Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο Μνημείο του Λίνκολν για τη συγκέντρωση ‘Defeat the Mandates’ στην Ουάσινγκτον στις 23 Ιανουαρίου 2022. (Lynn Lin/NTD)

«Νικήστε την υποχρεωτικότητα»: Ουάσινγκτον κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις από την έναρξη της πανδημίας πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον στις 23 Ιανουαρίου, όπου χιλιάδες άνθρωποι προσήλθαν στην για να διαμαρτυρηθούν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ξεκινώντας στις 12:30 μ.μ. τοπική ώρα, χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία γύρω από το Μνημείο της Ουάσινγκτον προς το Μνημείο του Λίνκολν, ενώ πολλοί κρατούσαν πλακάτ που καταδίκαζαν τους κανονισμούς του COVID-19, τα διαβατήρια εμβολίων και τις εντολές. Ορισμένοι άσκησαν κριτική στις εντολές της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα εμβόλια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα κρούσματα του COVID-19 στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατακόρυφα σε περιοχές που έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, επισκιάζοντας και πάλι αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ενώ πρόσφατη μελέτη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έδειξε ότι η φυσική ανοσία είναι ανώτερη από τα εμβόλια κατά της παραλλαγής Δέλτα. Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι λένε συχνά ότι τα εμβόλια προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες και νοσηλεία.

Ο πρώην αστέρας του ΝΒΑ Κουάμε Μπράουν, ο οποίος έχει επικρίνει συχνά τις εντολές για τα εμβόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε στην Epoch Times ότι συμμετείχε επειδή «πιστεύω ότι πρέπει να επιστρέψουμε στη συμπόνια για τους συνανθρώπους μας».

«Οι άνθρωποι μένουν άνεργοι» εξαιτίας των εντολών, δήλωσε στις 23 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον. «Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στο σπίτι των φίλων τους και της οικογένειάς τους… Νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέξει αν θέλει να το κάνει… και αυτό υποτίθεται ότι είναι η Αμερική».

Διαδηλωτές συγκεντρώνονται στο Μνημείο του Λίνκολν για το συλλαλητήριο ‘Defeat the Mandates’ στην Ουάσινγκτον στις 23 Ιανουαρίου 2022. (Lynn Lin/NTD)

 

Διαδηλωτές συγκεντρώνονται στο Μνημείο του Λίνκολν για το συλλαλητήριο ‘Defeat the Mandates’ στην Ουάσινγκτον στις 23 Ιανουαρίου 2022. (Lynn Lin/NTD)

 

Διαδηλωτές συγκεντρώνονται στο Μνημείο του Λίνκολν για το συλλαλητήριο ‘Defeat the Mandates’ στην Ουάσινγκτον στις 23 Ιανουαρίου 2022. (Lynn Lin/NTD)

 

Ο Δρ. Άαρον Κεριάτι, ο οποίος απολύθηκε πριν από τρεις εβδομάδες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Ιρβάιν επειδή αμφισβήτησε την πολιτική του σχολείου για το υποχρεωτικό εμβόλιο COVID-19, δήλωσε ομοίως στην Epoch Times στις 23 Ιανουαρίου: «Οι Αμερικανοί πρέπει να ανακτήσουν το δικαίωμά μας να συγκεντρωθούμε και το δικαίωμά μας στους δημόσιους χώρους».

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα σχετικά με αυτή την εκδήλωση είναι ότι πρόκειται για μια δημόσια εκδήλωση. Και είναι μια ευκαιρία για όλους μας να βρεθούμε μαζί με αλληλεγγύη και αγάπη ο ένας για τον άλλον, να μιλήσουμε ενάντια στις καταναγκαστικές εντολές, να αφήσουμε τους γιατρούς να είναι γιατροί χωρίς άλλες οντότητες να μπαίνουν ανάμεσα στην ιατρική κρίση ενός γιατρού και στη φροντίδα του ασθενούς του».

Ο Κεριάτι, ο οποίος έχει γίνει συχνός επικριτής των διαβατηρίων εμβολίων και των εντολών, δήλωσε ότι ελπίζει ότι αυτή η εκδήλωση «θα αποτελέσει καταλύτη για ένα κίνημα στις Ηνωμένες Πολιτείες». Και ενώ ορισμένα μέσα ενημέρωσης έχουν περιγράψει την πορεία ως εκδήλωση «κατά των εμβολίων», ο Κεριάτι και οι διοργανωτές της πορείας δήλωσαν ότι αντιτίθενται στις εντολές, όχι στα εμβόλια.

«Θα ακούσετε πολλές [συζητήσεις στην αριστερά ότι] πρόκειται για μια μεγάλη, αντιεμβολιαστική συγκέντρωση, [ότι] πρόκειται για ανθρώπους που έρχονται για να αρνηθούν την επιστήμη», δήλωσε στο Fox News ο διοργανωτής της πορείας Γουίλ Γουίτ. «Αλλά αυτή η πορεία αφορά τις εντολές, και αυτή η πορεία αφορά τα δρακόντεια μέτρα που βλέπουμε σε όλη τη χώρα αυτή τη στιγμή, ειδικά σε μέρη όπως η Ουάσιγκτον, η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο».

Ο Jan Jekielek συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε