Τετάρτη, 07 Ιούν, 2023
Έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στο Μέριλαντ των Η.Π.Α, 29 Αυγούστου 2020. (Andrew Kelly/Reuters)

Έγγραφο του FDA σχετικά με την έγκριση του εμβολίου Moderna αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο του Οργανισμού

Ένα έγγραφο του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που εξηγεί γιατί ο οργανισμός ενέκρινε το εμβόλιο COVID-19 της Moderna, αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από την ιστοσελίδα του οργανισμού.

Η συνοπτική περιγραφή του εγγράφου παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς οι ρυθμιστικές αρχές κατέληξαν στην απόφαση της έγκρισης του εμβολίου και περιλάμβανε αναφορές σε μια αδημοσίευτη ανάλυση που διαπίστωσε ότι τα ποσοστά φλεγμονής της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό ήταν υψηλότερα από ό,τι είχε διαπιστώσει οποιοσδήποτε αμερικανικός οργανισμός στο παρελθόν.

Αφού η Epoch Times εξέτασε το έγγραφο και έστειλε ερωτήσεις σχετικά με αυτό σε εκπροσώπους του FDA, εξαφανίστηκε από τον ιστότοπο του οργανισμού.

«Γνωρίζουμε το θέμα και ελπίζουμε να αναρτήσουμε το έγγραφο το συντομότερο δυνατό», δήλωσε εκπρόσωπος στην Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα την Πέμπτη.

Επικοινωνώντας τηλεφωνικά και ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ζήτημα, ο εκπρόσωπος δήλωσε: «Επικοινώνησα με τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας. Δεν έχω πραγματικά περισσότερες πληροφορίες για να σας πω».

Η Epoch Times έχει υποβάλει αιτήματα στην Freedom of Information Act (FOIA) σχετικά με το έγγραφο και για αρκετές αδημοσίευτες αναλύσεις που αναφέρονται σε αυτό, συμπεριλαμβανομένης της μετα-ανάλυσης του FDA.

Η Μπάρμπαρα Λο Φίσερ (Barbara Loe Fisher), πρόεδρος του National Vaccine Information Center, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που υπερασπίζεται τη συγκατάθεση μετά από ενημέρωση, δήλωσε στην Epoch Times σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι «το κοινό έχει το δικαίωμα να αναθεωρήσει τα στοιχεία που χρησιμοποιεί ο FDA για να αδειοδοτήσει τα νέα εμβόλια mRNA ως ασφαλή και αποτελεσματικά».

«Η έλλειψη διαφάνειας ενισχύει μόνο τη δυσπιστία στις κυβερνητικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την προστασία της δημόσιας υγείας. Ο FDA θα πρέπει να δώσει αμέσως στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τη συχνότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας και άλλων σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από εμβολιασμούς με mRNA COVID-19, είτε οι πληροφορίες αυτές έχουν παρασχεθεί στον οργανισμό από τους κατασκευαστές εμβολίων είτε έχουν ανακαλυφθεί μέσω εσωτερικών αναλύσεων πρόσθετων δεδομένων που έχουν συλλεχθεί από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους», πρόσθεσε.

Η μετα-ανάλυση του FDA εξέτασε δεδομένα από τέσσερις βάσεις δεδομένων απαιτήσεων υγειονομικής περίθαλψης και εκτίμησε ότι, μεταξύ ανδρών ηλικίας 18 έως 25 ετών, το ποσοστό μυοκαρδίτιδας μετά την πρωτογενή σειρά της Moderna ήταν 148 ανά εκατομμύριο εμβολιασμένων ανδρών.

Ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος από άλλες κυβερνητικές εκτιμήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ανάλυσης των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των αναφορών που υποβλήθηκαν στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων (VAERS). Η ανάλυση διαπίστωσε περίπου 10,7 κρούσματα ανά εκατομμύριο ανδρών ηλικίας 18 έως 24 ετών που έλαβαν το πρώτο εμβόλιο της Moderna και 56 κρούσματα ανά εκατομμύριο μεταξύ εκείνων που έλαβαν το δεύτερο εμβόλιο της Moderna.

Η μυοκαρδίτιδα είναι ένας τύπος φλεγμονής της καρδιάς και οι άνθρωποι που λαμβάνουν εμβόλια που βασίζονται στο αγγελιοφόρο RNA (mRNA) έχουν εμφανίσει υψηλότερα από τα αναμενόμενα ποσοστά. Εμφανίζεται επίσης μεταξύ των ατόμων που προσβάλλονται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), ο οποίος προκαλεί τον COVID-19.

Το εμβόλιο της Moderna, ένας τύπος εμβολίου mRNA, χορηγείται σε πρωτογενή σειρά δύο δόσεων. Οι δόσεις χορηγούνται με διαφορά περίπου ενός μήνα μεταξύ τους.

Ο FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna στις 31 Ιανουαρίου χωρίς να συγκαλέσει τη συμβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εμβόλια.

Η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων του CDC έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την Παρασκευή για να εξετάσει τα δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο.

Η ημερήσια διάταξη (pdf) για τη συνάντηση αναφέρει ότι ένας επιστήμονας της Moderna θα παρουσιάσει τα δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για το εμβόλιο της εταιρείας, ενώ στη συνέχεια ερευνητές του CDC θα συζητήσουν για τις ενημερώσεις σχετικά με τη φλεγμονή της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό και το πλαίσιο οφέλους-κινδύνου υπό το πρίσμα των πιο πρόσφατων πληροφοριών που έχουν αναλυθεί.

Ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσαν τον περασμένο μήνα ότι οι άνδρες κάτω των 40 ετών είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες, και οι γυναίκες κάτω των 40 ετών περισσότερες πιθανότητες, να υποφέρουν από φλεγμονή της καρδιάς μετά το δεύτερο εμβόλιο της Moderna παρά από τον ίδιο τον COVID-19.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε