Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Ένα εστιατόριο In-N-Out Burger στην Αλάμπρα της Καλιφόρνια στις 30 Αυγούστου 2018. (Frederic J. Brown/AFP/Getty Images)

ΗΠΑ: Λουκέτο σε μπεργκεράδικο επειδή αρνήθηκε να ζητά πιστοποιητικά εμβολιασμού από πελάτες

Στις 14 Οκτωβρίου το μπεργκεράδικο In-N-Out στο Σαν Φρανσίσκο ήταν το πρώτο εστιατόριο της πόλης που έκλεισε επειδή αρνήθηκε να ζητά από τους πελάτες πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Το παράρτημα της αλυσίδας φαστ φουντ Fisherman’s Wharf έκλεισε από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Σαν Φρανσίσκο για παραβίαση της εντολής που εκδόθηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με την οποία τα άτομα που τρώνε σε κλειστούς χώρους πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένα. Οι απαιτήσεις τέθηκαν σε ισχύ στις 20 Αυγούστου.

«Ο εμβολιασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε δημόσιους κλειστούς χώρους όπου ομάδες ανθρώπων συγκεντρώνονται και βγάζουν τις μάσκες τους – παράγοντες που διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Σαν Φρανσίσκο απαιτεί πιστοποιητικά εμβολιασμού σε εσωτερικούς χώρους εστίασης», δήλωσε το υπουργείο Υγείας της πόλης, σημειώνοντας ότι στη συγκεκριμένη αλυσίδα εστίασης στις 24 Σεπτεμβρίου είχε ζητηθεί να συμμορφωθεί μετά από καταγγελία ενός πελάτη.

«Η επιχείρηση έλαβε εντολή να σταματήσει αμέσως όλες τις δραστηριότητες στο χώρο λόγω της απειλής που θέτει στη δημόσια υγεία», πρόσθεσε το τμήμα.

Έκτοτε το υποκατάστημα άνοιξε ξανά αλλά μόνο για παραγγελίες, ανέφεραν οι New York Times.

Ο Arnie Wensinger, επικεφαλής νομικός και επιχειρηματικός υπάλληλος της αλυσίδας In-N-Out, σε δήλωσή του σε πολλά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισε την απαίτηση εμβολιασμού της πόλης «παρεμβατική, ακατάλληλη και προσβλητική».

«Μετά το κλείσιμο του εστιατορίου μας, οι τοπικές αρχές μας ενημέρωσαν ότι οι συνεργάτες του εστιατορίου μας πρέπει να παρέμβουν ενεργά ζητώντας πιστοποιητικά εμβολιασμού και την ταυτότητα από κάθε πελάτη και, στη συνέχεια, να ενεργήσουν ως “αστυνομικοί” απαγορεύοντας την είσοδο σε κάθε πελάτη χωρίς την κατάλληλη τεκμηρίωση», είπε.

Ο Wensinger πρόσθεσε ότι το υποκατάστημα In-N-Out «σωστά και ξεκάθαρα» είχε αναρτήσει ανακοινώσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα άτομα για να εισέλθουν σε εσωτερικούς χώρους, αλλά το κατάστημα αρνήθηκε να παίξει τον ρόλο της «αστυνομίας για οποιαδήποτε κυβέρνηση».

Κατηγόρησε την πόλη ότι με την επιβολή αυτών των περιορισμών «διαχωρίζουν τους πελάτες» με βάση την κατάσταση εμβολιασμού τους για τον COVID-19, επιβάλλοντας «παράλογες, επεμβατικές και μη ασφαλείς απαιτήσεις».

«Διαφωνούμε έντονα με οποιαδήποτε κυβερνητική εντολή που αναγκάζει μια ιδιωτική εταιρεία να κάνει διακρίσεις σε βάρος των πελατών που επιλέγουν να υποστηρίξουν την επιχείρησή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το εστιατόριο είναι το μόνο υποκατάστημα In-N-Out στο Σαν Φρανσίσκο. Το κλείσιμό του αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KRON.

Η Epoch Times επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας του Σαν Φρανσίσκο για περαιτέρω σχόλια.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε