Παρασκευή, 12 Απρ, 2024
Ένας γιατρός συλλέγει δείγμα επιχρίσματος από έναν Ισραηλινό συνοριοφύλακα σε ένα κέντρο ελέγχου COVID-19 στην Ιερουσαλήμ, Ισραήλ, στις 29 Νοεμβρίου 2021. (Ahmad Gharabli/AFP via Getty Images)

ΗΠΑ: Το CDC αναθεωρεί τις κατευθυντήριες γραμμές COVID-19 σε μια σαρωτική επανεξέταση

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναθεώρησαν την καθοδήγησή τους για την COVID-19 στις 11 Αυγούστου, δηλώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να απομακρυνθούν από τις καραντίνες και την κοινωνική αποστασιοποίηση και να επικεντρωθούν στη θεραπεία της σοβαρής νόσου που προκαλεί ο ιός.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές του ομοσπονδιακού οργανισμού δεν συνιστούν πλέον να μένουμε τουλάχιστον έξι μέτρα μακριά από άλλους ανθρώπους για να μειώσουμε την έκθεση. Η σύσταση για κοινωνική απομάκρυνση έξι μέτρων ήταν ανέπαφη από τις αρχές του 2020, αν και ορισμένοι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον το μέτρο είναι πράγματι αποτελεσματικό.

Σε μια άλλη σημαντική αλλαγή, ο οργανισμός δήλωσε ότι δεν συνιστά πλέον σε ανεμβολίαστα άτομα να μπαίνουν σε καραντίνα μετά την έκθεση. Οι ανεμβολίαστοι άνθρωποι που έχουν έρθει σε στενή επαφή με ένα μολυσμένο άτομο δεν συνιστάται να περάσουν από πενθήμερη καραντίνα εάν δεν έχουν εξεταστεί θετικά ή δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές.

«Οι συστάσεις του CDC για την πρόληψη της COVID-19 δεν διαφοροποιούνται πλέον με βάση την κατάσταση εμβολιασμού ενός ατόμου, επειδή συμβαίνουν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις, αν και είναι γενικά ήπιες, και τα άτομα που έχουν πάθει COVID-19 αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν κάποιο βαθμό προστασίας από σοβαρή ασθένεια από την προηγούμενη μόλυνση», δήλωσε το CDC.

Ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού, σύμφωνα με το CDC, «θα πρέπει να απομονώνεστε από τους άλλους όταν έχετε COVID-19» ή όταν είστε «άρρωστοι και υποψιάζεστε ότι έχετε COVID-19 αλλά δεν έχετε ακόμη αποτελέσματα εξετάσεων». Προηγουμένως, το CDC ανέφερε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι που εκτέθηκαν μπορούσαν να παραλείψουν την περίοδο καραντίνας.

«Οι τρέχουσες συνθήκες αυτής της πανδημίας είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες των δύο τελευταίων ετών», δήλωσε η Greta Massetti, ανώτερη επιδημιολόγος του CDC, στα μέσα ενημέρωσης στις 11 Αυγούστου. «Τα υψηλά επίπεδα ανοσίας του πληθυσμού λόγω εμβολιασμού και προηγούμενης μόλυνσης και τα πολλά διαθέσιμα εργαλεία για την προστασία του γενικού πληθυσμού και την προστασία των ατόμων που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο μας επιτρέπουν να επικεντρωθούμε στην προστασία των ανθρώπων από σοβαρές ασθένειες από τον COVID».

Οι εξετάσεις για τον έλεγχο της COVID-19 δεν θα συνιστώνται από το CDC στα περισσότερα μέρη για άτομα που δεν έχουν συμπτώματα COVID-19, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές. Ο εντοπισμός επαφών θα πρέπει να παραπέμπεται στα νοσοκομεία και σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου, όπως οι οίκοι ευγηρίας, δήλωσε ο οργανισμός, ενώ έδωσε λιγότερη έμφαση στον έλεγχο για την COVID-19 εκτός από χώρους όπως οι φυλακές και οι οίκοι ευγηρίας.

Το CDC συνιστά τώρα στους ανθρώπους να «φορούν μάσκα υψηλής ποιότητας για 10 ημέρες και να υποβάλλονται σε εξετάσεις την πέμπτη ημέρα» μετά την έκθεση στον ιό, ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό ή την προηγούμενη μόλυνση. Εάν κάποιος είναι άρρωστος, θα πρέπει να μείνει μακριά από άτομα όπως ηλικιωμένοι ή εκείνοι που είναι επίσης πιθανό να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα από τον ιό

«Όταν εξετάζουν αν και πού θα εφαρμόσουν τον έλεγχο διαλογής ασυμπτωματικών ατόμων χωρίς γνωστή έκθεση, οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δώσουν προτεραιότητα σε χώρους συγκέντρωσης υψηλού κινδύνου, όπως εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας, καταφύγια αστέγων και σωφρονιστικά ιδρύματα, καθώς και σε χώρους εργασίας που περιλαμβάνουν χώρους συγκέντρωσης με περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη», έγραψε το CDC στην έκθεσή του που εξηγεί τις αλλαγές.

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε