Δευτέρα, 26 Σεπ, 2022
Η νεοεκλεγείσα βουλευτής Λόρεν Μπόμπερτ (Ρ-Κολοράντο) στην Ουάσινγκτον, 4 Δεκεμβρίου 2020. (Tal Atzmon/The Epoch Times)

Η νεοεκλεγείσα Μπόμπερτ αναζητά τον τερματισμό της «σοσιαλιστικής ατζέντας» στις ΗΠΑ

Η βουλευτής Λόρεν Μπόμπερτ (Ρ-Κολοράντο) δήλωσε την Κυριακή ότι το όραμα της ομάδας της είναι να θέσει τέρμα στη «σοσιαλιστική ατζέντα» που πιστεύει ότι κατακλύζει το έθνος.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της στους «Ηγέτες της Αμερικανικής Σκέψης» της Epoch Times, η Μπόμπερτ εξέφρασε την ανησυχία της για τον χειρισμό της τρέχουσας πανδημίας του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος), λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «πηγαίνουν προς τον σοσιαλισμό πολύ γρήγορα».

«Είμαι μαμά, είμαι ιδιοκτήτρια μικρής επιχείρησης και βλέπω την κατεύθυνση που πηγαίνει η χώρα μας. Πηγαίνουμε προς τον σοσιαλισμό πολύ γρήγορα – η κυβέρνησή μας είναι τόσο μεγάλη», δήλωσε η Μπόμπερτ, η οποία εξελέγη για την τρίτη περιοχή του Κολοράντο, βγάζοντας από την θέση έναν Ρεπουμπλικανό βουλευτή στο αρχικό στάδιο των εκλογών.

«Όταν έχεις μια κυβέρνηση που είναι τόσο μεγάλη ώστε σου λέει ότι δεν είσαι απαραίτητος, ότι οι μικρές επιχειρήσεις δεν είναι απαραίτητες, ότι δεν μπορείς να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών με την οικογένειά σου, αυτή είναι μια κυβέρνηση που είναι πολύ μεγάλη και είναι μια κυβέρνηση που χρειάζεται να την περιορίσουμε», είπε. «Θέλουμε μικρή κυβέρνηση, περιορισμένη κυβέρνηση, και μεγάλη ελευθερία».

«Για τουλάχιστον δύο χρόνια παρακολουθώ, και άλλες γυναίκες παρακολουθούν, ακούμε αυτές τις τέσσερις γυναίκες που λένε πολλά για τη χώρα μας. Είναι μέρος της ‘ομάδας κρούσης’ και προωθούν αυτήν τη σοσιαλιστική αφήγηση στη χώρα μας», πρόσθεσε η Μπόμπερτ.

Η Μπόμπερτ αναφερόταν σε μια ομάδα «προοδευτικών» γυναικών με σοσιαλιστική ατζέντα που έγινε γνωστή ως «η ομάδα κρούσης», και αποτελείται από τα μέλη της βουλής, Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές (ΑΟΚ) (Δ-ΝΥ), Ιλχάν Ομάρ (Δ-Μιν.), Ρασίντα Τλαΐμπ (Δ-Μισ.), και Αγιάννα Πρέσσλεϋ (Δ-Μασσ). Υποστηρίζουν το κίνημα «Defund the Police», «Medicare for All», δωρεάν εκπαίδευσης στο πανεπιστήμιο, το «Green New Deal» και άλλες σοσιαλιστικές πολιτικές.

«Κρατήστε το αμερικανικό όνειρο ζωντανό»

Η Μπόμπερτ, η οποία έχει εστιατόριο στο Ράιφλ του Κολοράντο, σε δήλωση πέρυσι κατηγόρησε την ΑΟΚ και τους «αριστερούς τρελούς» ότι «έφερναν μια χιονοστιβάδα καταστροφής στη χώρα μας». Υποσχέθηκε επίσης να «βάλει τους ακροαριστερούς Δημοκρατικούς στην θέση τους».

«Πιστεύω ότι αυτό ξεκίνησε κάτι στην Αμερική, άρχισε να ανακατεύει τις καρδιές των Αμερικανών. Και τώρα υπάρχουν γυναίκες που έχουν κάνει το βήμα μπροστά και είπαν: «Δεν με εκπροσωπούν, δεν εκπροσωπούν την χώρα που αγαπώ. Δεν εκπροσωπούν τα παιδιά μου και τη χώρα στην οποία πρόκειται να τα αφήσω», δήλωσε η Μπόμπερτ στην Epoch Times.

Εξήγησε ότι όταν είδε πόσο απογοητευμένοι γίνονται οι κάτοικοι του Κολοράντο ακούγοντας την «αφήγηση του σοσιαλισμού που έχει πάρει πολλή δύναμη τα τελευταία χρόνια», ήθελε να γίνει μέρος της «λύσης».

«Ήθελα να βάλω το χέρι μου σε κάτι και να το λύσω. Έτσι συνέχισα να γνωρίζω τους ανθρώπους στην περιοχή μου, και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε», είπε η Μπόμπερτ.

«Ήθελα να λάβω θέση για να υπηρετήσω τη χώρα μου, να βοηθήσω στην διασφάλιση του μεγαλύτερου έθνους που γνώρισε ποτέ αυτός ο κόσμος, στην διασφάλιση της ελευθερίας, στην προώθηση της ευημερίας και στο να κρατήσω το αμερικανικό όνειρο ζωντανό. Είμαι εδώ για να παλέψω για αυτά. Και θέλω να τερματίσω αυτήν τη σοσιαλιστική ατζέντα. Έτσι απλώς παίζω τον ρόλο μου για να υπηρετήσω την χώρα μου, για να κάνω αυτά τα πράγματα.»

Αρκετοί άλλοι εκπρόσωποι των Ρεπουμπλικανών των οποίων οι οικογένειες εγκατέλειψαν σοσιαλιστικές χώρες, δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι σχηματίζουν μια «δύναμη ελευθερίας» στο Κογκρέσο για την καταπολέμηση του σοσιαλισμού και την αντιμετώπιση της σοσιαλιστικής «ομάδας κρούσης».

Η βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη (Ρ-ΝΥ) της οποίας η οικογένεια της μητέρας της εγκατέλειψε την Κούβα, θα είναι η μόνη Ρεπουμπλικανή στην βουλευτική αντιπροσωπεία της Νέας Υόρκης τον Ιανουάριο.

Μαζί της θα βρίσκονται τρία νεοεκλεγέντα μέλη του Κογκρέσου, οι Κάρλος Χιμένες (Ρ-Φλα.), Μαρία Ελβίρα Σαλαζάρ (Ρ-Φλα.) και Βικτώρια Σπαρτζ (Ρ-Ιντ).

Τα γραφεία των Οκάσιο-Κορτές, Ομάρ, Τλαΐμπ και Πρέσσλεϋ δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλιο από την Epoch Times.

Ο Allen Zhong συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε