Τετάρτη, 17 Απρ, 2024
(Amir Levy/Getty Images)

Ισραήλ: Αυξημένο ποσοστό εμφάνισης μυοκαρδίτιδας σε όσους έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ δήλωσε την Τρίτη ότι εντόπισε μικρό αριθμό περιπτώσεων φλεγμονής στον καρδιακό μυ κυρίως σε νεαρούς άνδρες που έλαβαν το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer.

Η Pfizer ανακοίνωσε πως έχει παρατηρήσει αυξημένο ποσοστό εμφάνισης μυοκαρδίτιδας σε όσους έχουν λάβει το εμβόλιό της σε σχέση με το αναμενόμενο στον γενικό πληθυσμό.

Στο Ισραήλ από τον Δεκέμβριο του 2020 ως τον Μάιο του 2021 εντοπίστηκαν 275 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μεταξύ περισσότερων από 5 εκατομμυρίων εμβολιασθέντων, επεσήμανε το υπουργείο Υγείας δίνοντας στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα έρευνας που ζήτησε να διενεργηθεί για το θέμα.

Οι περισσότεροι ασθενείς που εμφάνισαν φλεγμονή του καρδιακού μυ πέρασαν λιγότερο από τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο και το 95% των περιπτώσεων ήταν ήπιες, σύμφωνα με την έρευνα η οποία διενεργήθηκε από τρεις ομάδες ειδικών.

Σύμφωνα με την έρευνα «υπάρχει πιθανή σχέση μεταξύ της λήψης του εμβολίου δεύτερης δόσης (της Pfizer) και της πάθησης μεταξύ ανδρών ηλικίας 16 έως 30 ετών».

Με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, ένας τέτοιος σύνδεσμος παρατηρήθηκε περισσότερο στους άνδρες ηλικίας 16 έως 19 ετών σε σχέση με άλλες ηλικιακές ομάδες.

(Amir Levy/Getty Images)

 

Η Pfizer σε ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι έχει λάβει γνώση των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας, σημειώνοντας ότι δεν έχει αποδειχθεί αιτιακή σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και της πάθησης.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες ελέγχονται διεξοδικά και η Pfizer συναντά τακτικά την Υπηρεσία Ασφάλειας Εμβολίων του υπουργείου Υγείας για να ελέγξει τα δεδομένα.

Το Ισραήλ είχε καθυστερήσει να καταστήσει τον πληθυσμό ηλικίας 12 έως 15 ετών επιλέξιμο για τα εμβόλια, εν αναμονή της έκθεσης του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα με τη δημοσίευση αυτών των ευρημάτων, μια υπουργική επιτροπή ενέκρινε τον εμβολιασμό των εφήβων, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος.

«Η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 12 με 15 ετών, και αυτό θα είναι δυνατό την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό 103 FM ο Ναχμάν Ας, συντονιστής της διαχείρισης της πανδημίας του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι «Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερτερεί του κινδύνου».

Μια συμβουλευτική ομάδα Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα συνέστησε περαιτέρω μελέτη της πιθανότητας σύνδεσης μεταξύ εμβολίων μυοκαρδίτιδας και mRNA, τα οποία περιλαμβάνουν αυτά της Pfizer και της Moderna Inc.

Συμβουλευτική ομάδα των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) είχε συστήσει τον Μάιο να εξεταστεί περαιτέρω η πιθανή σύνδεση εμφάνισης μυοκαρδίτιδας με τα εμβόλια mRNA, όπως αυτά της Pfizer και της Moderna.

Περίπου το 55% του πληθυσμού του Ισραήλ έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού του ΚΚΚ (Covid-19).

Το Ισραήλ υπήρξε παγκόσμιος ηγέτης στους εμβολιασμούς. Με λίγα μόνο ημερήσια κρούσματα πλέον και συνολικά 340 ενεργές περιπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, η οικονομία έχει ανοίξει πλήρως, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί στον εισερχόμενο τουρισμό.

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Από τον Jeffrey Heller

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε