Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Ο Ντονγκ Νγκουγιέν στην Γενεύη, Ελβετία, το 2001. (Παραχώρηση του Ντονγκ Νγκουγιέν.)

Η θαυμαστή ανάρρωση ενός άντρα από την COVID-19

Ο Ντονγκ Νγκουγιέν νιώθει πολύ τυχερός που επιβίωσε από την COVID-19 το τελευταίο φθινόπωρο. Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής του, μπόρεσε να θεραπευθεί με ασυνήθιστο τρόπο.

Ο Νγκουγιέν, 66 ετών, κάτοικος Τέξας, έβγαινε σπάνια εκτός σπιτιού το τελευταίο έτος λόγω της πανδημίας του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος). Αλλά στις 3 Αυγούστου 2020, πήγε για λίγο στην λοταρία να δοκιμάσει την τύχη του. Είπε ότι φορούσε μάσκα και απλώς μπήκε και βγήκε από το κατάστημα.

Αργότερα εκείνη την μέρα, εμφάνισε πυρετό και βήχα που επιδεινώθηκε το βράδυ.

Το επόμενο πρωί, ζήτησε από την γυναίκα και γιο του να τον μεταφέρουν στην εντατική όπου ανιχνεύθηκε θετικός σε COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ. Αμέσως του έκαναν εισαγωγή στο νοσοκομείο, τον έθεσαν σε απομόνωση, και του χορήγησαν νοσηλεία για COVID-19, υψηλή αρτηριακή πίεση, και υψηλό ζάχαρο.

«Ο γιατρός μου έδωσε ενδοφλέβια αντιβιοτικά και μου έδωσε τρία ή τέσσερα άλλα φάρμακα», είπε ο Νγκουγιέν στην Epoch Times. «Το επίπεδο ζαχάρου μου ήταν 400 mg/dL, αν και δεν είχα ποτέ διαβήτη παλιότερα.»

Σύμφωνα με τα Κέντρα για Ασθένεια και Πρόληψη (CDC), ένα φυσιολογικό επίπεδο ζαχάρου πριν από το γεύμα είναι 80 με 130 mg/dL και λιγότερο από 180 mg/dL δύο ώρες μετά από γεύμα.

Ο Νγκουγιέν έβηχε επίσης ασταμάτητα και δεν μπορούσε να φάει ή να κοιμηθεί. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε ταχύτατα και χρειαζόταν συμπληρωματικό οξυγόνο.

«Το προσωπικό του νοσοκομείου με έβαλε γρήγορα σε συμπληρωματικό οξυγόνο», είπε. «Από το βράδυ έως την αυγή την επόμενη μέρα, ήμουν σε ημικωματώδη κατάσταση.»

Ο Ντονγκ Νγκουγιέν, έχοντας βρεθεί θετικός σε COVID-19, περιμένει να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και να αυτοαπομονωθεί στο σπίτι, στο Τέξας, 7 Αυγούστου 2020. (Παραχώρηση του Ντονγκ Νγκουγιέν.)

 

Ο Νγκουγιέν είπε ότι τα φάρμακα δεν χαμήλωσαν το ζάχαρο ή την πίεσή του. Είχε επίσης δυσκολία να αναπνεύσει, ένιωθε ζαλισμένος, και το κεφάλι του ένιωθε σαν «κάποιος να το έκοψε στην μέση.»

Νιώθοντας απελπισμένος για την ανάρρωσή του, ο Νγκουγιέν ζήτησε από τον γιατρό του να του δώσει εξιτήριο τρεις μέρες αφότου εισήχθη, και να αυτοαπομονωθεί στο σπίτι με την βοήθεια της οικογένειάς του. Δεν βελτιωνόταν και δεν ήθελε να είναι μόνος. Σκέφτηκε ότι κάποιος άλλος ασθενής COVID-19 θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την κλίνη του.

Ο γιατρός επέτρεψε στον Νγκουγιέν να βγει για να είναι με την οικογένειά του καθώς ο γιος του ήταν ειδικευόμενος γιατρός. Πήρε εξιτήριο για το σπίτι με διάφορα φάρμακα, ενέσεις ινσουλίνης, και δύο μηχανές οξυγόνου.

«Επειδή ήμουν τόσο αδύναμος, η γυναίκα μου και ο γιος μου έπρεπε να με βοηθούν να μετακινούμαι στο σπίτι, παρ’ όλο που ήταν μια μικρή απόσταση», είπε ο Νγκουγιέν. «Ένιωσα φοβισμένος, ανήσυχος, και απαισιόδοξος».

«Οι πνεύμονές μου ένιωθαν σκισμένοι – εν μέρει λόγω του ιού του ΚΚΚ, των φαρμάκων, και από το να μην είμαι ικανός να φάω ή να κοιμηθώ για [σχεδόν] μία εβδομάδα», πρόσθεσε.

Στο σπίτι, μια κλήση από έναν οικογενειακό φίλο τον έκανε να νιώθει πιο στενοχωρημένος αφότου άκουσε ότι κάποιος που γνώριζαν είχε επίσης COVID-19 και βρισκόταν σε κώμα.

Σε αυτήν την στιγμή απελπισίας, θυμήθηκε μια φίλη που του είχε συστήσει μια εξάσκηση νου και σώματος και που τύχαινε επίσης να είναι γιατρός. Της τηλεφώνησε, της είπε την κατάστασή του, και ρώτησε για την άσκηση.

Τίποτα να χάσω

Αφότου σκέφτηκε για την κατάστασή του την νύχτα, ο Νγκουγιέν, που είναι γιατρός παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, αποφάσισε να πάρει τον έλεγχο της κατάστασής του.

Χωρίς να βλέπει βελτίωση στην κατάστασή του και ενάντια στην συμβουλή του γιού του, στις 8 Αυγούστου ο Νγκουγιέν πήρε την απόφαση να σταματήσει να παίρνει τα φάρμακα για την μείωση ζαχάρου και πίεσης.

Ζήτησε από την γυναίκα του αντί αυτών να παρασκευάσει μια παραδοσιακή βιετναμέζικη συνταγή για κρυώματα και γρίπη που περιέχει τζίντζερ, σκόρδο, λεμόνι, ξύδι, και μέλι.

Άνθρωποι εξασκούνται στις ασκήσεις του Φάλουν Ντάφα σε πάρκο στο Σίδνεϋ, Αυστραλία, 26 Ιουνίου 2017. (Έμμα Μόρλεϋ)

 

Ο Νγκουγιέν αποφάσισε επίσης ότι ήθελε να αρχίσει να ζει σύμφωνα με τις αρχές αλήθεια, καλοσύνη, ανεκτικότητα, τις βασικές αρχές του Φάλουν Ντάφα, της κινεζικής πνευματικής άσκησης που έγινε πολύ δημοφιλής στις αρχές της δεκαετίας του 1990, για την οποία του είχε μιλήσει η γιατρός φίλη του.

Το Φάλουν Ντάφα, γνωστό επίσης ως Φάλουν Γκονγκ, διέφερε από άλλες ασκήσεις τσιγκόνγκ στο ότι έχει ένα πνευματικό τμήμα που εστιάζεται στην βελτίωση του χαρακτήρα.

Δυστυχώς, η δημοτικότητα της άσκησης και η εστίασή της σε παραδοσιακές αξίες την έκαναν έναν στόχο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος που συνεχίζει αυθαίρετα να συλλαμβάνει, φυλακίζει, βασανίζει, και να αφαιρεί όργανα από ανθρώπους που διατηρούν την πίστη τους στην άσκηση.

Η κατάσταση βελτιώνεται

Ο Νγκουγιέν είπε ότι παρατήρησε άμεση βελτίωση αν και μπορούσε μόνο να καθίσει για να κάνει τις ήπιες ασκήσεις του Φάλουν Ντάφα.

«Η επίδραση ήταν θαυματουργή», είπε. «Μόλις έφτασα στην τρίτη άσκηση του Φάλουν Ντάφα, ένιωσα καλύτερα.»

«Η αναπνοή μου ανέβηκε στο 50 τοις εκατό [από 10 τοις εκατό], η φωνή μου καθάρισε κάπως, και δεν ένιωθα να έχω πυρετό. Ο βήχας μου υποχώρησε και το ζάχαρο έπεσε στο 135 mg/dL», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Νγκουγιέν είπε πως δεν χρειαζόταν πλέον το συμπληρωματικό οξυγόνο.

Μετά από δύο μέρες, ο Νγκουγιέν ισχυρίστηκε πως ένιωσε αρκετά δυνατός να σταθεί για να κάνει τις διαλογιστικές ασκήσεις του Φάλουν Ντάφα, ενώ «η αναπνοή του αυξήθηκε στο 85 τοις εκατό.» Η πίεση του αίματός του και το επίπεδο ζαχάρου επίσης σταθεροποιήθηκαν.

Ο Νγκουγιέν είπε πως τελικά επανεξετάστηκε για COVID-19 μερικές ημέρες αργότερα και του είπαν πως δεν ήταν πλέον μολυσμένος με τον ιό του ΚΚΚ.

Ο Νγκουγιέν είπε ότι νιώθει ευγνώμων προς το Φάλουν Ντάφα για την ανάρρωσή του και την νέα θετική στάση του προς την ζωή.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε