Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, ετοιμάζεται να καταθέσει ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας στην Ουάσιγκτον στις 11 Ιανουαρίου 2022. (Greg Nash/Pool/AFP via Getty Images)

Δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων του Φάουτσι από γερουσιαστή

Οι δύο πιο πρόσφατες οικονομικές δημοσιοποιήσεις του Δρ. Άντονι Φάουτσι τέθηκαν στη διάθεση του κοινού από έναν γερουσιαστή.

Ο γερουσιαστής Ρότζερ Μάρσαλ (R-Kan.) απέκτησε και δημοσίευσε τα έγγραφα (pdf), τα οποία καλύπτουν τα έτη 2020 και 2019.

Τα έντυπα δείχνουν ότι οι επενδύσεις του Φάουτσι είναι σε αμοιβαία κεφάλαια της αγοράς, όπως και εκείνες της συζύγου του.

Δείχνουν επίσης ότι έχουν αξία εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Λόρενς Τάμπακ, που είναι σήμερα διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH), υπέγραψε τα έντυπα τον Μάιο του 2021, περίπου ένα μήνα μετά την κατάθεσή τους. Είπε ότι ο Φάουτσι είχε συμμορφωθεί με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς.

Η δημοσιοποίηση του 2021 από τον Φάουτσι πρέπει να γίνει αργότερα μέσα στο έτος.

Ο Φάουτσι πρέπει να καταθέσει στοιχεία για τον εαυτό του και τα άμεσα μέλη της οικογένειάς του σύμφωνα με τον νόμο περί δεοντολογίας στην κυβέρνηση του 1978, αλλά οι δημοσιοποιήσεις δεν ήταν εύκολα προσβάσιμες.

Ο Φάουτσι διευθύνει το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), το οποίο αποτελεί μέρος του NIH.

Εκπρόσωπος του NIAID είχε δηλώσει στην εφημερίδα Epoch Times ότι τα έντυπα θα μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν μόνο εάν είχε συμπληρωθεί συγκεκριμένο έγγραφο που τα ζητούσε. Το έγγραφο αναφέρει ότι τα έντυπα θα ήταν διαθέσιμα μόνο μέσω ταχυδρομείου ή αυτοπροσώπως, όχι διαδικτυακά. Η υπηρεσία απάντησε όταν ρωτήθηκε πόσος χρόνος θα χρειαζόταν για να παραδοθούν τα έγγραφα σε έναν αιτούντα.

Ο Μάρσαλ έλαβε τα αποτελέσματα σε δύο ημέρες αφού έγραψε στον Φάουτσι στις 12 Ιανουαρίου μετά από μια αμφιλεγόμενη ακρόαση στη Γερουσία κατά την οποία ήρθε αντιμέτωπος με τον γιατρό σχετικά με τα έντυπα.

Ο Μάρσαλ σημείωσε ότι αρκετοί ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Κλάριντα, παραιτήθηκαν πρόσφατα λόγω της αποτυχίας τους να αναφέρουν σωστά τις οικονομικές συναλλαγές τους, και δήλωσε ότι υπήρχε «μια αίσθηση ότι ίσως συμβαίνουν κάποιες απάτες» με τον Φάουτσι, ο οποίος μαθαίνει τακτικά θέματα πριν από το ευρύ κοινό, πριν προσθέσει: «Υποθέτω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Ο Φάουτσι που διευθύνει το ινστιτούτο από το 1984, επέμεινε ότι τα έντυπα ήταν «δημοσίως γνωστά» και ήταν εδώ και δεκαετίες.

Μετά τη δημοσίευση των εντύπων, ο Μάρσαλ κατηγόρησε τον Φάουτσι ότι είπε ψέματα γι’ αυτά.

Ο γερουσιαστής Ρότζερ Μάρσαλ (R-Kan.) ρωτάει αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν κατά τη διάρκεια ακρόασης σε επιτροπή της Γερουσίας στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον στις 11 Ιανουαρίου 2022. (Greg Nash/Pool μέσω Reuters)

 

«Ακριβώς όπως παραπλάνησε τον αμερικανικό λαό σχετικά με την αποστολή δολαρίων από τους φορολογούμενους στη Γουχάν της Κίνας για τη χρηματοδότηση της έρευνας για την ενίσχυση της λειτουργίας, σχετικά με τις μάσκες, τις δοκιμές και πολλά άλλα, ο Δρ. Φάουτσι ήταν εντελώς ανέντιμος σχετικά με τις οικονομικές του γνωστοποιήσεις που είναι ανοικτές στο κοινό – δεν είναι περίεργο που είναι ο λιγότερο αξιόπιστος γραφειοκράτης στην Αμερική», ανέφερε ο Μάρσαλ σε δήλωσή του.

«Στο τέλος της ημέρας, ο Δρ. Φάουτσι πρέπει να λογοδοτήσει σε όλους τους Αμερικανούς που έχουν κάνει μηνύσεις και ζητούν αυτές τις πληροφορίες, αλλά δεν έχουν τη δύναμη ενός γραφείου της Γερουσίας για να τις ζητήσουν. Για τους λόγους αυτούς, θα παρουσιάσω τον νόμο FAUCI, ώστε οικονομικές γνωστοποιήσεις όπως αυτές να δημοσιοποιούνται και να είναι εύκολα προσβάσιμες στο διαδίκτυο από κάθε Αμερικανό», πρόσθεσε.

Το NIAID δεν απάντησε σε πρόσφατα αιτήματα για σχόλια σχετικά με τις αποκαλύψεις.

Ο νόμος, λέει το γραφείο του Μάρσαλ, θα απαιτούσε οι γνωστοποιήσεις που κατατίθενται από αξιωματούχους όπως ο Φάουτσι να είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Γραφείου Κυβερνητικής Δεοντολογίας.

Το Judicial Watch (ένα συντηρητικό ίδρυμα, που αγωνίζεται για τη λογοδοσία και την ακεραιότητα στο νόμο, την πολιτική και την κυβέρνηση) κατέθεσε πέρυσι αγωγή κατά του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, της μητρικής υπηρεσίας του NIH, ζητώντας τα έγγραφα δημοσιοποίησης που κατέθεσε ο Φάουτσι. Η οργάνωση κατέθεσε αγωγή εκ μέρους του OpenTheBooks.com, το οποίο δήλωσε ότι οι προσπάθειές του να αποκτήσει τα έγγραφα εμποδίστηκαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, συμπεριλαμβανομένου του Δρ. Άντονι Φάουτσι. Δεν θα έπρεπε να χρειάζεται μια κλήτευση ή μια αγωγή για να αναγκαστεί να ανοίξει τα βασικά εργασιακά έγγραφα που οι ομοσπονδιακοί γραφειοκράτες εκτελεστικού επιπέδου υποχρεούνται από το νόμο να καταθέτουν», δήλωσε τότε ο Άνταμ Αντρέγιεφσκι, διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας.

Σε μια πρόσφατη κατάθεση στην υπόθεση, οι δικηγόροι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι εργάζονται για την παραγωγή των ζητούμενων αρχείων, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να καταλάβουν την τρέχουσα περιγραφή της θέσης εργασίας του Φάουτσι. Το δικαστήριο διέταξε τα μέρη να υποβάλουν κοινή έκθεση κατάστασης έως τις 10 Φεβρουαρίου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε