Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Ερευνητής εξετάζει ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα με μικροσκόπιο στο Μίσιγκαν στις 20 Δεκεμβρίου 2018. (Paul Sancya/AP Photo)

Έγγραφα FOIA αποκαλύπτουν ότι το CDC παρήγαγε και καλλιέργησε ανθρώπινες σειρές βλαστοκυττάρων

Το Δίκτυο Δράσης για την Ενημερωμένη Συναίνεση (ICAN) έλαβε έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) καλλιέργησαν 22 διαφορετικές ανθρώπινες κυτταρικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων κυττάρων που προφανώς προέρχονται από τμήματα αμβλωμένων εμβρύων και μωρών ηλικίας μικρότερης των τεσσάρων εβδομάδων.

Οι δικηγόροι του ICAN έστειλαν στο CDC επιστολή (pdf) στις 25 Ιουνίου 2021, ζητώντας έγγραφα που περιείχαν τη λέξη HEK.

Τα κύτταρα HEK είναι αθάνατες σειρές κυττάρων που πιθανότατα προέρχονται από έμβρυο που έχει αποβληθεί ή αμβλωθεί.

«Οι αθάνατες ανθρώπινες κυτταρικές σειρές ζουν έξω από το σώμα σε θρεπτικά μέσα που, υπό ιδανικές συνθήκες, θα αναπαράγονται για πάντα χωρίς θάνατο», δήλωσε στην Epoch Times ο Δρ Τζέιμς Θορπ, ειδικός σε θέματα μητρικής εμβρυϊκής ιατρικής.

«Αυτές οι διάφορες κυτταρικές σειρές χρησιμοποιούνται για πολυάριθμους πειραματικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της τεχνολογίας εμβολίων και της γενετικής τροποποίησης. Η προέλευση αυτών των πολυάριθμων ανθρώπινων αθάνατων κυτταρικών σειρών είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με βεβαιότητα, αλλά πιθανότατα προέρχεται από εκτρώσεις, αποβολές, θανάτους εμβρύων ή άλλες ανθρώπινες πηγές που προέρχονται από διάφορα συστήματα οργάνων», δήλωσε ο Θορπ.

Πρόσφατα, το CDC αναγκάστηκε να δώσει στη δημοσιότητα 281 σελίδες σχετικών εγγράφων (pdf).

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το 2015 με θέμα «Έρευνα με χρήση εμβρυϊκού ιστού» αναφέρει στο μη επεξεργασμένο μέρος ότι «Ο παρακάτω κατάλογος περιέχει όλες τις κυτταρικές σειρές που έχει καλλιεργήσει η ομάδα του Τζέισον», στις οποίες περιλαμβάνονται 22 ανθρώπινες κυτταρικές σειρές.

Περιλαμβάνει το ανθρώπινο ενδοθήλιο του εγκεφάλου, το ήπαρ, τα έντερα, την ακροποσθία, τον πνεύμονα και άλλα μέρη του σώματος.

Ένα άλλο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με θέμα «Κυτταρικές σειρές από τα τελευταία δύο χρόνια» δείχνει 47 κυτταρικές σειρές από τις οποίες ορισμένες είναι επίσης ανθρώπινες.

«Ακολουθούν οι κυτταρικές σειρές που έχουμε παράγει τα τελευταία δύο χρόνια», αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα του ερευνητή του CDC.

Η κύρια διαμάχη με την έρευνα των βλαστοκυττάρων προκύπτει από τη συλλογή βλαστοκυττάρων από ανθρώπινα έμβρυα που συνήθως συλλαμβάνονται σε εργαστήριο.

Το 2009, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήρε την απαγόρευση που διήρκεσε περίπου 8 χρόνια για την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση των περισσότερων ερευνών με βλαστοκύτταρα.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους ενδιαφερόμενους, ο Ομπάμα δήλωσε: «Δεν θα αναλάβουμε ποτέ αυτή την έρευνα ελαφρά τη καρδία. Θα την υποστηρίξουμε μόνο όταν είναι και επιστημονικά αξιόλογη και διεξάγεται με υπευθυνότητα. Θα αναπτύξουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές, τις οποίες θα επιβάλλουμε αυστηρά, διότι δεν μπορούμε ποτέ να ανεχθούμε την κακή χρήση ή την κατάχρηση. Και θα διασφαλίσουμε ότι η κυβέρνησή μας δεν θα ανοίξει ποτέ την πόρτα στη χρήση της κλωνοποίησης για την ανθρώπινη αναπαραγωγή. Είναι επικίνδυνη, βαθύτατα λανθασμένη και δεν έχει θέση στην κοινωνία μας ή σε οποιαδήποτε κοινωνία».

Ο αιδεσιμότατος Νικανόρ Πιερ Τζιόρτζιο Αούστριακο, O.P., καθηγητής βιολογίας στο Providence College στο Ρόουντ Άιλαντ, έγραψε σε μια δημοσίευση του Μαΐου του 2020 με τίτλο «Ηθικές οδηγίες για τη χρήση εμβολίων COVID-19 που αναπτύχθηκαν με τη γραμμή ανθρώπινων εμβρυϊκών κυττάρων»:

Αν και το HEK293 θεωρείται συνήθως ότι έχει ληφθεί από ένα αμβλωμένο ανθρώπινο έμβρυο, έλαβα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα πριν από μερικούς μήνες από τον καθηγητή Φρανκ Γκράχαμ, ο οποίος δημιούργησε αυτή την κυτταρική σειρά. Μου λέει ότι, εξ όσων γνωρίζει, η ακριβής προέλευση των εμβρυϊκών κυττάρων HEK293 δεν είναι ξεκάθαρη. Θα μπορούσαν να έχουν προέλθει είτε από μια αυτόματη αποβολή είτε από μια εκούσια έκτρωση.

Ο Θορπ, ο οποίος έχει δει πολλές επιπλοκές σε έγκυες γυναίκες και έμβρυα μετά την κυκλοφορία του εμβολίου COVID-19, πιστεύει ότι ο χειρισμός των ανθρώπινων κυτταρικών σειρών δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για πειραματισμό, για ηθικούς λόγους.

«Η πιθανή βλάβη από την κακή, ανήθικη έρευνα δεν μπορεί ποτέ να αντισταθμιστεί από τα πιθανά οφέλη. Είμαστε φτιαγμένοι από τον Θεό κατά τη δική Του εικόνα που ενυπάρχει στο DNA μας και κάθε προσπάθεια αλλαγής αυτού του γεγονότος έχει βαθιές επιπτώσεις για την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Θορπ.

Ορισμένοι καθολικοί και ορθόδοξοι πιστοί θεωρούν επίσης ηθικό δίλημμα τη χρήση του HEK 293 και των παραγώγων του για την παραγωγή εμβολίων και άλλων φαρμάκων.

Η Epoch Times απευθύνθηκε στο CDC για σχόλια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε