Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
Εικονογράφησή του Hergé για το εξώφυλλο «Ο Μπλε Λωτός», Hergé

Εικονογράφηση Τεντέν, το πιο ακριβό έργο τέχνης κόμικς που έχει πωληθεί, δημοπρατείται ως NFT

Όταν το 1936 ο Hergé παρέδωσε την εικονογράφησή του για το εξώφυλλο τού «Ο Μπλε Λωτός», ο εκδότης του Τεντέν είπε ότι θα κόστιζε πολύ να αναπαραχθεί με χρώμα. Ωστόσο, η εικονογράφηση με γκουάς και ακουαρέλα στην οποία απεικονίζεται ένας κοκαλιάρης δράκος να κοιτάζει μοχθηρά τον Τεντέν και τον Μιλού που έχουν ζαρώσει μέσα σε ένα κινέζικο βάζο κέρδισε, καθυστερημένα, αναγνώριση όταν πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2021 για 3,9 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα, η εικόνα που δεν έγινε ποτέ εξώφυλλο για τις περιπέτειες του Βέλγου ρεπόρτερ στην υπό Ιαπωνική κατοχή Κίνα βγαίνει και πάλι στο σφυρί· τούτη τη φορά ως μέρος συλλογής NFT.

Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο εγχείρημα από Tintinimaginatio – είναι οι κάτοχοι δικαιωμάτων της δουλειάς του Hergé – και στόχος του είναι να φέρει τους φανατικούς θαυμαστές του κόμικ στον κόσμο του Web3. Υπάρχουν δύο εκδοχές του The Blue Lotus NFT: η πρώτη είναι μια λιθογραφία σε 777 αντίτυπα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε