Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Ο λοχαγός Μάθιου Λοχμάιερ, επικεφαλής εκπαίδευσης της 460ης Μονάδας Επιχειρήσεων βρίσκεται στη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Μπάκλεϊ στο Κολοράντο, στις 22 Ιουλίου 2015. (Darren Scott / US Air Force)

Διοικητής της Space Force απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του αφότου καταδίκασε τον μαρξισμό και την κριτική θεωρία φυλής στον στρατό

Ένας διοικητής της στρατιωτικής Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ αφαιρέθηκε από τη θέση του μετά τη δημοσίευση ενός βιβλίου που προειδοποιεί για την εξάπλωση του μαρξισμού και της κριτικής φυλετικής θεωρίας στον στρατό.

Η Διαστημική Δύναμη επιβεβαίωσε ότι απάλλαξε τον πρώην εκπαιδευτή και πιλότο μαχητικών σκαφών Μάθιου Λοχμάιερ, από διοικητή της 11ης Μοίρας Διαστημικής Προειδοποίησης.

«Ο στρατηγός Στέφεν Ουίτινγκ, διοικητής της Διοίκησης Διαστημικών Επιχειρήσεων, απάλλαξε από αρχηγό της 11ης Μοίρας Διαστημικής Προειδοποίησης, τον λοχαγό Μάθιου Λοχμάιερ, στις 14 Μαΐου, λόγω της απώλειας εμπιστοσύνης στην ικανότητά του να ηγηθεί»,  δήλωσε η Διαστημική Δύναμη σε διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία το σαββατοκύριακο.

«Αυτή η απόφαση βασίστηκε σε δημόσια σχόλια που έκανε ο λοχαγός Λοχμάιερ σε πρόσφατο podcast. Ο στρατηγός Ουίτινγκ ξεκίνησε μια έρευνα κατευθυνόμενης από τη διοίκηση (CDI) σχετικά με το εάν αυτά τα σχόλια αποτελούσαν απαγορευμένη κομματική πολιτική δραστηριότητα», σύμφωνα με τη δήλωση.

Τα «δημόσια σχόλια» που έκανε σε ένα podcast ήταν πιθανότατα σε σχέση με την εξάπλωση της μαρξιστικής ιδεολογίας μέσα στο στρατό, το οποίο αναλύθηκε λεπτομερώς στο πρόσφατα αυτο-δημοσιευμένο βιβλίο του Λοχμάιερ, «Irresistible Revolution: the Marcism’s Goal of Goal & the Unmaking of the American Military».

Ο Λοχμάιερ εμφανίστηκε στο podcast «Information Operation» για να προωθήσει το βιβλίο του και κατά τη διάρκεια της εκπομπής επέκρινε την ατζέντα του υπουργού Άμυνας Λόυντ Όστιν. Μετά από επιβεβαίωση του ίδιου του Όστιν, διέταξε την απομάκρυνση κάποιων για να αντιμετωπίσει τον φερόμενο εξτρεμισμό στις τάξεις του στρατού των ΗΠΑ μετά την παραβίαση του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου.

«Δεν δαιμονοποιώ τον άντρα, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω τόσο σε αυτόν όσο και σε κάθε μέλος της υπηρεσίας ότι αυτή η ατζέντα – θα μας χωρίσει. Δεν θα μας ενώσει», είπε ο Λοχμάιερ, προσθέτοντας ότι ο Όστιν προωθεί «την ποικιλομορφία, την ένταξη και τη δικαιοσύνη», που ο ίδιος και άλλοι έχουν πει ότι «έχουν τις ρίζες τους στην κριτική θεωρία της φυλής, η οποία βασίζεται στον μαρξισμό».

Η θεωρία της κριτικής φυλής, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις μαρξιστικές και μεταμοντερνιστικές θεωρίες, αποκηρύσσει τον πολιτισμό των ΗΠΑ και της Δύσης ως μορφή καταπίεσης. Οι επικριτές έχουν πει ότι οι υποστηρικτές του εφαρμόζουν τη μαρξιστική τακτική της «ταξικής πάλης» για να χωρίσουν τους ανθρώπους σε ομάδες φυλής, φύλου και εθνικότητας για να τους χαρακτηρίσουν «καταπιεστές» και «καταπιεσμένους».

Τις τελευταίες ημέρες, ορισμένες πολιτείες υπό την ηγεσία του GOP έχουν απαγορεύσει στα σχολεία να χρησιμοποιούν προγράμματα σπουδών που βασίζονται στην κριτική θεωρία των φυλών ή στο «1619 Project» των New York Times, το οποίο οι κριτικοί έχουν καταγγείλει ως ιστορικά ανακριβή. Πρόσφατα, η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι υπερασπίστηκε τόσο το 1619 Project όσο και την κριτική θεωρία της φυλής.

«Αυτό που βλέπετε να συμβαίνει στον στρατό των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή είναι ότι εάν είστε συντηρητικός, τότε θα μπείτε σε μια ομάδα ανθρώπων που χαρακτηρίζονται ως εξτρεμιστές, αν θέλετε να εκφράσετε τις απόψεις σας. Και αν είστε ευθυγραμμισμένοι με την αριστερά, τότε είναι εντάξει να είστε ακτιβιστής στο διαδίκτυο, γιατί κανείς δεν θα σας δώσει την ευθύνη», είπε επίσης ο Λοχμάιερ, σύμφωνα με την Washington Examiner.

Οι αξιωματούχοι της Space Force δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα της Epoch Times για σχολιασμό.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε