Δευτέρα, 27 Μαΐ, 2024
Φοιτητές ασκούνται στο διαλογισμό στην πανεπιστημιούπολη του κολεγίου Φέι Τιαν στο Ντίρπαρκ της Νέας Υόρκης. (Ευγενική προσφορά του Shen Yun Performing Arts)

Η παγκόσμια εκστρατεία κατά του Shen Yun χτυπά πολύ κοντά στην έδρα της Νέας Υόρκης

Ντίρπαρκ (Deerpark), Νέα Υόρκη – Το Shen Yun είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους θιάσους παραστατικών τεχνών παγκοσμίως. Οι παραστάσεις της κλασικής κινεζικής τέχνης τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής και κάθε χρόνο προσελκύουν κοινό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως.

Αυτό που πολλοί θεατρόφιλοι δεν γνωρίζουν, ωστόσο, είναι ότι η εταιρεία βρίσκεται στο στόχαστρο μιας συστηματικής εκστρατείας παρενόχλησης -τόσο σε όλο τον κόσμο όσο και στο έδαφος των ΗΠΑ- από το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ).

Με την πάροδο των ετών, το ΚΚΚ έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να στοχοποιήσει το Shen Yun, μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ που προσπαθεί να αναβιώσει τον παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό, όπως υπήρχε πριν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό υπό τον κομμουνισμό στην Κίνα.

Πρόσφατα, το ΚΚΚ καταδίκασε τη μητέρα ενός από τους κύριους χορευτές του Shen Yun σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις. Τον Νοέμβριο του 2022, η τοπική κινεζική πρεσβεία άσκησε ανεπιτυχώς πιέσεις στην κυβέρνηση της Δομινικανής Δημοκρατίας να ακυρώσει τις παραστάσεις του θιάσου. Παρόμοιες προσπάθειες φέτος στη Νότια Κορέα είχαν ως αποτέλεσμα πολλά θέατρα να εγκαταλείψουν την παράσταση.

Η μητέρα του κύριου χορευτή του Shen Yun Στίβεν Γουάνγκ (Steven Wang) καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση από το κινεζικό καθεστώς για τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις τον περασμένο μήνα. Ο ίδιος ο Γουάνγκ δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στην Κίνα λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια του. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Έχουν επίσης υπάρξει περιστατικά που απειλούν τη ζωή.

Το 2021, ένα τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε καλλιτέχνες στην Καλιφόρνια δέχθηκε πυρά. Σε πολλαπλά άλλα περιστατικά, τα ελαστικά των λεωφορείων της εταιρείας έχουν κοπεί με τέτοιο τρόπο που θα είχαν εκραγεί στο δρόμο αν δεν είχε γίνει αντιληπτό το σαμποτάζ.

Ωστόσο, ο κύριος στόχος των προσπαθειών του ΚΚΚ ήταν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της εταιρείας παραστατικών τεχνών σε μια πανεπιστημιούπολη στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, που βρίσκεται σε μια τοποθεσία που ονομάζεται Ντράγκον Σπρινγκς (Dragon Springs). Εσωτερικά έγγραφα του ΚΚΚ που είχαν προηγουμένως περιέλθει στην κατοχή της Epoch Times αποκάλυψαν ότι το ΚΚΚ έδωσε εντολή να «επιτεθεί» στην τοποθεσία «συστηματικά και στρατηγικά».

Τα τελευταία 15 χρόνια, η πανεπιστημιούπολη έχει αντιμετωπίσει εισβολές, παρενοχλήσεις και βανδαλισμούς.

Η πιο περίτεχνη προσπάθεια στοχοποίησης της πανεπιστημιούπολης, ωστόσο, ήταν μια σειρά από ανεπιτυχείς περιβαλλοντικές αγωγές που κατέθεσε μια ομάδα με δεσμούς με την Κίνα.

Ο Άλεξ Σίλα ( αριστερά), ιδρυτής της NYenvironcom με έδρα το Νιου Πάλτζ, και η Γκρέις Γούνταρντ στην αγορά αγροτών Mamakating στο Γουόρτσμπορο (Wurtsboro) της Νέας Υόρκης, στις 2 Σεπτεμβρίου 2022. (Epoch Times)

 

Η ομάδα, που λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική οργάνωση με την ονομασία NYenvironcom, ιδρύθηκε από τον Άλεξ Σίλα (Alex Scilla), έναν Αμερικανό που έζησε στην Κίνα για περίπου 15 χρόνια και διατηρεί επιχειρηματικά συμφέροντα εκεί. Επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2019 με μοναδικό στόχο, όπως φαίνεται, να διευθύνει την ομάδα, η οποία είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην εκστρατεία κατά του Ντράγκον Σπρινγκς. Η ομάδα έχει υποστηρίξει οικονομικά μια τοπική ακτιβίστρια, την Γκρέις Γούνταρντ (Grace Woodard), η οποία έγινε επίσης ένα από τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου. Οι δεσμοί του Σίλα με την Κίνα αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας της εφημερίδας Epoch Times πέρυσι.

Η NYenvironcom απαριθμεί ως «συνεργάτη» στον ιστότοπό της μια εταιρεία με έδρα την Κίνα που φέρει την επωνυμία Frontier Environ. Ο Σίλα δημιούργησε την εταιρεία το 2019, λίγο αφότου επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και ξεκίνησε τη μη κερδοσκοπική του δραστηριότητα. Η σύζυγός του, η οποία είναι Κινέζα, υπηρετεί ως επόπτης της εταιρείας, όπως δείχνουν τα επίσημα κινεζικά αρχεία. Η εταιρεία φαίνεται να είναι το μοναδικό επιχειρηματικό εγχείρημα του Σίλα που θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή εισοδήματος. Ωστόσο, η εταιρεία δεν φαίνεται να εκτελεί καμία πραγματική εργασία.

Οι Σίλα και Γούνταρντ έχουν εμπλακεί σε ένα μοτίβο αδικαιολόγητων περιβαλλοντικών αγωγών κατά του Ντράγκον Σπρινγκς. Παρόλο που όλες οι αγωγές απορρίφθηκαν στο δικαστήριο, χρησιμοποιήθηκαν για να προκαλέσουν αρνητική κάλυψη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν απάντησαν σε προηγούμενες ερωτήσεις σχετικά με τους δεσμούς της ομάδας με την Κίνα και τις πηγές χρηματοδότησής της.

Απορρίφθηκαν οι αγωγές

Η Γούνταρντ κατέθεσε την πρώτη αγωγή το 2019, ισχυριζόμενη ότι οι βελτιώσεις σε μία από τις εισόδους της ιδιοκτησίας της Ντράγκον Σπρινγκς θα διαταράξουν έναν υγρότοπο και θα βλάψουν την ιδιοκτησία της -ένα κενό οικόπεδο απέναντι από το δρόμο.

Η αγωγή απορρίφθηκε το 2020 από δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της κομητείας Όραντζ (Orange County), ο οποίος αποφάνθηκε ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρχε υγροβιότοπος, ότι η Γούνταρντ και οι συνδικαιούχοι της «δεν απέδειξαν καμία απολύτως βλάβη» και ότι «απέτυχαν, από κάθε άποψη» να προσκομίσουν στοιχεία για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους.

Η Γούνταρντ άσκησε έφεση κατά της απόφασης τον επόμενο χρόνο και απέτυχε και πάλι.

Στις αρχές του 2022, ο Σίλα και η Γούνταρντ κατέθεσαν αγωγή ισχυριζόμενοι ότι το Ντράγκον Σπρινγκς είχε απελευθερώσει λύματα με κολοβακτηρίδια σε τοπικό ποτάμι. Ανακοίνωσαν την αγωγή σε συνέντευξη Τύπου και κατάφεραν να δημοσιεύσουν αρκετά αρνητικά άρθρα για το Ντράγκον Σπρινγκς στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέλαβαν αμέσως την είδηση.

Ωστόσο, η αγωγή απορρίφθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο αργότερα τον ίδιο χρόνο.

Στην απόρριψή του, ο δικαστής έκρινε ότι η απαιτούμενη επιστολή ειδοποίησης που έστειλε η ομάδα πριν από την κατάθεση της αγωγής ήταν ανεπαρκής και πολύ ασαφής.

Αυτό δεν φαίνεται να πτόησε τους Σίλα και Γούνταρντ. Νωρίτερα φέτος, η ομάδα του Σίλα έστειλε στη Ντράγκον Σπρινγκς άλλη μια ειδοποίηση για την πρόθεσή της να υποβάλει μήνυση.

Αλλά σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Ντράγκον Σπρινγκς, η νεότερη ειδοποίηση είναι και πάλι ελαττωματική.

«Η επιστολή τους ήταν τόσο ασυνάρτητη και παράλογη που δεν μπορούσε κανείς να πει με βεβαιότητα ποιοι ακριβώς ήταν οι ισχυρισμοί», δήλωσε στην Epoch Times ο Τζορτζ Σου (George Xu), αντιπρόεδρος της Ντράγκον Σπρινγκς.

«Τα ελαττώματα αυτής της τελευταίας ειδοποίησης για μήνυση ταιριάζουν σε ένα πολύ σαφές μοτίβο. Οι προηγούμενες αγωγές που κατέθεσαν εναντίον της Ντράγκον Σπρινγκς απορρίφθηκαν όλες, επειδή είχαν διατυπωθεί γύρω από προφανείς ψευδείς δηλώσεις και παράλογα συμπεράσματα».

Σύμφωνα με τον Σου, οι αγωγές αντί αυτού χρησιμοποιούνται για να επιτεθούν στην πανεπιστημιούπολη του σχολείου και στην ανάπτυξή του.

Φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη του Κολλεγίου Φέι Τιαν στο Ντίρπαρκ της Νέας Υόρκης (Ευγενική προσφορά του Κολλεγίου Φέι Τιαν)

 

«Δεν προστάτευαν πραγματικά το περιβάλλον. Αντίθετα, θέλουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν την ανάπτυξή μας και να δημιουργήσουν αρνητικές ειδήσεις για την πανεπιστημιούπολη μας», δήλωσε. «Έτσι, ενώ οι αγωγές τους αποτυγχάνουν ενώπιον του νόμου, συνεχίζουν να προσπαθούν να καταλάβουν το νομικό μας σύστημα προκειμένου να επιτεθούν στο Shen Yun. Αυτό που είναι τόσο ειρωνικό με αυτές τις αβάσιμες αγωγές είναι ότι, από την πρώτη μέρα, η πανεπιστημιούπολη μας σχεδιάστηκε και χτίστηκε με βάση το αρχαίο κινεζικό ιδεώδες της αρμονίας με τη φύση. Είμαστε υπεύθυνοι και ικανοί διαχειριστές του περιβάλλοντος και παίρνουμε αυτή την ευθύνη πολύ σοβαρά».

Η ομάδα του Σίλα έχει την έδρα της περίπου 40 μίλια μακριά, στο Νιου Πάλτζ (New Paltz) της Νέας Υόρκης -ένα γόνιμο έδαφος για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος λόγω του κοντινού υδροταμιευτήρα Άσοκαν (Ashokan Reservoir), ο οποίος παρέχει πόσιμο νερό για την πόλη της Νέας Υόρκης. Η ομάδα, ωστόσο, έχει δείξει ελάχιστο ενδιαφέρον για περιβαλλοντικά ζητήματα στην ίδια της την αυλή.

Όσο για τη Γούνταρντ, η δική της γειτονιά στο Γκόντεφροϊ (Godeffroy) παλεύει εδώ και χρόνια με την άνθιση τοξικών φυκιών στη λίμνη Γκάιμαρντ (Guymard Lake). Το 2021, η λίμνη συμπεριλήφθηκε στον «κατάλογο των επιβαρυμένων υδάτων» του Τμήματος Διατήρησης Περιβάλλοντος της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (Department of Environmental Conservation’s-DEC) για υπερβολικά επίπεδα φωσφόρου. Ούτε η NYenvironcom ούτε η Γούνταρντ φαίνεται να ενδιαφέρονται για το θέμα αυτό.

Αβάσιμη αγωγή

Η τελευταία επιστολή του Σίλα αναφέρει δείγματα νερού με αυξημένα επίπεδα κολοβακτηριδίων, αλλά δεν είναι σαφές από πού ακριβώς προέρχεται το νερό και πώς μολύνθηκε.

Η πανεπιστημιούπολη του Ντράγκον Σπρινγκς εξυπηρετείται από τη δική της μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, η οποία εξαλείφει τα βακτήρια στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων των κολοβακτηριδίων. Επιπλέον, κανένα από τα επεξεργασμένα λύματα δεν διοχετεύεται στον ποταμό.

Η μονάδα λειτούργησε «με ικανοποιητικό τρόπο», σύμφωνα με έκθεση από επιθεώρηση της DEC τον Σεπτέμβριο του 2022, την οποία εξέτασε η Epoch Times.

Οι Σίλα και Γούνταρντ ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο πέρυσι ότι ένα δείγμα που έδειξε αυξημένη παρουσία κολοβακτηριδίων συλλέχθηκε σε μια «λιμναία περιοχή» στον ποταμό Μπάσερ Κιλ (Basher Kill) που γειτνιάζει με την ιδιοκτησία του Ντράγκον Σπρινγκς. Το υλικό από την κάμερα ασφαλείας που εξέτασε η Epoch Times έδειξε ότι η «λιμναία περιοχή» δεν υπήρχε τη στιγμή που υποτίθεται ότι συλλέχθηκε το δείγμα. Λόγω της ξηρασίας, το ποτάμι είχε υποχωρήσει και η περιοχή είχε στεγνώσει, εκτός από μερικές λακκούβες.

Μια αποξηραμένη περιοχή στην όχθη του ποταμού Μπάσα Κιλ στο Ντίρπαρκ της Νέας Υόρκης, στις 30 Αυγούστου 2022. (Ευγενική προσφορά του Ντράγκον Σπρινγκς)

 

«Δεν μπορούμε να πούμε τι μπορεί να έχει μουλιάσει σε αυτές τις μικροσκοπικές, απομονωμένες λακκούβες, δεδομένου ότι η πυκνοφυτεμένη περιοχή σφύζει από άγρια ζώα και τα περιττώματα των ζώων περιέχουν επίσης κολοβακτηρίδια», δήλωσε προηγουμένως ο Σου στην Epoch Times.

Φαίνεται ότι οι Σίλα και Γούνταρντ αναφέρονται και πάλι σε αυτό το δείγμα στην τελευταία επιστολή τους.

«Αυτή η τελευταία ειδοποίηση περιέχει ελαττώματα που αγγίζουν τα όρια του γελοίου», δήλωσε ο Σου. «Τα δείγματα που παρουσιάζουν προέρχονται από λακκούβες στην όχθη του ποταμού που δεν έχουν καμία σχέση με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων μας. Η μέθοδος δειγματοληψίας τους είναι πολύ αμφισβητήσιμη, δεν έχει αξιόπιστη αλυσίδα φύλαξης και οι ισχυρισμοί τους δεν έχουν την απαιτούμενη από το νόμο εξειδίκευση προκειμένου να υποβληθεί μήνυση βάσει του νόμου περί καθαρού νερού. Μας ενημέρωσε ο νομικός σύμβουλος ότι οποιαδήποτε νομική ενέργεια με βάση τα όσα παρουσιάζονται στην παρούσα ανακοίνωση δεν είναι βιώσιμη και είναι, στην πραγματικότητα, επιπόλαιη».

Στρατηγικές του ΚΚΚ

Η χρησιμοποίηση αμερικανικών ομάδων, περιβαλλοντικών νόμων ή τοπικών διαταγμάτων ως εργαλείων για την επίτευξη των στόχων της θα ήταν απολύτως σύμφωνη με τον χαρακτήρα του ΚΚΚ, σύμφωνα με τον Τρέβορ Λούντον (Trevor Loudon), ειδικό σε θέματα κομμουνιστικής διείσδυσης στη Δύση.

«Γνωρίζουμε ότι οι Κινέζοι θα χρησιμοποιήσουν αμερικανικές ομάδες για να τους βοηθήσουν οικονομικά ή να τους βοηθήσουν στρατιωτικά», δήλωσε ο Λούντον στην Epoch Times σε συνέντευξή του πέρυσι. «Γιατί να μην χρησιμοποιήσουν Αμερικανούς για να κλείσουν και την πολιτιστική αντιπολίτευση;».

Αν κάποιος με ισχυρούς δεσμούς με την Κίνα καταβάλλει μια εστιασμένη προσπάθεια εναντίον της βάσης του Shen Yun, «θα φαινόταν το πιο προφανές συμπέρασμα» ότι εμπλέκεται το ΚΚΚ, είπε.

Ο Κέισι Φλέμινγκ (Casey Fleming), διευθύνων σύμβουλος της BlackOps Partners και ειδικός σε θέματα αντικατασκοπείας, συμφώνησε ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν βγαλμένη από το εγχειρίδιο του ΚΚΚ.

Το καθεστώς ακολουθεί τις στρατηγικές του «χωρίς περιορισμούς πολέμου» και του «υβριδικού πολέμου» -χρησιμοποιώντας οποιεσδήποτε και όλες τις πτυχές της κοινωνίας ως εργαλεία για να επιτύχει τους ίδιους στόχους με έναν πόλεμο, να νικήσει και να κυριαρχήσει στον εχθρό, δήλωσε στην Epoch Times σε συνέντευξή του πέρυσι.

«Χρησιμοποιούν όλες τις μεθόδους – «θρησκευτικό πόλεμο», «οικονομικό πόλεμο», «πόλεμο κατά των ναρκωτικών», «πόλεμο κατά της εκπαίδευσης», «οικογενειακό πόλεμο» – ό,τι μπορείτε να φανταστείτε», είπε. «Οπότε ναι, ο πολιτισμός είναι απολύτως κρίσιμος γι’ αυτούς για να ξετυλίξουν την κοινωνία μας για να την καταλάβουν».

Ο περιβαλλοντικός ακτιβισμός μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί με σκοπό την παρεμπόδιση της οικονομικής ανάπτυξης και να χρησιμεύσει ως κάλυψη για τη συλλογή πληροφοριών, είπε.

Ένα οικόσημο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών μέσα στο κτίριο του FBI Τζ. Έντγκαρ Χούβερ στην Ουάσιγκτον, στις 3 Αυγούστου 2007. (MANDEL NGAN/AFP μέσω Getty Images)

 

Το FBI έχει δώσει σημαντική έμφαση στη διερεύνηση της επιρροής του ΚΚΚ στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια.

Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι (Christopher Wray), σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Χάντσον (Hudson Institute) τον Ιούλιο του 2020, δήλωσε ότι «από τις σχεδόν 5.000 ενεργές υποθέσεις αντικατασκοπείας του FBI που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα, σχεδόν οι μισές σχετίζονται με την Κίνα».

«Έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο όπου το FBI ανοίγει μια νέα υπόθεση αντικατασκοπείας που σχετίζεται με την Κίνα περίπου κάθε 10 ώρες», είπε.

Ο Ρέι προειδοποίησε επίσης ότι οι Κινέζοι διπλωμάτες στόχευαν «ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς, ακόμη και τοπικούς αξιωματούχους» σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων επιρροής τους.

«Όλες αυτές οι φαινομενικά ασήμαντες πιέσεις αθροίζουν σε ένα περιβάλλον χάραξης πολιτικής στο οποίο οι Αμερικανοί βρίσκονται υπό την πίεση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας», ανέφερε ο Ρέι στην ομιλία του.

Φυγή λόγω θρησκευτικών διώξεων

Το Shen Yun ιδρύθηκε από ασκούμενους της πνευματικής πρακτικής Φάλουν Γκονγκ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές διώξεις στην Κίνα. Η πρακτική αποτελείται από ασκήσεις αργής κίνησης, διαλογισμό και πνευματικές διδασκαλίες που βασίζονται στις αρχές της ειλικρίνειας, της συμπόνιας και της ανεκτικότητας.

Το Φάλουν Γκονγκ ήταν ευρέως δημοφιλές στην Κίνα τη δεκαετία του 1990, με 70 έως 100 εκατομμύρια ανθρώπους να ασκούνται μέχρι το 1999, σύμφωνα με κρατικές εκτιμήσεις. Αυτή η δημοτικότητα, ωστόσο, θεωρήθηκε ως απειλή από μερικούς ηγέτες του κυβερνώντος κομμουνιστικού καθεστώτος, το οποίο ξεκίνησε μια εκστρατεία τύπου Πολιτιστικής Επανάστασης για την εξάλειψη της πρακτικής το 1999.

Οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν ότι εκατομμύρια ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν υποστεί παράνομη φυλάκιση και βασανιστήρια. Το 2019, το Δικαστήριο της Κίνας με έδρα το Λονδίνο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κινεζικό καθεστώς αφαιρεί συστηματικά τα όργανα κρατουμένων συνείδησης εδώ και χρόνια και «σε σημαντική κλίμακα», με πρωταρχικό στόχο τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ.

Εκατοντάδες ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ πραγματοποιούν αγρυπνία κοντά στο κινεζικό προξενείο στη Νέα Υόρκη για την Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα στις 11 Μαΐου 2017. (The Epoch Times)

 

Η τοποθεσία Ντράγκον Σπρινγκς λειτούργησε εν μέρει ως καταφύγιο για όσους διέφυγαν από τις διώξεις και έχει σπείρει μια σημαντική κινεζική κοινότητα στην περιοχή.

Η πανεπιστημιούπολη είναι κάτι σαν αρχιτεκτονικό θαύμα. Περιλαμβάνει έναν βουδιστικό ναό σε στιλ δυναστείας Τανγκ, που χτίστηκε με την αρχαία τεχνική των αλληλοσυνδεόμενων ξύλινων συνδέσμων, χωρίς καθόλου καρφιά ή βίδες. Φιλοξενεί επίσης χώρους για πρόβες του Shen Yun και δύο καλλιτεχνικές σχολές, την Ακαδημία Τεχνών Φέι Τιαν (Fei Tian Academy of the Arts) και το Κολέγιο Φέι Τιαν (Fei Tian College), που διδάσκουν κλασικό κινεζικό χορό και μουσική, ορχηστρική μουσική και οπερατικό τραγούδι.

«Ουσιαστικά, το Ντράγκον Σπρινγκς είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου υπάρχει και καλλιεργείται ένα τόσο ευρύ φάσμα αυθεντικής κινεζικής κουλτούρας, απαλλαγμένο από κάθε κομμουνιστική επιρροή», είχε δηλώσει παλαιότερα ο Σου στην Epoch Times.

«Όλη η δουλειά μας εδώ στο Ντράγκον Σπρινγκς δείχνει στον κόσμο πόσο υπέροχη ήταν η κινεζική κουλτούρα προτού την πνίξει το ΚΚΚ, και γι’ αυτό το ΚΚΚ φοβάται τόσο πολύ τον χώρο μας. … Η ίδια η ύπαρξή μας το εκθέτει ως τον τύραννο και την απάτη που είναι».

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε