Σάββατο, 24 Φεβ, 2024
Πιλότοι μιλούν μετά την έξοδό τους από μια πτήση της Delta Airlines στον εθνικό αερολιμένα Ronald Reagan, στο Άρλινγκτον, στις 22 Ιουλίου 2020. (Michael A. McCoy/Getty Images)

ΗΠΑ: Σωματείο που εκπροσωπεί χιλιάδες πιλότους προειδοποιεί ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να προκαλέσει ταξιδιωτικό χάος

Ένα σωματείο που εκπροσωπεί πιλότους πολλών μεγάλων αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προειδοποίησε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για την COVID-19 θα μπορούσε να προκαλέσει χάος κατά την επερχόμενη ταξιδιωτική περίοδο των διακοπών.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχικής Ένωσης Πιλότων, Έρικ Φέργκιουσον, σε επιστολή (pdf) προς τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο, είπε ότι ορισμένοι πιλότοι «δεν μπορούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό για τεκμηριωμένους ιατρικούς λόγους, ενώ άλλοι διστάζουν να εμβολιαστούν λόγω ανησυχιών για τερματισμό της καριέρας τους λόγω των παρενεργειών». Η Ένωση Συμμαχικών Πιλότων εκπροσωπεί περίπου 14.000 πιλότους της American Airlines.

Ως αποτέλεσμα, ο Φέργκιουσον ζήτησε να αποτελέσουν εξαίρεση από την εκκρεμούσα εντολή εμβολιασμού του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ορίζοντας ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις με 100 εργαζόμενους και άνω θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο και να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ.

«Για να διασφαλιστεί η συνεχής βιωσιμότητα της εμπορικής αεροπορίας, αποφεύγοντας ένα σενάριο στο οποίο οι αεροπορικές εταιρείες αναγκαστούν είτε να επιβάλουν απλήρωτες άδειες είτε, χειρότερα, να καταφύγουν σε μαζικές απολύσεις ανεμβολίαστων πιλότων, είναι απαραίτητο να διατίθενται εναλλακτικά μέσα συμμόρφωσης με το Εκτελεστικό Διάταγμα για επαγγελματίες πιλότους», έγραψε στην επιστολή του, η οποία στάλθηκε επίσης στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας και σε άλλες υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος του σωματείου κάλεσε τους νομοθέτες και τις ρυθμιστικές αρχές να αναλογιστούν «τον εξειδικευμένο ρόλο που παίζουν οι πιλότοι» στην ταξιδιωτική βιομηχανία και «να επιτρέψουν εναλλακτικά μέσα ελαχιστοποίησης του κινδύνου εξάπλωσης της COVID-19, όπως τακτικά τεστ ή απόδειξη φυσικής ανοσίας, ενώ εξακολουθεί να επιτρέπει στους ανεμβολίαστους πιλότους να πετούν».

Οι πιλότοι των εμπορικών αεροπορικών εταιρειών, σημειώνεται στην επιστολή, πρέπει γενικά να τηρούν αυστηρές ιατρικές απαιτήσεις. Ορισμένες τεκμηριωμένες παρενέργειες του εμβολίου περιλαμβάνουν θρόμβους αίματος ή φλεγμονή της καρδιάς, αν και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας έχουν πει ότι είναι σπάνιοι.

Ένα σωματείο που εκπροσωπεί χιλιάδες πιλότους της Southwest Airlines απηχεί το επιχείρημα της Συμμαχικής Ένωσης Πιλότων σε μια δήλωση προς τα μέλη του.

Η θέση των πιλότων της Southwest Airlines είναι ότι «είναι δικαίωμα κάθε χειριστή να επιλέξει αν θα κάνει ή όχι το εμβόλιο», έγραψε η ένωση τη Δευτέρα, σύμφωνα με αναφορές. «Ανησυχούμε επίσης ότι η προβλεπόμενη 60 ημερών περίοδος εφαρμογής του εκτελεστικού διατάγματος για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς θα μπορούσε να οδηγήσει σε έλλειψη εργατικού δυναμικού και να δημιουργήσει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα για τη Southwest Airlines και τους συναδέλφους της».

«Οι αεροπορικές εταιρείες παράγουν ένα σημαντικό μέρος των ετήσιων εσόδων τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, με πολλούς ταξιδιώτες να εξαρτώνται από εμάς για να τους μεταφέρουν στους προορισμούς τους», δήλωσε η Συμμαχική Πιλοτική Ένωση. «Οι αεροπορικές εταιρείες του έθνους μας, και το περιηγητικό κοινό, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά σημαντικές διακοπές στις υπηρεσίες λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού».

Μέχρι σήμερα, η United Airlines, η Frontier Airlines και η Hawaiian Airlines έχουν κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για την COVID-19 για ολόκληρο το εργατικό δυναμικό τους, αν και οι εταιρείες θα χορηγήσουν ορισμένες εξαιρέσεις. Η Delta Air Lines ανακοίνωσε ότι θα επιβαρυνθεί με επιπλέον χρέωση 200$ ανά μήνα στο σχέδιο υγείας της εταιρείας για τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους.

Η προθεσμία για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους της United Airlines για να κάνουν τον πρώτο τους εμβόλιο ήταν τη Δευτέρα. Ο διευθύνων σύμβουλος Σκοτ Κίρμπι δήλωσε στο CNBC ότι πιστεύει ότι περίπου το 98,5% των 67.000 εργαζομένων της εταιρείας είναι εμβολιασμένοι.

Αρκετοί ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας καθώς και του Λευκού Οίκου πρότειναν δημόσια ότι όλοι οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών μπορεί να χρειαστεί να επιδείξουν αποδεικτικό εμβολιασμού πριν πετάξουν.

Η Epoch Times επικοινώνησε με τη Southwest Airlines και την American Airlines για σχόλια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε