Παρασκευή, 19 Απρ, 2024

Δύο φορτηγά πλοία κατευθύνονται προς τα ουκρανικά λιμάνια για πρώτη φορά μετά το τέλος της συμφωνίας για τα δημητριακά

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα πως δύο φορτηγά πλοία πλέουν αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα με κατεύθυνση τα λιμάνια της, για πρώτη φορά αφότου τερματίσθηκε, τον Ιούλιο, η συμφωνία με τη Ρωσία για τα δημητριακά, η οποία από το καλοκαίρι του 2022 επέτρεπε τις εξαγωγές ουκρανικών τροφίμων παρά τη ρωσική εισβολή.

«Τα πρώτα πολιτικά πλοία κατευθύνονται προς τα ουκρανικά λιμάνια μέσω του προσωρινού διαδρόμου», ανακοίνωσε μέσω του Facebook ο ουκρανός υπουργός Υποδομών Ολεκσάντρ Κουμπράκοφ.

«Τα φορτηγά ‘Resilient Africa’ και ‘Aroyat’ επιβεβαίωσαν πως είναι έτοιμα να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Τσορνομόρσκ για να φορτώσουν σχεδόν 20.000 τόνους σιτάρι με προορισμό την Αφρική και την Ασία», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γνωστοποίησε, τα δύο φορτηγά «φέρουν σημαία Παλάου και τα πληρώματά τους αποτελούνται από πολίτες της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Αιγύπτου και της Ουκρανίας».

Πρόκειται για τα πρώτα πλοία που κατευθύνονται προς τα λιμάνια της Ουκρανίας από τα μέσα Ιουλίου, παρά τις επανειλημμένες απειλές της Μόσχας να θεωρήσει τα πλοία αυτά στόχους.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε