Παρασκευή, 12 Απρ, 2024
Η Τζεν Ίστερλι, η διευθύντρια του Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών, απαντά σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ακρόασής της στην Ουάσινγκτον στις 10 Ιουνίου 2021. (Kevin Dietsch/Getty Images)

Η κυβέρνηση Μπάιντεν καλεί δικαστήριο να μην επιτρέψει τη δημοσιοποίηση της «μυστικής έκθεσης» για τα εκλογικά μηχανήματα Dominion

Κορυφαίοι αξιωματούχοι μιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ προτρέπουν δικαστή να μην επιτρέψει προς το παρόν τη δημοσιοποίηση έκθεσης που αναλύει τον εξοπλισμό της Dominion Voting Systems στη Γεωργία, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βοηθήσει τους χάκερ που προσπαθούν να «υπονομεύσουν την ασφάλεια των εκλογών».

Στον Οργανισμό Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) δόθηκε πρόσφατα ένα μη επεξεργασμένο αντίγραφο της έκθεσης, η οποία συντάχθηκε από τον Άλεξ Χάλντερμαν, διευθυντή του Κέντρου Ασφάλειας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Η έκθεση εξετάζει «πιθανά τρωτά σημεία στις συσκευές σήμανσης ψηφοδελτίων Dominion ImageCast X», ή συσκευές ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Αν και η CISA υποστηρίζει τη δημόσια αποκάλυψη τυχόν ευπαθειών και των σχετικών μέτρων μετριασμού του εκλογικού εξοπλισμού, επιτρέποντας τη δημοσιοποίηση της έκθεσης σε αυτό το σημείο «αυξάνει τον κίνδυνο ότι κακόβουλοι φορείς μπορεί να είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν τυχόν ευπάθειες και να απειλήσουν την ασφάλεια των εκλογών», δήλωσαν οι δικηγόροι της κυβέρνησης σε μια κατάθεση της 10ης Φεβρουαρίου στην υπόθεση.

Η υπόθεση ασκήθηκε το 2017 από ομάδες καλής διακυβέρνησης και ψηφοφόρους που λένε ότι η έλλειψη χάρτινων ψηφοδελτίων υπονομεύει τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Έιμι Τότενμπεργκ, υποψήφια του Ομπάμα για την επίβλεψη της υπόθεσης, παροτρύνθηκε από την CISA να απορρίψει τις προσπάθειες να δοθεί στη δημοσιότητα προς το παρόν μια επεξεργασμένη έκδοση της έκθεσης του Χάλντερμαν.

Οι αξιωματούχοι της CISA θέλουν να επανεξετάσουν τις πληροφορίες της έκθεσης και να βοηθήσουν την Dominion να επιλύσει τα τρωτά σημεία που εντοπίστηκαν πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης. Δήλωσαν ότι δεν είναι σε θέση να δώσουν ημερομηνία μέχρι την οποία θα έχουν τελειώσει.

Η Τότενμπεργκ πρέπει να σταθμίσει το αίτημα έναντι των επιθυμιών του υπουργού Εξωτερικών της Τζόρτζια Μπραντ Ραφενσπέργκερ, ενός Ρεπουμπλικάνου και ενός από τους εναγόμενους, ο οποίος ζήτησε στα τέλη Ιανουαρίου να γίνει αμέσως η δημοσιοποίηση.

Ο Τζον Πούλος, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Dominion, ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του Ραφενσπέργκερ ότι από την εξέταση του Χάλντερμαν λείπει «μια ολιστική προσέγγιση», προσθέτοντας ότι η Dominion «υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες για την προβολή πραγματικών γεγονότων και αποδείξεων για την υπεράσπιση της ακεραιότητας των μηχανημάτων μας και της αξιοπιστίας των εκλογών της Τζόρτζια».

Οι ενάγοντες, συμπεριλαμβανομένου του Συνασπισμού για τη Χρηστή Διακυβέρνηση, υποστηρίζουν επίσης τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, επιβεβαίωσε στην Epoch Times ο Ντέιβιντ Κρος, ένας από τους δικηγόρους τους.

Οι ενάγοντες δήλωσαν σε μια κατάθεση πριν από την αποστολή αντιγράφου στην CISA ότι ο οργανισμός θα πρέπει να λάβει ένα αντίγραφο και να ξεκινήσει τη διαδικασία αξιολόγησής του, αλλά ότι η αξιολόγηση «δεν θα πρέπει να καθυστερήσει αδικαιολόγητα τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, η οποία πρέπει να γνωστοποιηθεί αμέσως στους εκλογικούς αξιωματούχους της πολιτείας και των κομητειών της Τζόρτζια και να κατατεθεί στο δημόσιο μητρώο, ώστε οι δημόσιοι αξιωματούχοι να μπορέσουν να διασφαλίσουν τις επερχόμενες προκριματικές εκλογές του Μαΐου».

Ζήτησαν από την Τότενμπεργκ να τους διατάξει να καταθέσουν μια επεξεργασμένη έκδοση της έκθεσης στο docket, η οποία θα την καθιστούσε προσβάσιμη στο κοινό, το αργότερο έως τις 4 Μαρτίου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε