Τρίτη, 06 Ιούν, 2023

Γιατρός της Frontline επισημαίνει τις προτιμώμενες θεραπείες COVID-19

Ενώ η παραλλαγή Όμικρον του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα) φαίνεται να προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια από την παραλλαγή Δέλτα, εξακολουθεί να οδηγεί ορισμένους ανθρώπους στα νοσοκομεία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αποτελεσματική θεραπεία πριν οι περιπτώσεις προχωρήσουν σε αυτό το στάδιο, λέει ένας γιατρός πρώτης γραμμής.

Ο Δρ. Σαίντ Χάιντερ έχει περιθάλψει περισσότερους από 4.000 θετικούς στον COVID-19 ασθενείς μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μόλις πέντε κατέληξαν σε νοσοκομείο και κανένας δεν πέθανε.

Ο γιατρός δήλωσε ότι οι προτιμώμενες θεραπείες του περιλαμβάνουν πολλά φάρμακα εκτός ετικέτας μαζί με βιταμίνες και συμπληρώματα.

«Η βιταμίνη D είναι πραγματικά σημαντική, η ιβερμεκτίνη είναι σημαντική, η φλουβοξαμίνη, η υδροξυχλωροκίνη επίσης λειτουργεί, απλώς πολλοί άνθρωποι έχουν πειστεί ότι δεν λειτουργεί σε αυτό το σημείο και φοβούνται να το δοκιμάσουν», δήλωσε ο Χάιντερ στην εκπομπή «Capitol Report» του NTD. «Αλλά προτιμώ την ιβερμεκτίνη, τη φλουβοξαμίνη, τη βιταμίνη D, τη βιταμίνη C, την κερκετίνη, τον ψευδάργυρο».

Η ιβερμεκτίνη είναι ένα αντιπαρασιτικό που είχε μικτά αποτελέσματα κατά του COVID-19 σε κλινικές δοκιμές και δεν συνιστάται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για τη θεραπεία της νόσου. Η φλουβοξαμίνη είναι ένα αντικαταθλιπτικό που κερδίζει δημοτικότητα για χρήση κατά του COVID-19. Η υδροξυχλωροκίνη είναι ένα ανθελονοσιακό που έχει δείξει κάποια επιτυχία στη θεραπεία της νόσου. Η κερκετίνη είναι μια φυτική χρωστική ουσία που δεν είναι ακόμη ευρέως γνωστή ως θεραπεία για το COVID-19.

Ο Χάιντερ έχει επίσης συστήσει το έλαιο λιναρόσπορου.

«Ένα πολύ εύκολο πράγμα που μπορεί να κάνει ο καθένας είναι απλά να ακολουθήσει τις οδηγίες σε ένα μπουκάλι υπεροξείδιο του υδρογόνου, μπορείτε να το πάρετε στο κατάστημα, μπορείτε να το αραιώσετε σε ποσοστό 1 τοις εκατό και να το ψεκάσετε μέσα στη μύτη σας, ή να το ψεκάσετε μέσα στο στόμα σας και να το στάξετε στη μύτη σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο ρινικού καθαρισμού για να ξεπλύνετε τη μύτη σας. Και δεν είναι δυσάρεστο, δεν πρέπει να καίει, αν καίει, θα θέλατε να το αραιώσετε λίγο περισσότερο, και αυτό σκοτώνει τον ιό όταν έρθει σε επαφή», είπε.

Ο κατάλογος του Χάιντερ διαφέρει από τις πρόσφατα επικαιροποιημένες συστάσεις θεραπείας των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας για μη νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19.

Ο οργανισμός συνιστά τη χρήση του χαπιού COVID-19 της Pfizer, γνωστού ως paxlovid- του χαπιού της Merck, που ονομάζεται molnupiravir- της θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων της GlaxoSmithKline, sotrovimab- ή του remdesivir της Gilead Sciences, που χορηγείται ενδοφλεβίως επί πολλές ημέρες.

Οι συστάσεις απορρέουν από μελέτες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών προϊόντων, δήλωσε ο οργανισμός.

Ο Χάιντερ, ωστόσο, δεν συμφωνεί με τη σύσταση για τη ρεμδεσιβίρη, σημειώνοντας ότι δεν έχει λάβει ποτέ έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ότι έχει ως παρενέργεια την πρόκληση νεφρικής ανεπάρκειας.

Ο ιός που προκαλεί την COVID-19, είπε, είναι «πολύ, πολύ εύκολα αντιμετωπίσιμος», εάν η έγκαιρη θεραπεία γίνει με φάρμακα που δεν κυκλοφορούν, τόνισε ο Χάιντερ.

Συμβουλεύει τους ανθρώπους να προετοιμάζονται εγκαίρως.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να το πάρουν σοβαρά υπόψη τους και να έχουν φάρμακα στο χέρι πριν αρρωστήσουν», δήλωσε ο Δρ. Σαίντ Χάιντερ στο «Capitol Report».

Ενώ η Όμικρον εκδηλώνεται συχνά ως ένα άσχημο κρυολόγημα, ακόμη και κάποιοι άνθρωποι που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια θα καταλήξουν με σοβαρές περιπτώσεις, δήλωσε ο γιατρός. Επιπλέον, τα αναδυόμενα δεδομένα δείχνουν ότι η προστασία που παρέχουν τόσο ο εμβολιασμός όσο και η φυσική ανοσία δεν είναι το ίδιο καλή κατά της Όμικρον, τονίζοντας την ανάγκη να είμαστε έτοιμοι.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε