Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Τα σήματα των Fiat και Peugeot στην Σαιν Ναζαίρ, Γαλλία, 8 Νοεμβρίου 2019. (Stephane Mahe/Reuters)

Η Fiat Chrysler θα πληρώσει ειδικό μέρισμα €2,9 δισεκατομμυρίων σε μετόχους στις 29 Ιανουαρίου

ΜΙΛΑΝΟ – Ο ιταλοαμερικανικός κατασκευαστής αυτοκινήτων Fiat Chrysler είπε την Τετάρτη πως η πληρωμή του προγραμματισμένου ειδικού μερίσματος των €2,9 δισεκατομμυρίων ως μέρος της συνένωσής του με την γαλλική PSA, είναι πλέον «χωρίς προϋποθέσεις».

Το ειδικό μέρισμα, αξίας €1,84 ανά μετοχή, θα πληρωθεί στις 29 Ιανουαρίου, είπε η Fiat Chrysler (FCA) σε δήλωση.

Η FCA και η κατασκευάστρια των Peugeot, PSA, αναμένεται να ολοκληρώσουν την συνένωσή τους των $52 δισεκατομμυρίων για να δημιουργήσουν την Stellantis, τον τέταρτο μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο, το Σάββατο, αφότου οι επενδυτές τους έδωσαν την σύμφωνη γνώμη τους για το σχέδιο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η προγραμματισμένη ημερομηνία [για το μέρισμα] έχει τεθεί την Παρασκευή, την μέρα πριν από την ολοκλήρωση της συνένωσης, και μόνο οι επενδυτές της FCA θα πληρωθούν το επιπλέον μέρισμα εκείνη την ημέρα.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της FCA είναι η Exor, η εταιρεία της οικογένειας Ανέλλι της Ιταλίας, με μετοχή ακριβώς κάτω από το 29 τοις εκατό.

Από τον Τζούλιο Ποβατσάρι

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε