Κυριακή, 26 Μαΐ, 2024
Ο Δρ. Πίτερ ΜακΚάλοου σε συνέντευξη στο πρόγραμμα NTD's Capitol Reports κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης "Νικήστε την Υποχρεωτικότητα" στην Ουάσινγκτον, στις 23 Ιανουαρίου 2022. (Στιγμιότυπο μέσω The Epoch Times)

Δρ. Πίτερ ΜακΚάλοου: Ο COVID-19 μπορεί να αναχαιτιστεί χωρίς μαζικούς εμβολιασμούς

Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό, δήλωσε ο διάσημος καρδιολόγος και επιδημιολόγος Δρ. Πίτερ ΜακΚάλοου στην εκπομπή “Capitol Report” του NTD κατά τη διάρκεια της πορείας “Νικήστε την Υποχρεωτικότητα” στην Ουάσινγκτον, στις 23 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον ΜακΚάλοου, η έγκαιρη θεραπεία και η φυσική ανοσία είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές κατά του COVID-19, αλλά οι ομοσπονδιακές υγειονομικές υπηρεσίες τις έχουν αγνοήσει σε μια προσπάθεια προώθησης των εμβολίων, η ευρεία χρήση των οποίων δεν είναι απαραίτητη.

«Η κυβέρνηση έχει σίγουρα βρεθεί σε μια λήθη όσον αφορά την έγκαιρη θεραπεία», δήλωσε.

Χιλιάδες άνθρωποι προσήλθαν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού COVID-19 – μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά των εντολών από την έναρξη της πανδημίας.

«Το CDC, ο FDA και το NIH δεν είχαν κανένα αποτελεσματικό μήνυμα σχετικά με την έγκαιρη θεραπεία, ακόμη και την επείγουσα χρήση εγκεκριμένων μονοκλωνικών αντισωμάτων, τα οποία είναι ασφαλή και αποτελεσματικά», δήλωσε ο ΜακΚάλοου. «Και ακόμη και για τα νέα φάρμακα της Merck και της Pfizer, τα οποία ουσιαστικά απουσιάζουν από τα μέσα ενημέρωσης, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα διανεμήθηκαν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η έγκαιρη αποτελεσματική θεραπεία οποιασδήποτε νόσου μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της εξέλιξης σε πιο σοβαρή ασθένεια, με πρόσθετο όφελος τη μείωση της επιβάρυνσης των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν στον ιστότοπό τους ότι σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη θεραπεία του COVID-19 που δημοσιεύθηκαν από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), «η τρέχουσα κλινική διαχείριση του COVID-19 συνίσταται σε μέτρα πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων και υποστηρικτική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένου του συμπληρωματικού οξυγόνου και της μηχανικής αναπνευστικής υποστήριξης, όταν ενδείκνυται».

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει ένα φάρμακο, την ρεμδεσιβίρη (Veklury), για τη θεραπεία του COVID-19 σε νοσηλευόμενους ασθενείς, συνεχίζει το CDC.

Τη Δευτέρα, ο FDA ανακοίνωσε ότι περιορίζει τη χρήση δύο θεραπειών μονοκλωνικών αντισωμάτων για το COVID-19, λέγοντας ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι οι θεραπείες αυτές είναι “εξαιρετικά απίθανο” να είναι δραστικές έναντι της παραλλαγής Όμικρον.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο Μνημείο Λίνκολν για το συλλαλητήριο “Νικήστε την Υποχρεωτικότητα” στην Ουάσινγκτον στις 23 Ιανουαρίου 2022. (Lynn Lin/NTD)

 

Ο ΜακΚάλοου δήλωσε ότι εμπειρογνώμονες γιατροί έχουν κάνει την έρευνα και έχουν δείξει ότι «η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να τερματίσει αυτή την πανδημία, μειώνοντας την ένταση και τη σοβαρότητα της νόσου και μειώνοντας τις πιθανότητες νοσηλείας και θανάτου στους ηλικιωμένους μας που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο».

«Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται ευρέως δεν χρειάζονται. Και στην πραγματικότητα, έχουμε δει πάρα πολλούς τραυματισμούς από εμβόλια και τώρα αποτυχίες εμβολίων. Με την παραλλαγή Όμικρον, ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία κάλυψη αυτών των εμβολίων έναντι της νεότερης μορφής του ιού», δήλωσε ο ΜακΚάλοου, προσθέτοντας ότι 22 μελέτες έδειξαν ότι τα εμβόλια εξαντλούν την αποτελεσματικότητά τους μετά από έξι μήνες.

Ο ΜακΚάλοου έδωσε το παράδειγμα του πώς η ιβερμεκτίνη, ένα βραβευμένο με Νόμπελ, εγκεκριμένο από τον FDA φάρμακο που πολλές μελέτες και γιατροί υποστηρίζουν ότι είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία των ασθενών με COVID-19, απορρίφθηκε από τις ομοσπονδιακές υγειονομικές υπηρεσίες.

Ο FDA έλεγε ότι το φάρμακο εγκρίθηκε για τη θεραπεία εσωτερικών και εξωτερικών παρασίτων και ότι επί του παρόντος κανένα στοιχείο δεν δείχνει την αποτελεσματικότητά του κατά του COVID-19.

Ο ΜακΚάλοου υποστήριξε επίσης ότι οι ομοσπονδιακές υγειονομικές υπηρεσίες αγνόησαν τη φυσική ανοσία, η οποία είναι «ισχυρή, πλήρης και ανθεκτική όσον αφορά τα θανατηφόρα στελέχη του ιού».

«Μόνο μέχρι να φτάσουμε στην παραλλαγή Όμικρον, που υπήρξε μια σημαντική ανακάλυψη, και τα άτομα που προηγουμένως είχαν ανοσία μπορούσαν να πάθουν ένα ήπιο σύνδρομο από την Όμικρον. Αλλά η φυσική ανοσία είναι το τέλος της πανδημίας», συνέχισε ο ΜακΚάλοου. «Θυμηθείτε το, καθώς όλοι αποκτούμε φυσική ανοσία, ο COVID-19 δεν αποτελεί πλέον απειλή για τη ζωή μας».

«Και η αποτυχία των κυβερνητικών υπηρεσιών μας να αναγνωρίσουν τη φυσική ανοσία έχει ουσιαστικά δημιουργήσει περιττό πόνο, περιττές δοκιμές, περιττή συγκάλυψη και κοινωνική αποστασιοποίηση. Περιττή συμμόρφωση με κάθε είδους μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για τους ευπαθείς. Όσοι έχουν φυσική ανοσία δεν είναι πλέον ευάλωτοι σε θανατηφόρες ασθένειες».

Ο ΜακΚάλοου εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τον ισχυρισμό ότι τα εμβόλια COVID-19 θα μπορούσαν να μειώσουν τη νοσηλεία και τους θανάτους.

«Το μόνο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι μεροληπτικότητα και σύγχηση, καθώς και -κατά τη γνώμη μου- άκυρα δεδομένα νοσηλείας. Οι αμερικανικοί οργανισμοί εξακολουθούν να προβάλλουν τον ισχυρισμό ότι τα εμβόλια προστατεύουν από τη νοσηλεία, ενώ δεν βλέπουμε καμία απόδειξη για κάτι τέτοιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Νότια Αφρική και τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο ΜακΚάλοου. «Και μπορώ να σας πω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαφέρουν τόσο πολύ από τις υπόλοιπες αυτές χώρες. Κάτι δεν πάει καλά. Και μπορώ να σας πω ότι κάτι δεν πάει καλά με έναν λανθασμένο, άκυρο ισχυρισμό ότι τα εμβόλια μειώνουν τη νοσηλεία. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υποστηριχθεί».

Στις 19 Ιανουαρίου, το CDC δημοσίευσε μια μελέτη που έδειξε ότι οι άνθρωποι που δεν είχαν κάνει εμβόλιο αλλά είχαν προηγούμενη μόλυνση, γνωστή και ως φυσική ανοσία, είχαν λιγότερες πιθανότητες να καταλήξουν σε νοσοκομείο από ό,τι οι εμβολιασμένοι χωρίς φυσική ανοσία.

Η Epoch Times επικοινώνησε με το CDC για περαιτέρω σχόλια.

Τον περασμένο μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέα μέτρα για την καταπολέμηση του COVID-19, τα τρία κυριότερα από τα οποία είναι εμβολιασμός για όλους τους ενήλικες, οι εμβολιασμοί για την προστασία των παιδιών και η επέκταση των δωρεάν εξετάσεων στο σπίτι. Ο Μπάιντεν μίλησε για τη νέα θεραπεία, λέγοντας ότι «εάν και εφόσον διαπιστωθεί ότι οποιαδήποτε νέα χάπια θεραπείας του COVID-19 πληρούν τα επιστημονικά πρότυπα του FDA, θα είναι ισότιμα προσβάσιμα σε όλους τους Αμερικανούς».

Ο Zachary Stieber συνέβαλε σε αυτό το ρεπορτάζ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε