Σάββατο, 13 Απρ, 2024
Ο Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Νέα Υόρκη στις 17 Ιανουαρίου 2019. (Drew Angerer/Getty Images)

Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer: Απαραίτητη η τέταρτη δόση εμβολίου COVID-19

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, δήλωσε στις 13 Μαρτίου ότι μια τέταρτη δόση του εμβολίου COVID-19 θα είναι απαραίτητη, υποστηρίζοντας ότι θα συνεχίσει να μειώνει τις νοσηλείες.

«Είναι σαφές ότι δεν βρισκόμαστε εκεί που θα θέλαμε όλοι να είμαστε, όπου [ο] COVID βρίσκεται πίσω μας», δήλωσε ο Μπουρλά στο CBS News. «Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, έχουμε πολύ σημαντικά εργαλεία στα χέρια μας, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σταδιακά, νομίζω, στην κανονική μας ζωή. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ο COVID δεν θα εξαφανιστεί τα επόμενα χρόνια».

Λέγοντας ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να βρουν «πώς να ζήσουν» με τον ιό, ο Μπουρλά υποστήριξε στη συνέχεια ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να πρέπει να κάνουν ετήσιες δόσεις COVID-19.

«Γνωρίζουμε ότι η διάρκεια της προστασίας [του εμβολίου] δεν διαρκεί πολύ», δήλωσε ο Μπουρλά. «Αν αρρωστήσετε, μπορεί να αρρωστήσετε ξανά την επόμενη χρονιά. … Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως το έχουμε δει, είναι απαραίτητο ένα τέταρτο εμβόλιο αυτή τη στιγμή.

«Δεν είναι τόσο καλό κατά των λοιμώξεων, αλλά δεν διαρκεί πολύ καιρό. Αλλά μόλις υποβάλλουμε αυτά τα δεδομένα στον FDA και στη συνέχεια θα δούμε τι θα πουν και οι ειδικοί εκτός της Pfizer».

Ο διευθύνων σύμβουλος δεν παρείχε δεδομένα ή στοιχεία για τον ισχυρισμό και δεν έκανε επίσης καμία αναφορά στη φυσική ανοσία ως αποτέλεσμα προηγούμενης μόλυνσης με την COVID-19. Στη συνέντευξη, ο Μπουρλά δεν αναφέρθηκε επίσης στον υποχρεωτικό εμβολιασμό COVID-19 ή στα συστήματα διαβατηρίων που απαιτούνται για την είσοδο σε εστιατόρια, γυμναστήρια, θέατρα και άλλους χώρους σε ορισμένα μέρη.

Ο ισχυρισμός του Μπουρλά έρχεται καθώς οι θάνατοι και τα κρούσματα από COVID-19, που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ, έχουν μειωθεί κατακόρυφα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον υπόλοιπο κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες. Ξεκινώντας από τα τέλη Ιανουαρίου, ορισμένοι δήμοι και πολιτείες που διοικούνται από τους Δημοκρατικούς άρχισαν να καταργούν τους αμφιλεγόμενους περιορισμούς για τις μάσκες COVID-19 και τους κανόνες για τα διαβατήρια εμβολιασμού.

Η Pfizer είδε τα κέρδη της από το εμβόλιο COVID-19 να αυξάνονται σημαντικά σε 37 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος, ενώ τα συνολικά έσοδά της διπλασιάζονται σε 81 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Η εταιρεία τον Φεβρουάριο δήλωσε ότι αναμένει να βγάλει 97 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Με την έκθεση των κερδών, η φαρμακευτική εταιρεία κατηγορήθηκε ότι κερδοσκοπεί από την πανδημία από την Global Justice Now, μια οργάνωση κοινωνικής δικαιοσύνης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η ανάπτυξη των mRNA εμβολίων θα έπρεπε να έχει φέρει επανάσταση στην παγκόσμια αντιμετώπιση του COVID», δήλωσε η ομάδα τον Φεβρουάριο. «Αλλά αφήσαμε την Pfizer να παρακρατήσει αυτή τη βασική ιατρική καινοτομία από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, ενώ παράλληλα κατακρεούργησε τα συστήματα δημόσιας υγείας με ένα εντυπωσιακό κέρδος».

Εκπρόσωπος της Pfizer δήλωσε στα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι η εταιρεία «δεσμεύεται σταθερά για δίκαιη και προσιτή πρόσβαση» στο εμβόλιο COVID-19.

«Δεν είναι τόσο απλό όσο η κοινή χρήση της ‘συνταγής’. Η παρασκευή του εμβολίου Covid της Pfizer και της BioNTech περιλαμβάνει τη χρήση περισσότερων από 280 υλικών. Υπάρχει ήδη τεράστια συνεργασία που λαμβάνει χώρα».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε