Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης γεμίζει σύριγγα με το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer σε εικόνα αρχείου. (Robyn Beck/AFP via Getty Images)

Έφηβος αυτοκτόνησε μετά από μπούλινγκ για την κατάσταση εμβολιασμού COVID-19

Ένα 15χρονο αγόρι που στοχοποιήθηκε από μια υποτιθέμενη ψευδή φήμη ότι ήταν ανεμβολίαστος, υπέστη μπούλινγκ μέχρι που έβαλε τέλος στη ζωή του νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του.

Η αγωγή (pdf) που κατέθεσαν οι γονείς του αγοριού, Ρόμπερτ και Ροσελίν Μπρονστάιν, κατηγορεί τους διευθυντές του Latin School of Chicago, ενός ιδιωτικού σχολείου προετοιμασίας για το κολέγιο, ότι διέπραξαν «εσκεμμένη αποτυχία» να σταματήσουν τον αδιάκοπο εκφοβισμό του αγοριού. Είπαν ότι η παρενόχληση οδήγησε στην αυτοκτονία του εφήβου.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Ροσελίν Μπρονστάιν επιβεβαίωσε ότι ο 15χρονος γιος της, Νέιτ, έβαλε τέλος στη ζωή του τον Ιανουάριο του 2022. «Ήταν πολύ γλυκός, πολύ ευγενικός», δήλωσε η ίδια. «Είχε πραγματικά μεγάλη καρδιά, πάντα ανησυχούσε για τους άλλους».

Η αγωγή τους κατονομάζει το σχολείο, ορισμένους υπαλλήλους και τους γονείς των φερόμενων ως εκφοβιστών.

«Ένας μαθητής του σχολείου, οι γονείς του οποίου κατονομάζονται στη μήνυση, διέδωσε μια ψευδή φήμη ότι το αγόρι ήταν ανεμβολίαστο, υποστηρίζει η μήνυση. Παρόλο που ήταν εμβολιασμένος, το αγόρι παρενοχλήθηκε για την αντιληπτή κατάσταση εμβολιασμού του», αναφέρει η αγωγή.

Αφού οι γονείς του Μπρονστάιν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους γονείς του υποτιθέμενου θύτη, η παρενόχληση κλιμακώθηκε, σύμφωνα με την κατάθεση. Αναφέρουν στην αγωγή ότι ο γιος τους ήταν, στην πραγματικότητα, εμβολιασμένος κατά της COVID-19, αλλά στοχοποιούνταν σε τακτική βάση λόγω της αντιληπτής του κατάστασης.

Εν τω μεταξύ, ισχυρίστηκαν ότι ένας δάσκαλος είπε κάποια στιγμή στον Μπρονστάιν ότι δεν θα πήγαινε «πουθενά στη ζωή» λόγω της αντιλαμβανόμενης ιδιότητάς του, σύμφωνα με την αγωγή. Ο έφηβος φέρεται επίσης να εκφοβίστηκε μέσω του Snapchat, όπου ένας άλλος συμμαθητής του απαίτησε να αυτοκτονήσει, αναφέρεται στην αγωγή.

Η μήνυσή τους κατηγορεί επίσης τους καθηγητές, τους συμβούλους και τους διοικητικούς υπαλλήλους ότι αγνόησαν τις εκκλήσεις των γονέων και δεν διερευνούσαν τα παράπονα του αγοριού. Τον Νοέμβριο και τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, οι γονείς προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το σχολείο περισσότερες από 30 φορές, αναφέρει η αγωγή, προσθέτοντας ότι κανένας μαθητής που εμπλέκεται στον υποτιθέμενο εκφοβισμό δεν τιμωρήθηκε πειθαρχικά.

Σε απάντηση της αγωγής, το Latin School of Chicago αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς των Μπρονστάιν στην αγωγή, εκδίδοντας μια μακροσκελή δήλωση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι καρδιές μας συμπαραστέκονται στην οικογένεια και τους ευχόμαστε επούλωση και ειρήνη», έγραψε το σχολείο στην ανακοίνωσή του. «Όσον αφορά τη μήνυσή τους, ωστόσο, οι ισχυρισμοί για αδικήματα από τους υπαλλήλους του σχολείου είναι ανακριβείς και άστοχοι … Αν και δεν πρόκειται, αυτή τη στιγμή, να σχολιάσουμε οποιονδήποτε συγκεκριμένο ισχυρισμό σε αυτό το δύσκολο θέμα, το σχολείο θα υπερασπιστεί σθεναρά τον εαυτό του, τη σχολή και το προσωπικό του απέναντι σε αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς».

Η Epoch Times επικοινώνησε με το σχολείο για σχόλια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε