Κυριακή, 05 Φεβ, 2023
Ο ιδιοκτήτης του Cyber Ninjas, Νταγκ Λόγκαν, αριστερά, ένας σύμβουλος που εδρεύει στη Φλόριντα, μιλά για την επίβλεψη του ελέγχου των ψηφοδελτίων για το 2020 που διέταξε η Γερουσία της Αριζόνα, στο Κολοσσαίο Μνημείων Βετεράνων της Αριζόνα στο Φοίνιξ. (Ross D. Franklin/AP Photo)

ΗΠΑ: Ο έλεγχος των ψηφοδελτίων στη κομητεία Μαρικόπα θα τελειώσει βάσει του χρονοδιαγράμματος

Ο έλεγχος των ψηφοδελτίων του 2020 που πραγματοποιείται στη μεγαλύτερη κομητεία της Αριζόνα βρίσκεται σε εξέλιξη και προβλέπεται να τελειώσει τον επόμενο μήνα, δήλωσε αξιωματούχος στις 28 Απριλίου.

«Ο αριθμός αυξάνεται σημαντικά κάθε μέρα και με τις πρόσθετες αλλαγές που σκοπεύουμε να κάνουμε και άλλες βελτιώσεις στη διαδικασία, είμαστε σε ρυθμό για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά βάσει του χρονοδιαγράμματος εδώ στο coliseum», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αριζόνα, Κεν Μπένετ, ο αξιωματικός σύνδεσμος της πολιτειακής Γερουσίας για τον έλεγχο της κομητείας Μαρικόπα.

Ο Μπένετ μίλησε έξω από το Κολοσσαίο Μνημείο Βετεράνων της Αριζόνα στο Φοίνιξ, όπου εργαζόμενοι με σύμβαση και εθελοντές εξετάζουν 2,1 εκατομμύρια ψήφους που κατατέθηκαν στις εκλογές του 2020. Ο έλεγχος περιλαμβάνει επίσης μια ανασκόπηση 385 πινάκων ελέγχου και άλλων μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν πέρυσι.

Ο Μπένετ δεν μπόρεσε να δώσει ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό των ψηφοδελτίων που έχουν ελεγχθεί. Μέχρι και τις 28 Απριλίου, ο αριθμός ήταν σχεδόν 100.000.

Η Γερουσία έχει δεσμεύσει την αρένα για τον έλεγχο μέχρι τις 14 Μαΐου.

«Κάνουμε πράγματα που θα μας οδηγήσουν σε έναν αριθμό ψηφοδελτίων ανά μέρα που θα μας επιτρέψει να κάνουμε την καταμέτρηση έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπένετ.

Ο έλεγχος ξεκίνησε στις 23 Απριλίου. Ένας δικαστής στις 28 Απριλίου απέρριψε μια προσπάθεια των Δημοκρατικών να σταματήσουν τη διαδικασία.

Μερικά από τα 2,1 εκατομμύρια ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν στις εκλογές του 2020 υποβάλλονται για έλεγχο που διέταξε η Γερουσία της Αριζόνα, στο Κολοσσαίο Μνημείο Βετεράνων της Αριζόνα στο Φοίνιξ, στις 22 Απριλίου 2021. (Ross D. Franklin / AP Photo)

 

Οι Δημοκρατικοί ισχυρίζονται ότι η Cyber Ninjas και οι τρεις άλλες εταιρείες που προσέλαβε η Γερουσία της πολιτείας για να διενεργήσουν τον έλεγχο δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και δεν έχουν εγκαταστήσει κατάλληλες διαδικασίες ασφαλείας.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της κομητείας Μαρικόπα, Ντάνιελ Μάρτιν, δικαστής που διορίστηκε από Δημοκρατικό, δήλωσε ότι οι ενάγοντες δεν παρείχαν «ουσιαστικά αποδεικτικά στοιχεία για παραβιάσεις ή απειλές παραβίασης της ιδιωτικής ζωής των ψηφοφόρων».

Ο Μπένετ και άλλοι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στη διαδικασία υποστήριξαν ότι τα ψηφοδέλτια και τα μηχανήματα προστατεύονται καλά, από ένοπλους φρουρούς και ότι η ιδιωτική ζωή των ψηφοφόρων προστατεύεται.

Ο αξιωματικός σύνδεσμος είπε ότι ήταν «πολύ ευχαριστημένος» με την απόφαση του Μάρτιν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Γερουσίας, Κάρρεν Φαν, λένε ότι ο έλεγχος προορίζεται για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στις εκλογές, σημειώνοντας ότι οι δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν ότι ένας στους δύο ψηφοφόρους στην πολιτεία δεν είναι σίγουροι για τα αποτελέσματα του 2020, ο οποίος ψηφοφόρος είδε τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν να γίνεται πρόεδρος και να κερδίζει την πολιτεία έναντι του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί, συμπεριλαμβανομένης της υπουργού Εσωτερικών της Αριζόνα Κέιτι Χομπς, λένε ότι ο έλεγχος δεν θα αλλάξει τίποτα και ότι στην πραγματικότητα θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στις εκλογές.

«Είναι επικίνδυνο», είπε η Χομπς αυτήν την εβδομάδα κατά τη διάρκεια εμφάνισης στο MSNBC. «Αυτό είναι κάτι το άνευ προηγούμενο για άλλες πολιτείες της χώρας. Και αν είναι σε θέση να συνεχίσουν με επιτυχία να υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στην ακεραιότητα των εκλογών μας, θα το μεταφέρουν και σε άλλες πολιτείες της χώρας».

Ακολουθήστε τον Zachary στο Twitter: @zackstieber

Ακολουθήστε το Zachary στο Parler: @zackstieber

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε