Παρασκευή, 09 Δεκ, 2022
Άνθρωποι περπατούν στη βροχή δίπλα από ένα μοναχικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, στο ερημωμένο Κόβεντ Γκάρντεν στο κέντρο του Λονδίνου, στις 19 Νοεμβρίου 2020, (Justin Tallis / AFP μέσω Getty Images)

Έρευνα: 1 στις 7 επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι σίγουρες εάν θα επιβιώσουν τους επόμενους 3 μήνες

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία έρευνας, μία στις επτά επιχειρήσεις και μία στις τρεις επιχειρήσεις φιλοξενίας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι σίγουρες για το εάν θα μπορέσουν να επιβιώσουν τους επόμενους τρεις μήνες.

Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) δημοσίευσε την Πέμπτη τα αποτελέσματα της τελευταίας διμηνιαίας επιχειρηματικής του έρευνας, για την περίοδο μεταξύ 19 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, βάση της οποίας σε πάνω από το 82% των επιχειρήσεων, το 16,5% έκλεισε προσωρινά και το 2% έκλεισε οριστικά.

Οι επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης είναι αυτές που επηρεάστηκαν περισσότερο, με μόνο το 63,2% να παρουσιάζουν δραστηριότητα. Οι κλάδοι αυτοί παρουσιάζουν και την μεγαλύτερη αβεβαιότητα για τον αν θα επιβιώσουν τους επόμενους 3 μήνες, περίπου μία στις τρεις (33,8%).

Τα αποθέματα μετρητών ήταν επίσης ένα πρόβλημα για τις επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης, με το 44% να αναφέρει ότι είχαν αποθεματικό για μηδέν έως και τρεις μήνες, με το 29% όλων των επιχειρήσεων συνολικά να βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

«Αντίθετα, ο εκπαιδευτικός κλάδος (συγκεκριμένα ο ιδιωτικός τομέας και η τριτοβάθμια εκπαίδευση) και ο κλάδος τηλεπικοινωνιών, είχαν τα υψηλότερα ποσοστά στα ταμειακά τους αποθέματα, διάρκειας για περισσότερο από έξι μήνες, κατά 49% και 45% αντίστοιχα».

Σχεδόν οι μισές (49,5%) επιχειρήσεις σημείωσαν μείωση του κύκλου εργασιών τους, μια απότομη άνοδος σε σχέση με τις προηγούμενες δύο εβδομάδες (44,9%). Στις επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης, το ποσοστό ήταν αρκετά υψηλό, γύρω στα 79,2%. Οι καλλιτεχνικές επιχειρήσεις, ψυχαγωγίας και μεταποίησης είχαν το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στα 71,5%.

Ο τομέας χονδρικής και λιανικής σημείωσαν αύξηση του κύκλου εργασιών τους, κατά 15%.

Τα κέρδη επίσης μειώθηκαν κατά 46,5% για όλες τις επιχειρήσεις, 72,5% στους κλάδους της φιλοξενίας και της εστίασης, και 62,6% στους κλάδους των τεχνών, της ψυχαγωγίας και της μεταποίησης (62,6 τοις εκατό), τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο.

(ONS)

 

Το 9% των εργαζομένων (πλήρης ή μερικής απασχόλησης) παραμένουν με άδειες άνευ αποδοχών, με τους κλάδους των τεχνών, της ψυχαγωγίας και της μεταποίησης να είναι στην πρώτη θέση με 33,6%, δηλαδή ένας στους τρεις. Οι επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης είναι στη δεύτερη θέση με 21,9%.

Μεταξύ των 38.760 επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν μεταξύ 2 Νοεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, πάνω από το ένα τέταρτο (10.377) απάντησαν. Οι ερωτήσεις αφορούσαν την περίοδο μεταξύ 19 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, δύο εβδομάδες πριν από την περίοδο συλλογής δεδομένων, αλλά ορισμένες επιχειρήσεις ενδέχεται να έχουν απαντήσει με βάση τις τρέχουσες συνθήκες κατά τη στιγμή της απόκρισης.

Αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στα αποτελέσματα, επειδή τα αποκεντρωμένα έθνη αύξησαν τα περιοριστικά τους μέτρα μεταξύ τέλους Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου, εν μέσω μιας αυξημένης εξάπλωσης του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), κοινώς γνωστό ως νέο κορονοϊό.

Η Αγγλία μπήκε στις 5 Νοεμβρίου σε δεύτερο εθνικό εγκλεισμό για τέσσερις εβδομάδες. Η Σκωτία ξεκίνησε ένα σύστημα 5 βαθμίδων στις 2 Νοεμβρίου. Η Ουαλία επέβαλε 17 ημέρες καραντίνας από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου και η Βόρεια Ιρλανδία επέβαλε εθνική καραντίνα τεσσάρων εβδομάδων από τις 16 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε