Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024

Η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να αποφασίσει για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δηλώνει ο Σουηδός διαπραγματευτής

Η Τουρκία και η Σουηδία θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους με στόχο να αρθούν οι αντιρρήσεις της Άγκυρας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των Σουηδών διαπραγματευτών.

«Δική μου δουλειά είναι να πείσω τους ομολόγους μου ότι κάναμε αρκετά. Πιστεύω ότι τα κάναμε», είπε ο Όσκαρ Στένστρομ.

«Όμως η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να λάβει ακόμη μια απόφαση και πιστεύει ότι χρειάζεται και άλλες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει», πρόσθεσε.

Ο Στένστρομ είπε ότι δεν έχει οριστεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συνέχιση των συνομιλιών.

Η τουρκική προεδρία στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τουρκίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και του ΝΑΤΟ, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία με την προοπτική της ένταξης της Σουηδίας στη Συμμαχία.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε