Δευτέρα, 22 Απρ, 2024
Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Αριζόνα Κεν Μπένετ (δεύτερος από αριστερά), κατά τη διάρκεια του εκλογικού ελέγχου στο Veterans Memorial Coliseum στο Φοίνιξ της Αριζόνα την 1η Μαΐου 2021. (Courtney Pedroza / Getty Images)

Η επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων στην Αριζόνα αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα

Οι ελεγκτές ψηφοδελτίων στην Αριζόνα αναμένουν ότι θα ολοκληρώσουν σύντομα τον απολογισμό των περίπου 2,1 εκατομμυρίων ψηφοδελτίων των προεδρικών εκλογών του 2020, στην κομητεία Μαρικόπα.

«Πιστεύω ότι η καταμέτρηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Αριζόνα Κεν Μπένετ, σε δημοσιογράφους στο Veterans Memorial Coliseum στο Φοίνιξ, όπου διενεργείται ο έλεγχος.

Οι ομάδες ελέγχου εργάζονται στην αξιολόγηση των ψηφοδελτίων, ενώ στον έλεγχο περιλαμβάνεται «οτιδήποτε σχετίζεται με την εγκυρότητα του», δήλωσε ο Μπένετ.

«Υπάρχουν αναδιπλώσεις στα 1,9 εκατομμύρια ψηφοδέλτια που εισήλθαν μέσω ταχυδρομείου; Τα χαρακτηριστικά σημάδια στα μπροστινά και πίσω μέρη των ψηφοδελτίων ευθυγραμμίζονται όπως πρέπει με τα αυθεντικά ψηφοδέλτια;» διερωτάται.

Η αξιολόγηση της ψηφοφορίας θα διαρκέσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, σύμφωνα με τον Μπένετ.

Ο Ράντι Πούλεν, πρώην πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Αριζόνα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι 1,6 εκατομμύρια από τα περίπου 2,1 εκατομμύρια ψηφοδέλτια της  κομητείας Μαρικόπα έχουν ήδη ελενχθεί.

Η Γερουσία της πολιτείας διέταξε τον έλεγχο στα τέλη του περασμένου έτους εν μέσω ανησυχιών για την ακεραιότητα των εκλογών. Ο έλεγχος ξεκίνησε στις 23 Απριλίου. Η Γερουσία έχει προθεσμία να ολοκληρώσει τον έλεγχο έως και τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με μια συμφωνία που ελήφθη από την Epoch Times.

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν προσέλθει τις τελευταίες ημέρες για να μοιραστεί η εργασία, και οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν τρίτη βάρδια που θα διαρκεί από τις 8 μ.μ. έως τις 1 π.μ. κάθε βράδυ.

Τα ψηφοδέλτια της Μαρικόπα που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές του 2020, εξετάζονται από εργαζόμενους της εταιρείας Cyber Ninjas με έδρα τη Φλόριντα, στο Veterans Memorial Coliseum στο Φοίνιξ της Αριζόνα, στις 6 Μαΐου 2021. (Matt York / Pool / AP Photo)

 

Αφού ολοκληρωθεί ο ελέγχος, οι ελεγκτές, με επικεφαλής τους Cyber ​​Ninjas με έδρα τη Φλόριντα, πρόκειται να συντάξουν μια τελική έκθεση και να την παραδώσουν στην Γερουσία, σύμφωνα με ένα έγγραφο που η εταιρεία έδωσε στη Γερουσία.

Ο έλεγχος υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τους Ρεπουμπλικάνους, συμπεριλαμβανομένου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Αριζόνα, αλλά αντιμετώπισε κριτική από τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν τη διαδικασία στο δικαστήριο, για θέματα ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Τον Απρίλιο ένας δικαστής τάχτηκε υπέρ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Αριζόνα, λέγοντας ότι οι Δημοκρατικοί δεν παρείχαν «ουσιαστικά στοιχεία για παραβιάσεις ή απειλές παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής των ψηφοφόρων».

Η Δημοκρατική Υπουργός Εξωτερικών της Αριζόνα Κέιτι Χομπς, που διεκδικεί την θέση του Κυβερνήτη, δήλωσε ότι οι παρατηρητές που έστειλε στον έλεγχο, είδαν «προβληματικές πρακτικές και απειλές για την ασφάλεια», που θα καταστήσουν τα πορίσματα του ελέγχου «αναξιόπιστα». Ο Μπένετ και άλλοι αξιωματούχοι που συνδέονται με τη διαδικασία αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς.

Ο  Zachary Stieber συνέβαλε στην δημιουργία αυτού του άρθρου

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε