Σάββατο, 03 Δεκ, 2022
Μέλη της εφορευτικής επιτροπής καταμετρούν ψήφους στην Εκλογική Περιφέρεια της κομητείας Μαρικόπα στο Φοίνιξ της Αριζόνα στις 5 Νοεμβρίου 2020. (Olivier Touron / AFP μέσω Getty Images)

Δικαστής διατάζει την παράδοση 2,1 εκατ. ψήφων της κομητείας Μαρικόπα στην Γερουσία

Ένας δικαστής εξέδωσε απόφαση την Παρασκευή με την οποία διατάζει την κομητεία Μαρικόπα να παράσχει περίπου 2,1 εκατομμύρια ψήφους από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στην πολιτειακή Γερουσία της Αριζόνα και να επιτρέψει την πρόσβαση στον εκλογικό της εξοπλισμό για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Ο δικαστής του Ανώτερου Δικαστηρίου της Μαρίκοπα Τίμοθι Τόμασον αποφάνθηκε ότι οι κλητεύσεις που εκδόθηκαν από τη Γερουσία της Αριζόνα είναι έγκυρες και πρέπει να εκτελεσθούν ενώ απέρριψε τα επιχειρήματα αξιωματούχων της κομητείας οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι κλητεύσεις είναι παράνομες. Η κομητεία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι έχουν γίνει αρκετοί έλεγχοι και ότι τα ψηφοδέλτια πρέπει να σφραγιστούν.

«Το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι οι κλητεύσεις είναι νόμιμες και εκτελεστές», έγραψε ο Τόμασον (pdf) στην απόφασή του. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γερουσιαστές έχουν την εξουσία να εκδίδουν νομοθετικές κλητεύσεις. Οι κλητεύσεις συμμορφώνονται με τις νομοθετικές απαιτήσεις των νομοθετικών κλητεύσεων. Η Γερουσία έχει επίσης ευρεία συνταγματική εξουσία να επιβλέπει τις εκλογές».

Υποστήριξε ότι «το νομοθετικό σώμα της Αριζόνα έχει σαφώς τη δύναμη να ερευνά και να εξετάζει θέματα εκλογικών μεταρρυθμίσεων», προσθέτοντας ότι οι γερουσιαστές μπορούν να «κλητεύσουν υλικό ως μέρος μιας έρευνας για μέτρα εκλογικών μεταρρυθμίσεων».

Η κίνηση χαιρετίστηκε από τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες της Αριζόνα.

Η πρόεδρος της Γερουσίας της Αριζόνα Κάρεν Φαν, Ρεπουμπλικανή, είπε στα πρακτορεία ειδήσεων μετά την απόφαση του δικαστή ότι η κίνηση τους δεν ήταν ποτέ για την «ανατροπή των εκλογών, αφορούσε την ακεραιότητα του εκλογικού συστήματος της Αριζόνα».

«Αυτό αφορούσε πάντα την ακεραιότητα της ψηφοφορίας και την ακεραιότητα του ίδιου του εκλογικού συστήματος», πρόσθεσε η Φαν.

Ο γερουσιαστής Ουάρεν Πέτερσεν, Ρεπουμπλικανός, επιβεβαίωσε ότι η Γερουσία θα πραγματοποιήσει «διενέργεια πραγματογνωμοσύνης» των εκλογικών αποτελεσμάτων της Μαρικόπα στις 3 Νοεμβρίου. Η κομητεία Μαρικόπα, η οποία περιλαμβάνει το Φοίνιξ, είδε περισσότερους από 2,1 εκατομμύρια ανθρώπους να ψηφίζουν κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκλογών.

Ωστόσο, ο Μπιλ Γκέιτς, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εποπτικών Αρχών της Μαρικόπα, έγραψε την Παρασκευή ότι η κομητεία δεν έχει «τίποτα να κρύψει», προσθέτοντας ότι αξιωματούχοι «διενήργησαν τρεις πλήρως διαφανείς ελέγχους, συμπεριλαμβανομένων δύο εγκληματολογικών ελέγχων από ανεξάρτητα, εξειδικευμένα και εκτός συστήματος ψηφοφορίας Εργαστήρια Δοκιμών».

«Πιστεύω πως η Γερουσία θα είναι απολύτως διαφανής με το κοινό, όπως ήταν η κομητεία Μαρικόπα», πρόσθεσε. «Από την αρχή, η κομητεία ζήτησε διευκρινίσεις από το δικαστήριο. Το δικαστήριο έχει αποφανθεί. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Γερουσία για να τους παράσχω τις πληροφορίες που ζητούν».

Οι κλητεύσεις εκδόθηκαν μετά από ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία και παρατυπίες από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και αντιπροσώπους του, συμπεριλαμβανομένου του Ρούντι Τζουλιάνι.

Μια διαμάχη σχετικά με τις εκλογές ξεκίνησε όταν ο πρώην πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής της Γερουσίας Έντι Φαρνσουόρθ πραγματοποίησε ακρόαση για να ρωτήσει τους αξιωματούχους της κομητείας σχετικά με τις εκλογές. Στη συνέχεια, ο Φάρνσουόρθ και η Φαν εξέδωσαν πολλές κλητεύσεις, οι οποίες ώθησαν την κομητεία Μαρικόπα να κάνει μήνυση. Οι κλητεύσεις εκδόθηκαν εκ νέου τον Ιανουάριο.

Δεν είναι σαφές εάν το συμβούλιο εποπτών της Μαρικόπα θα ασκήσει έφεση για την απόφαση του Τόμασον. Η Epoch Times επικοινώνησαν με την κομητεία για επιπλέον σχόλια.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Parler @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε