Σάββατο, 28 Ιαν, 2023
Ένα 11χρονο κορίτσι παρακολουθεί τη νοσοκόμα να ετοιμάζει μια σύριγγα με μια δόση του εμβολίου της Pfizer για τον COVID-19, στο The Children's Hospital στο Montefiore στη Νέα Υόρκη στις 3 Νοεμβρίου 2021. (Mary Altaffer/AP Photo)

ΗΠΑ: Κορυφαίος γιατρός του NIH πιέζει να σταματήσουν οι εντολές εμβολίων COVID-19

Ένας κορυφαίος γιατρός μολυσματικών ασθενειών έχει σημάνει συναγερμό για τις εντολές εμβολίων κατά της COVID-19, παρά το γεγονός ότι κορυφαίοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι τις συνιστούν για επιχειρήσεις, σχολεία και άλλα ιδρύματα.

Ο Δρ. Μάθιου Μέμολι, ο οποίος διευθύνει μια μονάδα κλινικών μελετών στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας – με επικεφαλής τον Δρ Άντονι Φάουτσι – έχει προγραμματιστεί να επιχειρηματολογήσει κατά των εντολών εμβολίου COVID-19 κατά τη διάρκεια σεμιναρίου της 1ης Δεκεμβρίου που φιλοξενείται από τον οργανισμό, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Γουέντλερ, ανώτερο βιοηθικό του NIH που οργανώνει το σεμινάριο.

«Υπάρχει πολλή συζήτηση εντός του NIH σχετικά με το αν [η εντολή εμβολίου] είναι κατάλληλη», δήλωσε στη Wall Street Journal. «Είναι ένα σημαντικό, καυτό θέμα».

Ο Μέμολι είχε πει στον Φάουτσι σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 30 Ιουλίου ότι πιστεύει ότι «ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τα εμβόλια είναι λάθος», προσθέτοντας ότι τα υποχρεωτικά εμβόλια είναι «εξαιρετικά προβληματικά», σύμφωνα με την WSJ.

Σε σχόλιά του στην εφημερίδα, ο Μέμολι δήλωσε ότι υποστηρίζει τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 σε ομάδες υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων παχύσαρκων ανθρώπων και ηλικιωμένων. Ωστόσο, οι εκτεταμένοι εμβολιασμοί για άτομα που έχουν χαμηλό κίνδυνο θανάτου ή σοβαρής ασθένειας από COVID-19 θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ικανότητα του πληθυσμού των ΗΠΑ να αναπτύξει πιο ισχυρή προστασία από τον ιό μέσω προηγούμενων λοιμώξεων, είπε.

Μια μελέτη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα έδειξε ότι εκείνοι που είχαν προηγούμενη λοίμωξη COVID-19 είδαν πέντε φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι θετικοί από εκείνους που εμβολιάστηκαν πλήρως και δεν είχαν ποτέ COVID-19.

Ο Δρ. Τζέφρι Κλάουσνερ, ο οποίος προηγουμένως διεξήγαγε μια μελέτη που πρότεινε ότι τα άτομα με φυσική ανοσία διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο επανενεργότητας, δήλωσε στην Epoch Times ότι η έρευνα του CDC ήταν παρατηρητική και είπε ότι «οι τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές είναι το χρυσό πρότυπο ιατρικών αποδεικτικών στοιχείων».

Ο Μέμολι δήλωσε επίσης στην εφημερίδα ότι έχει ζητήσει εξαίρεση από την ομοσπονδιακή εντολή εμβολίου για θρησκευτικούς λόγους, αναφέροντας ότι είναι πρόθυμος να διακινδυνεύσει τη δουλειά του και την ιατρική του άδεια για το δικαίωμα να μην λάβει εμβόλιο COVID-19.

Όσον αφορά τη συζήτηση, ο Μέμολι ανέφερε ότι «μέρος της καριέρας μου είναι να μοιράζομαι τις απόψεις των ειδικών μου, σωστές ή λάθος. Θέλω να πω, αν όλοι καταλήξουν να λένε ότι κάνω λάθος, δεν πειράζει. Θέλω να κάνω τη συζήτηση».

Το σεμινάριο NIH έρχεται καθώς ένα ομοσπονδιακό εφετείο μπλόκαρε προσωρινά την εντολή του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για το εμβόλιο COVID-19 με στόχο ιδιωτικές επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους. Περίπου δυο ντουζίνες πολιτείες έχουν καταθέσει αγωγές κατά του κανόνα, υποστηρίζοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει την εξουσία να την εφαρμόσει.

Το NIH δεν έχει απαντήσει σε αίτημα για σχολιασμό του σεμιναρίου. Όταν επικοινώνησε με Epoch Times, αξιωματούχος του NIH δήλωσε ότι ο Μέμολι θα αρνηθεί να σχολιάσει.

Η Epoch Times έχει επίσης υποβάλει αίτημα με βάση το νόμο περί ελευθερίας της πληροφόρησης για να λάβει την ηλεκτρονική επιστολή του Μέμολι.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε