Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Τα κεντρικά γραφεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων φαίνεται στην Ατλάντα, Γκάλας, σε μια φωτογραφία αρχείου. (Tami Chappell/Reuters)

ΗΠΑ: Το CDC εκδίδει πανεθνική προειδοποίηση σχετικά με μυστηριώδη περιστατικά ηπατίτιδας σε παιδιά

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν υγειονομική οδηγία μετά την ανακάλυψη ότι παιδιά στην Αλαμπάμα έχουν μολυνθεί από αδενοϊό και ηπατίτιδα.

Ανέφεραν ότι μια «ομάδα παιδιών» έχει μολυνθεί τόσο με ηπατίτιδα όσο και με αδενοϊό, αφού οι κλινικοί γιατροί ενός μεγάλου νοσοκομείου στην Αλαμπάμα εξέδωσαν ειδοποίηση στο CDC τον Νοέμβριο του 2021.

«Πέντε παιδιατρικοί ασθενείς με σημαντική ηπατική βλάβη, συμπεριλαμβανομένων τριών με οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οι οποίοι βρέθηκαν επίσης θετικοί σε αδενοϊό» αναφέρθηκαν από το νοσοκομείο στο CDC, σύμφωνα με τον οργανισμό, προσθέτοντας ότι τα παιδιά ήταν προηγουμένως υγιή και ότι κανένα δεν είχε COVID-19.

«Οι προσπάθειες εντοπισμού περιστατικών σε αυτό το νοσοκομείο εντόπισαν τέσσερις επιπλέον παιδιατρικούς ασθενείς με ηπατίτιδα και λοίμωξη από αδενοϊό για συνολικά εννέα ασθενείς που εισήχθησαν από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022», γράφει ακόμη ο οργανισμός. Δύο από αυτούς τους ασθενείς χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος και κανένας ασθενής δεν πέθανε.

Εκτός από τα εννέα κρούσματα στην Αλαμπάμα, δύο έχουν εντοπιστεί στη Βόρεια Καρολίνα, δήλωσαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας.

Οι αρχές διερευνούν τώρα τη σχέση μεταξύ των περιπτώσεων παιδιατρικής ηπατίτιδας και αδενοϊού. Ο οργανισμός ζήτησε επίσης από τους κλινικούς γιατρούς και τους κρατικούς αξιωματούχους δημόσιας υγείας να αναφέρουν εάν σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών διαπιστωθεί αυξημένη ασπαρτική αμινοτρανσφεράση ή αμινοτρανσφεράση αλανίνης, γεγονός που υποδηλώνει ηπατικά προβλήματα.

«Κρούσματα παιδιατρικής ηπατίτιδας σε παιδιά που εξετάστηκαν αρνητικά για τους ιούς ηπατίτιδας A, B, C, D και E αναφέρθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων με λοίμωξη από αδενοϊό», γράφει ο οργανισμός.

Το CDC σημείωσε επίσης ότι πέντε παιδιά είχαν αδενοϊό τύπου 41, ο οποίος εκδηλώνεται «συνήθως με διάρροια, εμετό και πυρετό» και «συχνά μπορεί να συνοδεύεται από αναπνευστικά συμπτώματα».

Τουλάχιστον 100 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο ηλικίας κάτω των 10 ετών έχουν διαγνωστεί με οξεία ηπατίτιδα από άγνωστη αιτία, ανακοίνωσαν οι αρχές. Οι αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν ότι δεν υπάρχει «καμία σύνδεση» μεταξύ των κρουσμάτων και των εμβολίων COVID-19.

Κρούσματα έχουν επίσης εντοπιστεί στη Δανία, την Ισπανία και τις Κάτω Χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων την Τρίτη.

Η ηπατίτιδα είναι μια φλεγμονή του ήπατος που μπορεί να προκληθεί από μια ιογενή λοίμωξη, το αλκοόλ, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ακεταμινοφαίνη, υψηλές δόσεις ορισμένων φυτικών συμπληρωμάτων, τοξίνες και διάφορες ιατρικές καταστάσεις. Οι ιοί της ηπατίτιδας, οι οποίοι μεταδίδονται μέσω των σωματικών υγρών, μπορούν επίσης να προκαλέσουν φλεγμονή του ήπατος.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κοιλιακό πόνο -συγκεκριμένα στο άνω δεξιό τμήμα της κοιλιάς ακριβώς κάτω από τα πλευρά-, ούρα σκούρου χρώματος, ανοιχτόχρωμα κόπρανα και ίκτερο, που είναι το κιτρίνισμα του δέρματος και του λευκού των ματιών.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε