Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Ένας Εθνικός Φρουρός του Όρεγκον συνεργάζεται με το νοσοκομειακό προσωπικό σε έναν σταθμό εισαγωγής στο Ιατρικό Κέντρο Three Rivers Asante στο Grants Pass, Όρεγκον, στις 9 Σεπτεμβρίου 2021. (Nathan Howard/Getty Images)

Γερουσιαστές του Όρεγκον καλούν για έρευνα σχετικά με φερόμενη στατιστική χειραγώγηση για τον COVID-19

Οι Γερουσιαστές της πολιτείας του Όρεγκον Κιμ Θάτσερ και Ντένις Λίνθικουμ, και οι δύο Ρεπουμπλικάνοι, έχουν ζητήσει από τον Εισαγγελέα Εφετών των ΗΠΑ Σκοτ Ασφάουγκ να επιλεχθεί ειδικό σώμα ενόρκων για την έρευνα σχετικά με τη μέτρηση των στατιστικών για τον COVID-19 από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Οι Θάτσερ και Λίνθικουμ υπέβαλαν την αίτηση σε μια επιστολή (pdf) στις 16 Αυγούστου μετά τη συγκέντρωση υπογραφών από 1.718 πολίτες του Όρεγκον και 53.032 Αμερικανούς.

Στην αναφορά, οι γερουσιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τη μέτρηση και την αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου COVID-19, συμπεριλαμβανομένων θανάτων και σωματικών βλαβών.

Οι νομοθέτες δήλωσαν ότι ένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, υπό ένορκη κατάθεση, δήλωσε ότι τα δεδομένα που αναφέρθηκαν στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίων του CDC ενδέχεται να έχουν υποτιμηθεί με συντελεστή ένα προς πέντε.

Όσον αφορά τη διάγνωση του COVID-19 μέσω ευρέως χρησιμοποιούμενων εξετάσεων PCR, οι γερουσιαστές είπαν ότι το CDC και ο καθορισμός από τον FDA μιας συγκεκριμένης παραμέτρου δοκιμής – τον αριθμό κύκλων θετικοποίησης- δημιούργησαν «ψευδώς θετικά αποτελέσματα με αποτέλεσμα φουσκωμένο αριθμό κρουσμάτων COVID, νοσηλειών και θανάτων».

Ο επιδημιολόγος του Χάρβαρντ Δρ. Μάικλ Μίνα δήλωσε στους New York Times τον Αύγουστο του 2020 ότι τα διαγνωστικά τεστ με πολύ υψηλό όριο ανίχνευσης μπορεί να ανιχνεύσουν όχι μόνο ζωντανούς ιούς αλλά και γενετικά θραύσματα. Ο Δρ. Μίνα πρότεινε τη ρύθμιση του ορίου σε 30 κύκλους ή λιγότερους.

Η Θάτσερ εξέφρασε ανησυχία για το όριο κύκλου των 28 κατά τη δοκιμή εμβολιασμένων ατόμων. Σύμφωνα με την αναφορά, ένα χαμηλό όριο είναι πιθανό να «εξαλείψει τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα και έτσι να μειώσει τον αριθμό των “γνωστών” κρουσμάτων εμβολίου».

Οι Θάτσερ και Λίνθικουμ δήλωσαν ότι συμβουλεύτηκαν μεγάλες ομάδες γιατρών, επιδημιολόγων και ιολόγων σχετικά με το θέμα της στατιστικής αναφοράς για τον COVID-19.

«Επιπλέον, ανησυχούμε βαθύτατα για το γεγονός ότι η επιστημονική βιβλιογραφία συνεχίζει να παρέχει εμπειρικά στοιχεία ότι υπάρχουν ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες και στρατηγικές διαχείρισης για λοιμώξεις COVID, αλλά δεν τίθενται στη διάθεση των Αμερικανών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», συνεχίζει η επιστολή.

Ο Stand for Health Freedom (SHF), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που βοήθησε στην αίτηση, ανέφερε σε δήλωσή του ότι η αίτηση υποβλήθηκε ένα μήνα πριν από τη δημοσιοποίηση για να «προστατεύσει τους εμπλεκόμενους».

Ο SHF ανέφερε επίσης μια μελέτη του Μαρτίου 2020 (pdf) που ισχυρίζεται ότι το CDC τόνισε υπερβολικά τον COVID-19 ως την αιτία θανάτου κατά τη σύνταξή των στατιστικών στοιχείων της, ενώ παράλληλα «καταστρατηγεί πολλαπλούς ομοσπονδιακούς νόμους».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε