Σάββατο, 02 Μαρ, 2024
Μέλη της 52ης Ομάδας Πολιτικής Υποστήριξης της ONG ετοιμάζονται να εισέλθουν σε μια ζώνη συμβάντος για να αξιολογήσουν τους εναπομείναντες κινδύνους με ένα ελαφρύ φουσκωτό σύστημα απολύμανσης (LIDS) στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο, στις 7 Φεβρουαρίου 2023. (Εθνική Φρουρά του Οχάιο μέσω AP)

ΗΠΑ: Κάτοικοι του Οχάιο αναφέρουν ασυνήθιστες ασθένειες μετά τον εκτροχιασμό τρένου με τοξικές ουσίες

Περισσότεροι κάτοικοι της Ανατολικής Παλαιστίνης, στο Οχάιο, παραπονέθηκαν για ασυνήθιστα προβλήματα υγείας μετά τον εκτροχιασμό του τρένου στην πόλη τους που απελευθέρωσε τοξικές χημικές ουσίες στον αέρα, το έδαφος και το νερό.

Ο Wade Lovett, κάτοικος, δήλωσε στη New York Post στις 25 Φεβρουαρίου ότι έχει προβλήματα με την αναπνοή του μετά τον εκτροχιασμό και την ελεγχόμενη καύση μιας σειράς επικίνδυνων υλικών, συμπεριλαμβανομένου του χλωριούχου βινυλίου.

«Οι γιατροί λένε ότι έχω σίγουρα τα χημικά μέσα μου, αλλά δεν υπάρχει κανείς στην πόλη που να μπορεί να κάνει τις τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστώσει ποια είναι αυτά», δήλωσε ο Lovett στην εφημερίδα, η οποία δημοσίευσε ένα βίντεο με τη συνέντευξή του. Στο βίντεο, η φωνή του Lovett φαινόταν να ακούγεται πολύ πιο ψηλά από το κανονικό.

«Η φωνή μου ακούγεται σαν του Μίκυ Μάους. Η κανονική μου φωνή είναι χαμηλή. Είναι δύσκολο να αναπνεύσω, ειδικά τη νύχτα», είπε. «Το στήθος μου πονάει τόσο πολύ τη νύχτα που νιώθω σαν να πνίγομαι. Βγάζω πολύ φλέγμα. Έχασα τη δουλειά μου επειδή ο γιατρός δεν με αφήνει να πάω στη δουλειά».

Η Shelby Walker, η οποία ζει κοντά στο σημείο του εκτροχιασμού, δήλωσε ότι έχει επίσης υποστεί προβλήματα υγείας. Τα μέλη της οικογένειάς της αντιμετώπισαν επίσης διάφορα συμπτώματα, δήλωσε στην εφημερίδα.

«Η άσχημη μυρωδιά έρχεται και φεύγει», δήλωσε η Γουόκερ. «Χθες ήταν η πρώτη μέρα μετά από τρεις ή τέσσερις ημέρες που μπορούσα να μυρίσω κάτι. Έχασα την όσφρηση και την αίσθηση της γεύσης. Είχα μια μόλυνση στα μάτια, και στα δύο μάτια. Είχα αναπνευστικά προβλήματα, σαν να μου έκοβε την ανάσα. Άλλα μέλη της οικογένειάς μου είχαν μολύνσεις στα μάτια και στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα.

«Το συνεργείο καθαρισμού περνάει από μπροστά μας τη νύχτα και δεν μας κοιτάζει καν. Είναι σαν να μην υπάρχουμε. Κανείς δεν μας έχει προσεγγίσει ή μας έχει πει τίποτα», πρόσθεσε.

Οι κάτοικοι της Ανατολικής Παλαιστίνης ενημερώθηκαν ότι μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους στις 8 Φεβρουαρίου μετά την ελεγχόμενη απελευθέρωση και καύση του χλωριούχου βινυλίου, το οποίο εξέπεμψε ένα τεράστιο σύννεφο στον ουρανό. Έκτοτε, υπήρξαν αναφορές από ντόπιους για προβλήματα υγείας, ενώ άλλοι ανέφεραν χιλιάδες θανάτους ζώων στην περιοχή.

«Όταν επιστρέψαμε στις 10 του μήνα, τότε αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας εδώ», δήλωσε στο CNN νωρίτερα τον Φεβρουάριο η κάτοικος της περιοχής Amanda Greathouse, η οποία δήλωσε ότι έχει δύο παιδιά προσχολικής ηλικίας. Είπε επίσης ότι παρατήρησε μια μυρωδιά που της θύμιζε «διάλυμα για περμανάντ μαλλιών».

Επιστρέφοντας στο σπίτι της νωρίτερα τον Φεβρουάριο, μέσα σε 30 λεπτά, εμφάνισε ναυτία και εξάνθημα.

«Όταν φύγαμε, είχα ένα εξάνθημα στο δέρμα μου στο χέρι μου και τα μάτια μου έκαιγαν για λίγες ημέρες μετά από αυτό», πρόσθεσε η Greathouse.

«Η μυρωδιά της χημικής ουσίας ήταν τόσο έντονη που μου προκάλεσε ναυτία», είπε. «Ήθελα απλώς να πάρω γρήγορα ό,τι χρειαζόμουν και να φύγω. Πήρα μόνο μερικά ρούχα, γιατί ακόμη και τα ρούχα μύριζαν χημικά και φοβάμαι να τα βάλω στα παιδιά μου».

Η Katlyn Schwarzwaelder δήλωσε ότι η ίδια και ο φίλος της, ο Chris, υπέφεραν και οι δύο από παρόμοια προβλήματα υγείας.

Ένα συνεργείο καθαρισμού εργάζεται δίπλα σε ένα ρέμα καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες καθαρισμού στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο, στις 16 Φεβρουαρίου 2023. Στις 3 Φεβρουαρίου, ένα τρένο της Norfolk Southern που μετέφερε τοξικά χημικά εκτροχιάστηκε, προκαλώντας περιβαλλοντική καταστροφή. (Michael Swensen/Getty Images)

 

«Γδύθηκα για να μπω στο ντους και είχα ένα εξάνθημα σε όλη την πλευρά του προσώπου μου και στις δύο πλευρές και σε όλο το στήθος μου», δήλωσε η Schwarzwaelder. «Ο φίλος μου ο Chris είχε επίσης ένα εξάνθημα στην αριστερή του πλευρά, και εννοώ ότι μέχρι σήμερα, αυτή τη στιγμή, έχω απλώς έναν πραγματικά χαμηλού βαθμού συνεχή πονοκέφαλο».

Άλλες λεπτομέρειες

Αξιωματούχοι από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έφτασαν στην Ανατολική Παλαιστίνη στις 18 Φεβρουαρίου για να εξετάσουν τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που απορρέουν από τον εκτροχιασμό του τρένου με τις τοξικές ουσίες, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Λευκού Οίκου. Στους εν λόγω αξιωματούχους του CDC προστέθηκαν αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών.

Μία ημέρα πριν από αυτό, ερευνητές των Texas A&M και Carnegie Mellon δήλωσαν ότι εννέα από τις περίπου 50 χημικές ουσίες που σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος υπήρχαν στο τρένο που διαχειριζόταν η Norfolk Southern βρίσκονται σε υψηλότερες συγκεντρώσεις από το “κανονικό”, προσθέτοντας ότι «αν τα επίπεδα αυτά συνεχιστούν, μπορεί να προκαλέσουν ανησυχία για την υγεία».

Οι χημικές ουσίες που παρατηρήθηκαν σε υψηλότερα από το κανονικό επίπεδα περιλαμβάνουν χλωριούχο βινύλιο, βενζόλιο και ναφθαλίνη, σύμφωνα με την ανάλυσή τους. Αλλά οι ερευνητές επισήμαναν την ακρολεΐνη -η οποία έχει χρησιμοποιηθεί σε χημικούς πολέμους- ως μία από τις ουσίες που προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία.

Στις 24 Φεβρουαρίου, εκπρόσωπος της EPA δήλωσε στους Epoch Times ότι τα δεδομένα παρακολούθησης του αέρα δείχνουν ότι «τα επίπεδα έκθεσης των 79 χημικών ουσιών που παρακολουθούνται είναι κάτω από τα επίπεδα ανησυχίας». Οι αναλύσεις που δημοσιεύθηκαν εκείνη την ημέρα «προϋποθέτουν έκθεση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής, δηλαδή συνεχή έκθεση για περίπου 70 χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η EPA δεν αναμένει ότι οι εν λόγω χημικές ουσίες θα παραμείνουν αυξημένες «για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε