Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Η πόλη Tromso, τα περίχωρά της και το αεροδρόμιό της φαίνονται από το παράθυρο ενός επιβατικού αεροπλάνου, στο Tromso της Νορβηγίας, στις 2 Αυγούστου 2020. (Sean Gallup/Getty Images,)

Η αστυνομία της Νορβηγίας συνέλαβε Ρώσο για πτήση drone εν μέσω αυξημένης ασφάλειας

ΟΣΛΟ – Η αστυνομία της Νορβηγίας συνέλαβε έναν Ρώσο στο αεροδρόμιο της αρκτικής πόλης Tromsoe και του απήγγειλε κατηγορίες για την πτήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ανακοίνωσε το Σάββατο, σηματοδοτώντας τη δεύτερη τέτοια σύλληψη μέσα σε μία εβδομάδα.

Η αστυνομία κατέσχεσε μεγάλη ποσότητα φωτογραφικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός drone και πολλών καρτών μνήμης, κατά τη σύλληψη του 51χρονου την Παρασκευή, ο οποίος είχε παραδεχθεί ότι πετούσε ένα drone στη Νορβηγία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι νόμοι περί κυρώσεων απαγορεύουν σε ρωσικές εταιρείες ή πολίτες να λειτουργούν αεροσκάφη στη Νορβηγία.

“Μεταξύ του κατασχεθέντος υλικού που εξετάσαμε, είδαμε φωτογραφίες από το αεροδρόμιο του Κίρκενες και φωτογραφίες του ελικοπτέρου Bell των αμυντικών δυνάμεων”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας της αστυνομίας Γιάκομπ Μπεργκ.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Νορβηγικής Αστυνομίας (PST) έχει επίσης εμπλακεί στην υπόθεση, δήλωσε ο Μπεργκ.

Η αστυνομία ζητά δικαστική εντολή για την κράτηση του άνδρα για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, ανέφερε.

Ο κατηγορούμενος είπε στην αστυνομία ότι εισήλθε στη Νορβηγία μέσω του βόρειου συνοριακού σημείου Storskog την Πέμπτη και κατευθυνόταν προς το αρκτικό αρχιπέλαγος Svalbard.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη μέσα σε μία εβδομάδα ενός Ρώσου πολίτη για πτήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Νορβηγία, με έναν άλλο άνδρα να κρατείται αρχικά για δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψή του στο συνοριακό σημείο Storskog.

Η Νορβηγία έχει αυξήσει τα επίπεδα επαγρύπνησής της μετά από αρκετές εμφανίσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στις υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου της τις τελευταίες εβδομάδες και ως απάντηση στις διαρροές της 26ης Σεπτεμβρίου στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα.

Η Νορβηγία είναι πλέον ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης μετά την απότομη μείωση των παροχών από τη Ρωσία.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε