Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Καταναλωτές φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου σε ένα υπαίθριο εμπορικό κέντρο και συγκρότημα κατοικιών στο Glendale της Καλιφόρνια, την 1η Δεκεμβρίου 2021. (ROBYN BECK/AFP μέσω Getty Images)

ΗΠΑ: Το CDC μειώνει τον χρόνο καραντίνας για τον γενικό πληθυσμό

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), σε μια αντιστροφή προηγούμενης σύστασης, μειώνει τον αριθμό των ημερών καραντίνας για τους Αμερικανούς που προσβλήθηκαν από τον COVID-19 από 10 σε 5 ημέρες, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού.
Ο οργανισμός μείωσε ομοίως τον χρόνο καραντίνας σε όσους ήρθαν σε στενή επαφή με κρούσμα του COVID-19.  Οι αρχές του CDC δήλωσαν ότι οι τελευταίες οδηγίες του συμβαδίζουν με ολοένα και περισσότερα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι όσοι μολύνονται τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα) είναι πιο μολυσματικοί δύο ημέρες πριν και τρεις ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.
Εν τω μεταξύ, το CDC είπε ότι το νέο κύμα της μετάλλαξης «’Ομικρον» στις Ηνωμένες Πολιτείες οδήγησε στην τελευταία αλλαγή μέτρων. Η διευθύντρια του CDC Ροσέλ Βαλένσκι δήλωσε στο Associated Press τη Δευτέρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν σημαντικά περισσότερα κρούσματα της «’Ομικρον».
«Δεν θα έχουν όλα αυτά τα κρούσματα σοβαρά συμπτώματα. Στην πραγματικότητα, πολλοί θα είναι ασυμπτωματικοί», δήλωσε. «Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει ένας μηχανισμός μέσω του οποίου μπορεί  με ασφάλεια η κοινωνία να διατηρήσει την λειτουργία της ενώ ακολουθούμε την επιστήμη».
Από την εμφάνιση του νέου στελέχους στη Νότια Αφρική τον περασμένο μήνα, μόνο ένας θάνατος από την «’Ομικρον» έχει μέχρι στιγμής αναφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξιωματούχοι στο Τέξας δήλωσαν ότι ένας άνδρας της κομητείας Χάρις πέθανε από την μετάλλαξη την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάλυση κρουσμάτων και νοσηλειών COVID-19 στις ΗΠΑ, το ποσοστό νοσηλείας για την «’Ομικρον» φαίνεται να είναι πολύ χαμηλότερο από τα προηγούμενα στελέχη.
Περίπου 64.000 Αμερικανοί νοσηλεύτηκαν με COVID-19 την ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση περίπου 3 τοις εκατό από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν περίπου 62.000 άτομα νοσηλεύτηκαν στις 18 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, αυτά τα νούμερα είναι πολύ χαμηλότερα από τις μέγιστες νοσηλείες που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της μετάλλαξης «Δέλτα» και περίπου τα μισά από αυτά των νοσηλειών τον Ιανουάριο του 2021. Την 1η Σεπτεμβρίου, περίπου 98.000 άτομα νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες εν μέσω του κύματος της «Δέλτα», και περίπου στις 14 Ιανουαρίου, νοσηλεύτηκαν περισσότεροι από 133.000, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία.
Ωστόσο, η Βαλένσκι, σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του CDC τη Δευτέρα, προειδοποίησε ότι η «’Ομικρον» «έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει όλες τις πτυχές της κοινωνίας μας» και κάλεσε τους ανθρώπους είτε να εμβολιαστούν είτε να λάβουν αναμνηστική δόση. Συνέστησε επίσης στους ανθρώπους να φορούν μάσκα σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού.
Το CDC την περασμένη εβδομάδα χαλάρωσε επίσης τη σύστασή του προς τους υγειονομικούς να μένουν εκτός εργασίας για περίπου 10 ημέρες, εάν βρεθούν θετικοί στον ιό του ΚΚΚ. Οι νέες συστάσεις προτείνουν ότι οι υγειονομικοί μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από επτά ημέρες εάν εμφανίσουν αρνητικό τεστ και δεν έχουν συμπτώματα.
Ο χρόνος καραντίνας, πρόσθεσε το CDC, μπορεί να μειωθεί σε πέντε ημέρες εάν υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στις εγκαταστάσεις.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε