Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Γυναίκα με smartphone φαίνεται μπροστά από το λογότυπο της Amazon σε αυτήν την εικόνα που ελήφθη, στις 30 Ιουλίου 2021. (Dado Ruvic/Illustration/Reuters)

ΗΠΑ: Η αναγνώριση αποτυπώματος παλάμης της Amazon εγείρει ανησυχίες μεταξύ των γερουσιαστών

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ- Τρεις γερουσιαστές, συμπεριλαμβανομένης της γερουσιαστή Έιμι Κλόμπουτσαρ (Δημοκρατική-Μινεσότα) η οποία προεδρεύει της επιτροπής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσίας, έγραψαν επιστολή στην Amazon.com Inc για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για το σύστημα αναγνώρισης αποτυπωμάτων παλάμης, ανέφερε την Παρασκευή το γραφείο της Κλόμπουτσαρ.

Η Amazon άρχισε να προωθεί την χρήση βιομετρικής τεχνολογίας στα καταστήματά της Whole Foods γύρω από το Σιάτλ τον Απρίλιο, επιτρέποντας στους αγοραστές να πληρώνουν για προϊόντα με σάρωση της παλάμης τους. Το σύστημα, που ονομάζεται Amazon One, επιτρέπει στους πελάτες να συνδέσουν μια πιστωτική κάρτα με την βιομετρική σφραγίδα τους.

Η Κλόμπουτσαρ, η οποία συνοδευόταν από τον Γερουσιαστή Μπιλ Κάσιντι (Ρεπουμπλικάνος-Λος Άντζελες) και τον Γερουσιαστή Τζον Όσσοφ (Δημοκρατικός-Γεωργία), εξέφρασαν τις ανησυχίες τους στην επιστολή, η οποία εστάλει την Πέμπτη, σχετικά τόσο με την ιδιωτικότητα όσο και με τον ανταγωνισμό που σχετίζεται με το Amazon One.

«Οι ανησυχίες μας σχετικά με το απόρρητο των χρηστών ενισχύθηκαν από στοιχεία ότι η Amazon μοιράστηκε φωνητικά δεδομένα με τρίτους και ισχυρισμούς ότι η Amazon έχει παραβιάσει τους βιομετρικούς νόμους περί απορρήτου», έγραψαν οι νομοθέτες στην επιστολή.

«Ανησυχούμε επίσης ότι η Amazon μπορεί να χρησιμοποιήσει δεδομένα από το Amazon One, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων από τρίτους πελάτες που μπορούν να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν συσκευές Amazon One, για να ενισχύσουν περαιτέρω την ανταγωνιστική της ισχύ και να καταστείλουν τον ανταγωνισμό σε διάφορες αγορές», έγραψαν.

Οι νομοθέτες ρώτησαν την Amazon σχετικά με τα σχέδια επέκτασης του Amazon One και σε ποιον είχαν πουλήσει ή αδειοδοτήσει την τεχνολογία. Ρώτησαν επίσης πόσοι άνθρωποι είχαν εγγραφεί σε αυτό, πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα και αν έχουν ποτέ συνδυαστεί με συστήματα αναγνώρισης προσώπου.

Η Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά επεσήμανε μια ανάρτηση ιστολογίου με ημερομηνία 21 Απριλίου, η οποία ανέφερε ότι βρισκόταν σε  «συζητήσεις με αρκετούς πιθανούς πελάτες».

Είπε επίσης ότι το Amazon One σχεδιάστηκε για να είναι «εξαιρετικά ασφαλές».

«Η συσκευή Amazon One προστατεύεται από πολλαπλά χειριστήρια ασφαλείας και οι εικόνες παλάμης δεν αποθηκεύονται ποτέ στη συσκευή Amazon One. Αντίθετα, οι εικόνες κρυπτογραφούνται και αποστέλλονται σε μια εξαιρετικά ασφαλή περιοχή που έχουμε κατασκευάσει κατά παραγγελία για το Amazon One στο cloud», ανέφερε η ανάρτηση ιστολογίου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε