Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Μια κατεστραμμένη ουκρανική σημαία φαίνεται δίπλα σε ένα κατεστραμμένο κτίριο στην Αντρίβκα της Ουκρανίας, στις 8 Απριλίου 2022. (Alexey Furman/Getty Images)

Γερμανίδα υπουργός Άμυνας: Όχι άλλα όπλα από τα αποθέματα για την Ουκρανία

Ο γερμανικός στρατός δεν μπορεί πλέον να προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα από τα αποθέματά του, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Die Augsburger Allgemeine Zeitung που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, η Λάμπρεχτ δήλωσε ότι ενώ «όλοι έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε την Ουκρανία στον γενναίο αγώνα της», όσον αφορά τις «προμήθειες από τα αποθέματα της Bundeswehr» η Γερμανία έχει «εν τω μεταξύ φτάσει σε ένα όριο». Εξήγησε ότι ο γερμανικός στρατός πρέπει να «είναι σε θέση να εξασφαλίσει» την άμυνα της ίδιας της χώρας.

«Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για την Ουκρανία», τόνισε η Λάμπρεχτ, προτείνοντας ότι το Κίεβο θα μπορούσε να αγοράσει τον εξοπλισμό που χρειάζεται απευθείας από τους Γερμανούς κατασκευαστές. Η υπουργός επεσήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση «συντονίζεται συνεχώς» με τις αρχές του Κιέβου για να διευκολύνει τέτοιες αγορές.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε