Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Πολίτες περιμένουν στην ουρά έξω από ένα ιατρικό κέντρο για να κάνουν διαγνωστικό ελέγχο PCR ώστε να πάρουν ένα ημερήσιο πάσο για να επισκεφτούν καταστήματα και πολιτιστικά ιδρύματα, καθώς η εξάπλωση του COVID-19 συνεχίζεται στη Βαϊμάρη της Γερμανίας, στις 29 Μαρτίου 2021. (Karina Hessland/Reuters)

Γερμανία: Υπό συζήτηση το υποχρεωτικό τεστ ή εμβόλιο COVID-19 για τα Μέσα Μεταφοράς

ΒΕΡΟΛΙΝΟ—Θέλετε να πάρετε το λεωφορείο ή το τρένο στη Γερμανία;

Για την αντιμετώπιση της νέας αύξησης κρουσμάτων, η κυβέρνηση της Γερμανίας είναι υπό συζήτηση για την υποβολή νέου μέτρου όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ COVID-19 ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης ανάρρωσης.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες ( FDP) δήλωσαν τη Δευτέρα ότι θα προβούν σε σκληρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Οι λεγόμενοι κανόνες 3G που απαιτούν αρνητικό τεστ COVID-19 ή απόδειξη ανάρρωσης ή εμβολιασμού θα πρέπει να εφαρμοστούν και για τα δημόσια μέσα μεταφοράς καθώς και τους εργασιακούς χώρους, σύμφωνα με έγγραφο πολιτικής των τριών μερών.

Δεν ήταν σαφές πώς θα επιβάλλονταν.

«Για να εμποδίσουμε γρήγορα και δραστικά το τέταρτο κύμα, έχουμε συμφωνήσει σε περαιτέρω κανόνες», δήλωσε η ανώτερη βουλευτής των Πρασίνων Κάθριν Γκέρινγκ-Έκκαρντ στο Twitter.

Ωστόσο, είπε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρξε συμφωνία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ορισμένους τομείς όπως οι οίκοι ευγηρίας.

Η πρόταση για νέους περιορισμούς στη Γερμανία ήρθε καθώς η κυβέρνηση της Αυστρίας επέβαλε τη Δευτέρα λοκντάουν σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19.

Ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες απαιτούν από τους επιβάτες να προσκομίσουν απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτό ισχύει και για τις αστικές μεταφορές.

Το Γερμανικό Κοινοβούλιο πρόκειται να ψηφίσει την Πέμπτη νέο νομοσχέδιο, ώστε να μπορεί να τεθεί σε ισχύ πριν από τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία στις 25 Νοεμβρίου, η οποία παρείχε τη νομική βάση για προηγούμενα μέτρα.

Το νέο νομοσχέδιο αποκλείει μέτρα όπως το κλείσιμο των σχολείων και την απαγόρευση κυκλοφορίας που εφαρμόστηκαν κατά τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε