Τρίτη, 21 Μαΐ, 2024

Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν για τέταρτη φορά κατά της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης

O τέταρτος γύρος των κινητοποιήσεων κατά της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα στη Γαλλία, όπου τα συνδικάτα διοργάνωσαν διαδηλώσεις σε πάνω από 200 πόλεις, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως περίπου 960.000 Γάλλοι έλαβαν μέρος στις διαδηλώσεις, που λίγο πολύ ήταν ειρηνικές, με εξαίρεση κάποια μεμονωμένα επεισόδια στο Παρίσι, στη Νάντη και στη Ρενς, ενώ οι διοργανωτές εκτιμούν πως οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια.

Ο πέμπτος γύρος έχει ήδη προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη και θα συνοδευτεί από απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ ο έκτος προβλέπεται για τις αρχές Μαρτίου με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, κυρίως από τον χώρο των αριστερών συνδικάτων, να κάνουν λόγο για κυλιόμενες γενικές απεργίες.

Έως τότε θα συνεχίζεται η διαβούλευση στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπου τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση εκτιμούν πως είναι εφικτή η διαμόρφωση πλειοψηφίας, υπέρ της αναμόρφωσης η πρώτη, κατά της αναμόρφωσης η δεύτερη.

Εν προκειμένω τα πάντα εξαρτώνται από το πώς θα συμπεριφερθούν οι βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων, δηλαδή της κεντροδεξιάς, που κατά το παρελθόν είχαν ταχθεί υπέρ της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας, αρχής γενομένης από την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των Γάλλων από τα 62 χρόνια που είναι σήμερα στα 64 χρόνια. Προς το παρόν η κοινοβουλευτική διαβούλευση βρίσκεται στο στάδιο της προτεινόμενης από την κυβέρνηση ενοποίησης πολλών ασφαλιστικών ταμείων.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε