Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023
Οι Τζιμ Λάνγκεβιν και ο ζέρι ΜακΝέρνι /εικόνα αρχείου. (Getty Images)

Δύο Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνουν ότι δεν θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους μαζί με πολλούς άλλους

Δύο Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσαν την Τρίτη ότι δεν θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους, ακολουθώντας άλλους 27 Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο ενόψει των μεσοπρόθεσμων εκλογών του 2022.

Οι βουλευτές Τζιμ Λάνγκεβιν (D-R.I.), ο οποίος βρίσκεται στο Κογκρέσο για πάνω από 20 χρόνια, και ο Τζέρι ΜακΝέρνι (D-Calif.), ο οποίος εκπροσωπεί τμήματα της Καλιφόρνιας από το 2007, μέσα σε λίγα λεπτά ανακοίνωσαν ότι θα απoχωρήσουν όταν φτάσει το τέλος της τρέχουσας θητείας τους.

Ο 57χρονος Λάνγκεβιν δήλωσε σε βίντεο ότι ήθελε να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους του. Είπε ότι δεν είναι σίγουρος για το τι θα κάνει μετά την αποχώρησή του από την Ουάσινγκτον. Ο τετραπληγικός βουλευτής εκπροσωπεί τη 2η περιφέρεια του Κογκρέσου του Ροντ Άιλαντ από το 2001, αφού διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της πολιτείας για έξι χρόνια και πέρασε αρκετές θητείες στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Ροντ Άιλαντ.

Ο 70χρονος ΜακΝέρνι δεν έδωσε λόγο για την αποχώρησή του, αν και σημείωσε ότι η αναδιάταξη των περιφερειών θα τον ανάγκαζε να κατέβει σε μια αναδιαμορφωμένη περιφέρεια.

«Θα συνεχίσω να εργάζομαι για τους ανθρώπους της περιφέρειάς μου καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης θητείας μου και προσβλέπω σε νέες ευκαιρίες για να συνεχίσω να υπηρετώ», ανέφερε σε δήλωσή του.

Οι δυο τους είναι ο 28ος και ο 29ος Δημοκρατικός στο Κογκρέσο που ανακοινώνουν ότι δεν θα διεκδικήσουν επανεκλογή, συμπεριλαμβανομένων 21 που θα αποχωρήσουν. Όλοι εκτός από τον γερουσιαστή Πάτρικ Λέιχι (D-Vt.) είναι μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι υπόλοιποι μαζί με επτά Ρεπουμπλικανούς της Βουλής των Αντιπροσώπων διεκδικούν άλλα αξιώματα, όπως έδρες στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι ελπίζουν να ανατρέψουν και τα δύο σώματα στις επερχόμενες εκλογές, αντέδρασαν γρήγορα στις τελευταίες ανακοινώσεις.

«Κανείς δεν θέλει να θέσει υποψηφιότητα ως Δημοκρατικός στη Βουλή των Αντιπροσώπων, επειδή η πλειοψηφία τους είναι καταδικασμένη», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μάικ Μπεργκ, εκπρόσωπος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής του Κογκρέσου.

Η απόφαση του ΜακΝέρνι αναστάτωσε τις κούρσες στην Καλιφόρνια, με τον βουλευτή Τζος Χάρντερ (D-Calif.) να αλλάζει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή από την αλλαγμένη 13η περιφέρεια του Κογκρέσου σε αυτή που εκπροσωπεί πλέον ο ΜακΝέρνι.

Αυτό αφήνει την 13η περιφέρεια με έναν μόνο υποψήφιο, την εκπαιδευτικό και Δημοκρατική Αντζελίνα Καμπέιν.

Οι Δημοκρατικοί έχουν επί του παρόντος πλεονέκτημα 221-212 στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά την αποχώρηση του πρώην βουλευτή Ντέβιν Νούνες (R-Calif.) από το αξίωμά του για να αναλάβει επικεφαλής της νέας εταιρείας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η άλλη θέση που δεν καλύπτεται έμεινε κενή λόγω του θανάτου της βουλευτού Άλσι Χέιστινγκς (D-Fla.). Η Σίλα Τσέρφιλους-ΜακΚόρμικ, Δημοκρατική, κέρδισε πρόσφατα τις ειδικές εκλογές για την πλήρωση της κενής θέσης, αλλά δεν έχει ακόμη ορκιστεί.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε