψήφοι του Τραμπ μειώνονται σε διάφορες κομητείες σε πολλά χρονικά σημεία αντί να αυξάνονται όπως θα ήταν αναμενόμενο υπό κανονικές συνθήκες.

Η ομάδα ανέφερε ότι, την Ημέρα των Εκλογών, η αφαίρεση ψήφων πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καταγραφής των ψήφων σε τουλάχιστον 15 κομητείες, συμπεριλαμβανομένων των κομητειών Lehigh, Chester County, Allegheny County, Armstrong County, Westmoreland County, Northampton County, Delaware County, Montgomery County, Lackawanna County, Dauphin County , Pike County, Carbon County, Washington County, Erie County και Luzerne County.

Εν τω μεταξύ, αφαιρέθηκαν εκπρόθεσμες επιστολικές ψήφοι στην κομητεία Allegheny, στην κομητεία Chester και στην κομητεία Lehigh.

Τουλάχιστον 432.116 ψήφοι — 213.707 ψήφοι κατά την ημέρα των εκλογών και 218.409 εκπρόθεσμες ψήφοι — αφαιρέθηκαν συνολικά.

«Η ροή της ψηφοφορίας παρουσίασε διακυμάνσεις για όλους τους υποψηφίους. Ωστόσο, δεν είδαμε τον ίδιο τύπο μειώσεων σε κανέναν από τους [άλλους] υποψηφίους σε σχέση με αυτό που είδαμε με τους ψηφοφόρους του Προέδρου Τραμπ και συνέβησαν επανειλημμένα χωρίς εξήγηση», είπε η Λίντα ΜακΛάφλιν, ένα μέλος της ομάδας, στην Epoch Times.

Το γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών της Πενσυλβάνια δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό από την Epoch Times.

Τα δεδομένα της Πενσυλβάνια δείχνουν ότι οι ψήφοι του Τραμπ μειώνονται σε διάφορα χρονικά σημεία στην κομητεία Allegheny (Αριστερά) και στην κομητεία Chester (Δεξιά), λέει η Data Integrity Group. (Στιγμιότυπο οθόνης)

 

Η Ομάδα Ακεραιότητας Δεδομένων είναι μια ομάδα επιστημόνων, μηχανικών και εμπειρογνωμόνων μηχανικής μάθησης που συνεργάζονται για να ελέγξουν εάν υπήρξε χειραγώγηση δεδομένων στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Η ομάδα επιστημόνων δεδομένων της ομάδας περιλαμβάνει τους Τζάστιν Μέλεϊ και Ντέιβ Λομπού.

Ο Μέλεϊ είναι ένας βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, όπου εργάστηκε ως τεχνικός ηλεκτρονικού πολέμου, τεχνικός κρυπτογράφησης και γλωσσολόγος με ειδίκευση στην αραβική γλώσσα. Εργάστηκε στην NSA ως υπεύθυνος αποστολών για το Λέβαντ/Βόρεια Αφρική και αργότερα εργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης της CIA στο Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας.

Ο Λομπού έχει 12 χρόνια εμπειρίας στην επιστήμη των δεδομένων και τη μηχανική μάθηση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τηλεπικοινωνίες και ερευνητικούς κλάδους. Αυτή τη στιγμή ειδικεύεται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Επιστήμονες δεδομένων της ομάδας έχουν αναλύσει τα δεδομένα των εκλογών για πολλές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Αριζόνα και της Γεωργίας.

Στην ανάλυσή τους σχετικά με τα εκλογικά δεδομένα της Γεωργίας, η ομάδα διαπίστωσε ότι περισσότερες από 30.000 ψήφοι είχαν αφαιρεθεί από την καταμέτρηση του Τραμπ και άλλες 12.173 ψήφοι μεταφέρθηκαν στο Μπάιντεν.

Η ομάδα δεν ονόμασε κανέναν πολιτειακό αξιωματούχο, υπάλληλο της κομητείας ή σχετικούς κατασκευαστές μηχανημάτων ψηφοφορίας για αδικήματα.

Ωστόσο, η ομάδα προέτρεψε την πολιτεία να εξουσιοδοτήσει την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για τη διατήρηση της ακεραιότητας των εκλογών και δήλωσε ότι είναι ανεύθυνο να πιστοποιεί τα αποτελέσματα πριν εξηγηθούν τα φερόμενα σφάλματα και ανωμαλίες.

«Η ουσία είναι ότι τα λάθη έγιναν. Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν αυτά τα σφάλματα και δεν έχει σημασία αν ήταν μηχανικά ή ανθρώπινα, παραμένουν λάθη και αξίζουν μια δεύτερη ανασκόπηση και διεξοδική ανάλυση μέσω διενεργειών πραγματογνωμοσύνης ώστε να βρεθούν οι απαντήσεις», δήλωσε η ομάδα.

Οι εκλέκτορες της Πενσυλβάνια ψήφισαν υπέρ των Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις ως εκλεγμένο πρόεδρο και εκλεγμένη αντιπροέδρο στις 14 Δεκεμβρίου 2020.

Τα πιστοποιημένα αποτελέσματα της πολιτείας δείχνουν ότι ο Μπάιντεν κέρδισε το Keystone State με διαφορά 80.555 ψήφων.

Η Edison παραδέχεται ένα σφάλμα μεταβολής ψήφων

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψηφοφορίας, τα αποτελέσματα αποστέλλονται στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών της πολιτείας. Τα δεδομένα στη συνέχεια κοινοποιούνται στα μέσα ενημέρωσης μέσω της Edison Research.

Θα μπορούσαν να γίνουν λάθη σε διάφορα βήματα στη διαδικασία αναφοράς των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Αν και δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τα σφάλματα που επισημάνθηκαν από την Ομάδα Ακεραιότητας Δεδομένων, η Edison Research παραδέχτηκε ένα σφάλμα αναφοράς που συνέβη.

Σε ένα ευρέως διαδεδομένο βίντεο κλιπ της ζωντανής νυχτερινής εκπομπής των εκλογών του CNN, 19.958 ψήφοι φάνηκαν ότι άλλαξαν από τον Τραμπ στον Μπάιντεν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Ο Ρομπ Φάρμαν, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Edison, παραδέχτηκε ότι η «μεταβολή» προήλθε από ένα σύντομο σφάλμα αναφοράς της Edison Research.

Είπε στο The Associated Press ότι μια μετάδοση από το Άρμστρονγκ της Πενσυλβάνια, έδειξε για πρώτη φορά τις σωστές τιμές των 24.233 ψήφων για τον Τραμπ και 4.275 για τον Μπάιντεν, αλλά ένα μέλος της ομάδας τους εισήγαγε λανθασμένα – 4.275 για τον Τραμπ και 24.233 για τον Μπάιντεν. Ο Φάρμαν είπε ότι η ομάδα ελέγχου ποιότητας της εταιρείας ανακάλυψε το σφάλμα και το διόρθωσε το ίδιο βράδυ.

Ακολουθήστε την Allen στο Twitter: @AllenZM

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε